Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, potřebola bych poradit jak mám v tomhle hnusnem počásí zabavit malou. máte nějaké navrhy na hry nebo nejake jine napady? dekuji za odpovedi Tereza a Karin
![]()
Ahoj karinečko, to bych taky ráda věděla ![]()
Mám šestnácti měsíčního chlapečka.
Sama nevím, jak ho zabavit, je doma v tomhle počasí mrzutý, je rád venku a celý den za mnou chodí a říká pá pá, pá pá… ![]()
Jediný co funguje, je jet k někomu na návštěvu a nebo si pozvat návštěvu domů. To je pak spokojený ![]()
jo to malá taky…ale v tomhle počasí se nikomu cestovat nechce..když prší a já řidičák nemám:-(
Ahoj. Tak ja mam 21mesicu. Ale v tom vasem veku - koukali jsme chvili na Krtka, pak malovali fixama nebo prstovejma barvama, hrali s balonkem, kuzelkama, staveli kostky, co nejvic natahli cestu do obchodu a zpatky. Varili spolu, cpali pradlo do pracky. Ono je bavi vse co muzou delat s vama ![]()
a dost frcela a jeste frci hra na pejska, to jsem ja, papam, stekam. Nebo schovka. Zakryl si ocicka a ja ho hledala - kde je. A kdyz vykoukl, rekla jsem - tady je.
a tak v 16 mesicich jsme si hrali jak chodi ruzna zviratka. Mam obrazky slona, medveda, capa, kocicky, zabky, hada a motylka. Vzdycky jsem mu ukazala jednu fotky a rikam - jak chodi…? Slon - dupeme, medved - jdeme nohama od sebe a kymacime se, cap po spickach, kocka potichu naslapujem, zabka skace, had - plazime se nebo lezime, motylek - mavame rukama jako kridylkama
Ahoj karinecko, tak my si prohlíželi hodně knížky a stavěli komíny, popřípadně jezdili s autama, což se Tě netýká
! mimochodem, jak se máte ? jste se dlouho neukázali na diskuzi mladé maminky…
Karinečko, já taky nemám řidičák, ale mám blízko kamarádky, takže i za ošklivého počasí vyrazím za nima s kočárkem.
Jak to tady někdo psal, pravda je ta, že malej je doma nejhodnější, když uklízím, rád asistuje, „pomáhá“…takže pořád někde něco gruntuju.
Jak přestanu, posadím se k tv, nenechá mě, hraní s hračkama ho baví jen krátce…
Marcelko:no docela o jde…akorad mala ma ted docela šílené období a pořád se vzteká nic jí nebaví a do všeho mlátí at jsem to já nebo hračky a nebo dokonce i děti. a vůbec nevim jak jí toho zbavit takze hruza…:-(
Kari, to prejde. My tim obdobim taky prosli, byl to des. Ale uz je to za nama, aspon castecne. Hl.krot to bouchani at si nezvykne to delat i pozdeji. Drzim palce at je to brzo lepsi ![]()
luciska: no dekuju..tohle období je fakt strašný..já si pak připadám jako když jí doma mlátíme,že to viděla nebo si to neumím jinak vysvětlit…neviděla to u nas určite…:-( a mrzi me to ![]()
Karinečko, malej dělá to samé…když mu něco zakážu, doslova mě vraždí pohledem a buď do něčeho praští nebo i do mě…snažím se mu to vysětlit, že se to nedělá, dám mu přes ručičku…na děti teda nestartuje, ale to může přijít…časem je to určitě přejde…nechápou, že si nemůžou dělat co chtějí, brát co se jim zachce a takhle vyjadřují svůj nesouhlas.....
karinečko v tomhle věku se špatně „vychovává“…přejde je to lumpíky uvidíš
![]()