Stojí na špičkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5907
17.6.10 19:38

Stojí na špičkách

Ahojky,chci se zeptat,mám 13.měsíční dceru,leze,už i chodí,ale po špičkách.Nikde jsem se nedočetla,co se vlastně s nožičkami děje,aby chodila po celé ploše nohy?Máte někdo stejný problém?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
17.6.10 19:56

Chuze po spickach je docela problem, zkracuje se achilovka. Doporucuji navstivit nejake rehabilitacni pracoviste, staci zajit ke sve pediatricce a ta te posle dal. Nenech se urcite odbit, je to zcela urcite problem. Videla jsem dite, ktere chodilo i v 5 letech po spickach. My jsme to taky meli, cvicili jsme a je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
17.6.10 20:28

Já souhlasím s Alenkou, jen bych možná ještě tak ty 2 měsíce počkala, až se trošku rozejde - víš, jestli prostě jen nezkouší, co nožičky dovedou, to děti hodně dělají… ta naše měla taky takové období, sice až kolem dvou let, ale to chodila po špičkách snad měsíc v kuse… a pak lusk, a zase normálně, pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
17.6.10 21:04

bohunko souhlasim s tebou, ze deti to obcas zkousi, ale vetsinou opravdu az ve chvili, kdy uz chodit opravdu umi.
mil urcite zajdi za pediatrem, detskym neurologem nebo rovnou za fyzioterapeutem (ale mel by mit zkusenosti s malymi detmi). Chuze po spickach by se nemela podcenovat, mohl by z toho opravdu byt problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.6.10 21:58

už od 8m se mě vždy doktorka ptala, zda dcera stojí a zda celou ploskou nohy nebo jen na špičkách.
na dalších kotrolách to už chtěla vidět, bylo to důležité.
jistě to není dobře a podle mě se to má řešit co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
18.6.10 07:29

Ahojky.A neměli jste odrážedlo? Někdo to po něm děti dělaj a přejde to.Synovec bohužel jezdí po lázních ještě v 9 letech a nejde,nejde toho zbavit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.10 07:40

Ahojky také souhlasím s Alenkou.
Rozdhodně to není dobře, i když se teprve učí chodit tak by měla po celé nožce, pokud se nezvedá jen ve chvílích kdy chce někam došáhnout. Zeptej se pediatra a ať ti dá doporučení k nějakému neurologovi nebo fyzioterapeutovi, poradí ti co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
18.6.10 08:12

Ahojík,tak ted jste my daly…
mates chodí asi 3 týdny a ještě jde někdy po špičkách…a to i bos i v botech…
takže to mám řešit????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.10 08:40

No zeptat se pediatra určitě můžeš. My máme i doporučení bez botiček nanejvýš capáčky, asi to má taky svůj účel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
18.6.10 09:23

Ahojky,moc vám děkuji za odpovědi,Odrážedlo,ani chodítko nepoužíváme,to vím,že pak je problém.Kamarádky dcera taky začínala na špičkách,ale pak už chodila po celé plosce nohy,tak jem jen chtěla vědět,zda ty špičky jsou fakt na začátku normální.Jinak oblézá nábytek,všude si stoupá.Tak uvidím,zkusím ještě nějaký den počkat,pak asi zajdu za doktorem a domluvím se s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
18.6.10 11:47

Key…díky,poptám se…doma je převážně bos,nebo ponožky s protiskluzem…
někdy jde po špičkách,po pár krocích normálně---to samé i venku,když má boty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.6.10 11:51

zajděte na neurologii-lékař ti ukáže protahovací cviky -v botičkách má dítě chodit co nejčastěji i doma ,ale jen v případě že už plně chodí a nestřídá to s lezením .Chůze na špičkách sama o sobě nemusí znamenat nic ,ale problém je ,když už pak dítě nedošlápne na celou plosku protože to bolí ,ten kdo nosí často podpatky jistě ví jak zkrácená achilovka bolí ,,když podpatky vymění za tenisky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
18.6.10 11:57

On došlapuje na celou plosku,jen si někdy udělá pár kroků na špičkách.....
Tak až půjdeme na očkování–poptám se dr.jdeme tam za pár dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.6.10 12:00

tak uvidíš co řeknou ,nám na neurologii doporučila to protahování ,aby nedošlo ke zkracování .Oni neurologové z toho chození po špičkách nejsou nadšení nikdy ,ale když jsme pak byli u psycholožky ta byla nadšená maximálne(je to nějaký pozitivní znak psycho vývoje) -to jsou paradoxy že ? No taky jsme se tak tomu zasmáli ..... .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.10 12:04

Oni neurologové dělají bubu skoro kvůli všemu, ale většinou to pár cviků spraví. :)
Petro pokud nechodí po špičkách pořád tak je to ok, ale za zeptání určitě nic nedáš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí