Boulička na hlavičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
4.6.12 12:13

boulička

dcerka jí měla taky, ale rozhodně ne nijak gigantickou, jak to popisujete, normální bouli vystouplou cca do 2 cm, která se udělala hnedka druhý den po porodu, pak se ještě pár dní maličko zvětšovala, ale jen mírně. Ale trvalo poměrně dlouho, než zmizela, skoro dva měsíce. Pokud je boule velká jak hlava, tak bych uháněla mílovými kroky k lékaři. Také nezapomeňte polohovat hlavu, protože miminko bude upřednostňovat při ležení stranu hlavičky, na které boule není a mohla by pak mít problémy s přetáčením a jednostranným držením hlavy i těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.6.12 18:10
@be-rus-ka píše:
Dcera se narodila pred 15ti dny. Za dva dny po porode se ji udelala mala boulicka. Rekli nam,ze se to nekdy muze stat i u normalniho rychleho porodu. Ale ted uz je boulicka skoro kak druha hlava. Rekla bych,ze jeste tak pred dvema dny se to zvetsovalo.Kuze je uplne napjata. Ma tu nekdo podobnou zkusenost?

nas maly mel taky skoro „druhou hlavu“ je to kefalhematom (jak se to presne pise netusim).
Mi to bylo vysvetleno, jako velka modrina, vznikla pri tom, jak sel na svet. Kazdopadne nam ho na 3× odsavali, protoze do mesice po porodu dochazi k rustu „cehosi“ na hlavicce a mohlo by se stat, ze to „cosi“ by ten kefalhematom obrostlo a mimisek by mel sisatou hlavicku. Kazdopadne dr rikal, ze to nicemu nevadi, jen estetice.
 http://img18.imageshack.us/…8/kefalc.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
5.6.12 20:10

No me stve ze jsem v zas*anem, omlouvam se za vyraz, Irsku. Tady se to neresi. A mam byt v klido a ono to za nekolik mesicu snad zmizi. Ani zadne sono nebo neco nikdo nedelal. Jen to ohmazali rukama a rekli OK. O odsavani nikdo nemluvil. Do Ceks se dostaneme az kolem 20. cervence a to uz muze boule obrust. A ja nechci mit sisatou holcicku :-) Fakt ne!!!
Ja to tu tak nesnasim. Oni nic neresi. Tak treba kdyz manzeluv sef skolaboval s vysokym tlakem, tak mu nedali ani leky ani zadne vysetreni a rekli, ze pry to je ze stresu a ze na to mu nic nedaji. A ja se smala, a rikam, ze infarkty jsou ze stresu. A proto se ted bojim aby to nezanedbali te moji princezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
5.6.12 20:12

a neslo by se treba s vasi dr domluvit?

dle wiki kalcifikuje jen vyjimecne, takze s tim „cosi“ me asi jen strasili. A pry se to casem vstreba, tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
5.6.12 20:23

Diky za uklidneni. No treba to zmizne rychle. A kdyz tak se popptam potom v lete v Cesku na nazor :-)

Jsem moc rada, ze vidim, ze se to zvetsovalo i nekomu jinemu nejakou dobu. Mi to pozorujem porad. A menzel me porad depta jeho hlaskama ve stylu ´Neni to zas vetsi??´ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
5.6.12 20:26

:D nam to narostlo druhy den, jestli se to zvetsuje nebo zmensuje jsme neresili, protoze hnedka pri prvni prohlidce v porodnici nam rekli, ze nas detska posle na odsani. Ja jsem jen plasila, ze proc mu to neodsaji hned :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
5.6.12 20:49

No jo, zlate Cesko, tam se nahode nenechava nic. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí