Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky.
Prosím o radu. Dcera má 16M. Do minulého týdne milovala koupání. Ani jí nevadilo umývání hlavičky.
Ale minulý týden dostala teploty po očkování tak jsem jí jeden den( měla 39tt) nekoupala jen jsem jí otřela žíňkou. Od té doby jí nemůžu dostat do vany. Řve, vzteká se… ![]()
Nevím co s ní. Stačí jen když vezmu osušku nebo jí řeknu, že se půjdem koupat a už začíná řev. ![]()
Když jí ve vaně posadím tak si okamžitě stoupne a chce ven
.
Co s ní?????
Ahoj, tak ji nenuť - není důvod. Jen sprchuj, časem to určitě přejde.
J.
Neboj, Eriko, to přejde. Někde jsem to tady četla,že děti maji takové období, u nás to trvalo asi týden -dva a přešlo nějak samo od sebe.
Někdo radil vyměnit hračky do vody…
Kamarádka měla taky takový problém, zkoušela všechno možné, včetně koupací panenky, co jsem jí dala (u nás panenka „naučila“ syna nočníkovat, oblíkat se atd., vždy se velmi obdivuje jeho šikovnosti a chce „taky“), nakonec možná pomohlo chození do bazénu, do čabráku, hrát si. Ale možná, že to prostě po čase přešlo samo.
vzpomínám si, že jsme se starší měly taky takové období kdy se nechtěla koupat. tak jsem to vzaly prostě jen narychlovku, namočit, namydlit, spláchout, vyndat a bylo. časem jí to přešlo. bych to neřešila… a to podotýkám, že to je milovník vody, koupání vždycky milovala, chodí plavat každý týden od půl roku. ale i tak prostě jednu dobu koupání ve vaně bylo špatně ![]()
Děkuji za Vaše rady. Necháme tomu asi volný průběh
, snad se časem umoudří ![]()
U nás toto období trvalo 6 týdnů v jeho cca 14 měs. Taky důsledkem nemoci začal řvát a odmítat jakékoliv koupání.
Přesvědčila ho pak pěna do koupele, nejdřív do vaničky, pak už do sprcháče a kupa nových hraček ![]()
Tak zdar trpělivosti a vymýšlení, co by pomohlo ![]()