Ještě tříkolka nebo už kolo?

9943
18.6.10 18:35

ještě tříkolka nebo už kolo?

ahoj všem, chtěla bych radu-malému je 2r7m a máme tu tříkolku s vodící tyčí. Nejdřív se ani vůbec nechtěl učit šlapat, teĎ už na to došel, chtěl by, ale odrazuje ho, že mu to na této tříkolce nejde. Zvažuju proto jiné řešení, jen nevím, co bude lepší. Koupit klasickou tříkolku se šlapátkama uprostřed nebo už to nejmenší kolo??? Jak to máte doma vy s průměrně šikovnýma dítkama. Vím, že některé dítka už třeba dávnou šlapou jako ďasi, my tomu přišli na chuť teĎ. Myslím si, že by pro něj, když ještě nemá zkušenosti a nemá to zažité, byla asi lepší ještě ta tříkolka?? Líbí se mi tato, jednak se mi zdá i to sedátko lepší než klasické, cena je stejná a myslím, že by ho zaujal ten design, takový traktorový :-D
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
18.6.10 19:10

Hlasuju pro kolo. Taky jsme to tak udělali (měli jsme tříkolku jako vy, ale nám se rozbila, tak jsem využila možnost nechat si vrátit peníze a koupili jsme radši pořádné kolo). Tříkolka mi přijde trochu jako zbytečná investice (zvlášť v tomhle věku) :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.6.10 19:21

Syna bavila tříkolka asi tak měsíc (kolem druhých narozenin), pak už začal pokukovat po kole. To dostal, když mu byly 2r4m a od té doby jezdí jen na něm. Já bych tedy hlasovala pro kolo (jestli ovšem nechcete nejdřív koloodrážedlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
18.6.10 19:29

Rozhodne uz kolo.Mam spis min sikovneho chlapecka na sport a v v tomto veku uz kolo s kolecky zvladal,a po tretim roku uz i bez kolecek.Ono to jde potom uz rychle.
Myslim,ze trikolka by uz byly vyhozene penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
18.6.10 19:35

hmmm tak zatím jsem mu ukázala oboje tady na pc a kolo prý neeee :-) spíš ho budu muset vzít do obchodu, aby si to vyzkoušel. kolo-odrážedlo nechci, to by byla asi stejně tak krátkodobá investice jako tříkolka, jeho navíc odrážedla ani nebaví a já hlavně potřebuju, aby se načil šlapat na šlapátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
18.6.10 19:37

Rozhodně kolo. Koupili jsme ho loni ve stejném věku dcerce, a naučila se na něm v pohodě . Trojkolku má tu klasickou železnou, ještě po mně, jezdí na ní doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.10 19:46

ahoj, my měli kolo s kolečkama, což mi přijde dobrá náhrada tříkolky a ted když učíme bez koleček, tak jsme na nácvik udržení rovnováhy koupili kolobku a hned to šlo i na kole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.10 19:47

myslím už bez koleček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.6.10 19:58

Taky hlasuju pro kolo. Když se dobře namontují balanční kolečka (dost nízko na to, aby se kolo houpalo a dost vysoko, aby zadní neprokluzovalo), tak se z toho udělá v podstatě taky „tříkolka“. Malá má 2roky a už na kole zkouší jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
18.6.10 20:06

no já se mu to snažím vysvětlit, lákám ho, že takové kolo má vlastně ještě o kolečko víc jak tříkolka, ale zatím se mu to nepozdává. Na každé kolo, co mu ukážu má „nelíbí“ a jak ukážu tříkolku, tak kýve jak nemocný oslík „líbí, pujdem na procházku, naučím šlapat“ :nevim: :lol: no prostě to bude chtít ho opravdu někam vzít, aby to viděla na živo, ale taky bych se už přikláněla k tomu kolu. Vzpomněla jsem si, že tu starou dobrou klasickou tříkolku možná mají švagrovci, tak se jich zkusím zeptat, že bysme třeba to šlapání doladili na ní a pak koupili to kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.10 20:10

no pokud by se splašila starší tříkolka když ted po ní tak touží tak si myslím že by to mohlo být fajn, mi tak první kolo měli taky starší, zas než mu nutit co nechce aby ho pak přešla chut úplně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
18.6.10 20:13

no právě…akorát nevím, jestli tu starou bude chtít, když se mu tak líbila ta co jsem mu tady ukázala :-P :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 20:22

Anežka měla 2 roky a necelých 7 měsíců, když na Vánoce vyměnila s Ježíškem dudlíčka za kolo. Ona viděla hodně dětí v okolí, jak jezdí na kole a hrozně ho chtěla. Tak jsme toho využili a řekli jí, že přeci děti, co jezdí na kole, nemůžou mít dudlíček.

Pokud by chtěl radši tříkolku a plánujete další dítě, asi bych koupila nejdřív ji. I s tím, že bude třeba jen na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 20:23

Á, tak koukám, že další dítě už jste naplánovali :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
18.6.10 20:38

no taky si to tak říkám, jenom jestli to bude chtít pochopit zase i tatínek :roll: napsala jsem zatím těm švagrovcům, tak uvidím, co mi odepíšou a jestli ji případně malý bude chtít a když ne, tak ji asi objednám. Ale ještě předtím možná zkusím někam zajít mu ukázat to kolo nebo jestli potkáme někoho venku jiného s kolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí