14.měsíců a nechce kousky v jídle

6471
16.6.10 19:44

14.měsíců a nechce kousky v jídle

Ahoj holky, potřebuju poradit a možná trošku utěšit :lol:

Mám skoro 14.-ti měsíční holčičku a absolutně odmítá kousky v jídle.O víkendu jsem jí udělala kuřecí polívku, všechno vyvařilo do měkka, že to ani víc nešlo :mrgreen: nakrájela na pidi kousky a stejně to plyvala :roll: Tak jsem omět musela vše rozmixovat, připadám si jak blázen. Přitom už bych brala, aby pomalu najela na naši stravu, třeba kuřecí plátek, rozšťouchat brambory atd. ale copak to jde? Nemáte nějaký trik, jak na ní? Nebo jste někdo měl podobný problém, abych věděla, že nejsme jediný :nevim:
Přitom třeba v kupované skleničce sní kousky a nevadí jí to, tedy někdy se zakucká a já jí pořád říkám kousat, je i vidět, že už mě rozumí, ale nechce :nevim:
Je třeba zajímavý, že chleba na kousky a to jsou docela velký kousky se sýrem normálně sní a mele to v puse :nevim:

A ještě jeden dotaz mám. Stále máme na pití dudlík. Přitom jsem koupila od tommee tippee hrnečky s pítky, ale vůbec neví, jak na to, pořád do toho jen kouše. Holky mi řikaly i ty lahvičky od jupíka, že z toho děti pijou, no tak to u nás nehrozí, ani lahvička s brčkem, prostě nic, tak já nevím… :nevim:

Moc děkuji všem za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2054
16.6.10 20:16

Ahoj tak to máme stejný problém akorát nám je 18 měsíců.Pravda má sa sebou nějaký operace to tě nebudu zatěžovat ,ale nic mu nebrání aby jedl :wink: Jenže taky nechce kousat tak mixujem.Dr mě pořád uklidnuje,že na příjde a at mixuju hlavně že jí.Zvláštní chleba by mu taky chutnal.
S pitím to je podobný,ted asi týden pochopil sání z plastový flašky od rajec-mají tan uzávěr že nekapou když se otočí,to jupík atd lejou jak blázen.
Tak pevný nervy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
16.6.10 20:18

Já myslím, že ve 14 měsících je to ještě hodně brzo. Aspoň náš v tom věku určitě kousíčky kousat nechtěl - a hlavně vůbec neuměl. A měla jsem docela obavu, že by se zalkl. Strašně všechno hltá a i teď ve dvou letech spolkne všechno, co mu moc chutná, vcelku a chce honem honem další. Takže ve 14 měsících podle mě na nic nespěchejte.
A k té lahvičce - já jsem nakoupila kdeco, hrníčky s pítkem za X peněz a nic nechtěl a nakonec se osvědčilo obyčejné Tesco s gumovou násoskou. Ty tvrdé jenom okusoval a k ničemu to nebylo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.6.10 20:23

Oni ty TT pítka jsou taky takové měkké, že by to i mohla zkusit.

Jo a jsem ráda, že do ní dostanu někdy i rozmixovaný oběd. Musí u toho mít milion hraček, aby se zabavila, hrozný. Jinak by snědla tak 2 lžičky a konec :roll:

Leni ta lahvička od Jupíka je stejná jako ta rajec, taky nekape, myslím, že i máme Waterr a Rajec jsme taky zkoušely a nic :nevim:

Asi začnu víc vařit polívky a omáčky a uvidíme. Jsem ráda, že v tom nejsme samy. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.6.10 21:17

Ahojky Luci, já mám doma roční holčičku, taky mám problém s kouskama. Je zajímavý,že rohlík, oplatek to jí vůbec nevadí to pokouše, ale jak píšeš z toho kousek masa to je u nás největší problém a banán to pořád mixujem s jiným ovocem.
Nevím, jak si to měla s kojením, ale já kojila jen tři měsíce a ptala jsem se doktorky, že malá mi nechce pít z ničeho jiného než z lahve a prý je to tím, že nekojené děti jsou na ten dudlík prostě navyklí. Tak ale zase vezmi jiný věci pozitivní mi jsme začali chodit v devíti měsících, krásně chodíme na nočník, čistí si sama zoubky. A všechno to určitě ty naše holky doženou tak musíme mít trpělivost :lol: pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
16.6.10 21:26

Tak nevím, syn, dlouho kojen, má stále ráno a večer flašku (2r9měs), jinak pije z hrnečku (žádná jiná pítka jsme nevedli), nahrubo rozmixovanou stravu začal až kolem 17 měsíce a je to velmi šikovný a chytrý kluk, problém tady teda nevidím :-D

Kdybys jí dala prostě pokrájené brambory a maso, tak ty kousky nesní? třeba jí vadí, že se to tváří jako kaše a najednou - kousek! :lol:

Tohles asi rozebírat nechtěla, ale co se týká těch stravovacích návyků, tak bych ju při jídle nerozptylovala. Ať sní, kolik chce. Jen drobný tip, mi se osvědčilo, u obou dětí, když snědly málo, dojest jim to před očima. Sice nic neříkaly, ale příště se dobře zamyslely, než talíř opustily, protože se bály, že jim to hned sežeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
16.6.10 21:38

Právě že jsem jí dala včera pokrájené maso a rozmačkané brambory a vše plyvala, jakmile zjistí, že je to nerozmělitelné, tak to jde ven.
Tak nevím,jestli to, že si prohlíží knížky u jídla je problém, ona by totiž nesnědla nic :nevim: jakoby jí to jídlo nebavilo či co :lol: nechápu :-D to asi nemá po mamince.
Terka byly kojená 4 měsíce a to ještě přes kloboučky, že by to bylo v tom :think:

Jsem ráda, že vám děti začaly jíst kousky mnohem dýl, to mě trošku uklidnilo :wink:
Zajímavý je, že hračky u jídla musíme mít hlavně u oběda, jinak nesní nic a je jí jedno jestli to sním nebo ne, taky jsem už zkoušela, dokonce mě i ráda krmí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
16.6.10 22:27

Luci, s tím pitím jsme na tom stejně, malému je 13 měsíců pryč a stále máme na pití dudlík, nic ostatního nechce,jen to kouše a neví, co s tím. S jídlem jsme na tom tak, že kousky jí, ale musí u toho mít, jak píšeš spoustu hraček, nejlépe naplánovat oběd, když běží v televizi ještě reklama se zvířátkama a malejma dětma :roll: to pak baští jako blázen :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
16.6.10 22:30
Marilynn píše:Jen drobný tip, mi se osvědčilo, u obou dětí, když snědly málo, dojest jim to před očima. Sice nic neříkaly, ale příště se dobře zamyslely, než talíř opustily, protože se bály, že jim to hned sežeru.

Jo a tohle jsem taky zkusila a taky to zabírá, když nedojí jogurt nebo přesnídávku, tak si sednu a pomaličku to dojídám, on mě po očku kontroluje a kolikrát ještě přijde a dožaduje se znovu jídla a dopapá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
16.6.10 22:39

U jídla ho musim taky zabavit jinak by snad nic nesnědl,stačí když začnu říkat říkanky,nebo mu dám do ruky krabici na prozkoumání a už baští.Nechápu,ale funguje to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.6.10 08:02

S jídlem neporadím, ale co se týče pití, tak malý má 15 měsíců a stále pije čaj i mléko z obyč láhve s dudlíkem. Zkoušela jsem asi dva typy hrníčků a nechtěl ani jeden. Neřeším to, jsem ráda, že pěkně pije. :palec:

• Citovat
  • Upravit
filline
12.7.10 15:06

Bez hraček to nejde

Ahoj.Máme to naprosto stejně!jak nehážeme s hračkama a nesnažíme se zabavit nesni ani lžičku taky jsem přemýšlela jestli ji to třeba nerozptyluje ale bez hraček nesnědla nic.Jinak do pítek taky jenom kouše a přidá mi že si myslí že to je hračka.Naprosto chápu co to je když dítě jen prská a prská…Kolikrát nechci ani nikam vyrazit při té predstavě že po mě bude někde venku prskat jidlo..Nebo vezmu pribiňáka abych měla já i ona klid.jsem taky ráda že vidím že nejsme jediní.není nám ani rok a všichni na nás koukají jak na blázny že nejí kousky nebo dokonce stejný jídlo jako my..nejlepší rada je:nechat je pít z čeho chtějí a davat jim to co jim chutná i když je to třeba svíčková rozmixovaná na kaši :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
42
2.6.16 22:08

Našemu je teď 14měsíců a ještě před měsícem chtěl jen mimi matly a hlavně žádné kousky. Dorostly mu stoličky a ze dne na den už chce jíst pomalu jak dospělý. Kouše a je klid.
S pitím z čehokoliv byl také problém. 100%kojenec a z ničeho nechtěl až se naučil ze skleničky a ze zdravé láhve. Tak se teprve rozpil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí