Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat jestli se vám sěti začali opruzovat kolem roku. Náš malý (10 měsíců) je nikdy neměl a od včerejšího večera má strašně červený varlátka pod nima a kolem zadečku, mažu mu to bepantenem a nepomáhá to
. Víte ptám se hlavně proto,že když byl malý tak měl zánět ledvin,tak se plaším aby to třeba zas neměl,že má jinou moč a ta způsobuje ty opruzeniny. Mamka mi říká,že plaším,že je to normální,že má jen silnější moc,že je starší.
Ahojky, a pije dost? třeba má jen málo naředěnou moč, tudíž agresivnější, zkus na to sudocream, nam zabral vždycky.
Ahoj, mám 10 měsíční holčičku. Nikdy nebyla opruzená ač jsem jí nijak zvlášť dupku nemazala. Teď poslední tak měsíc ji musím opravdu důsledně při každém přebalení namazat preventivně, protože jinak se po pár přebalení bez namazání prdelky oprudí
Asi je to fakt tím, že jsou větší, baští příkrmy…
Já si tedˇzažila opruzeninové martirium skoro 2 měsíce.
Malé rostly 2 zuby za sebou ![]()
Vyřešila to až kožní lékařka.....
Ahoj, zkus Sudokrém, nám zabírá a většina mamin si ho taky chválí. Zadek má opruzenej vždycky jak mu začnou zuby, teď mu lezou poslední stoličky a opět máme prdel červenou.
hele, ja ted mam opruxzeny vsechny, netusim cim to, mazala jsem rybilkou, ktera do ted zabirala, uz ne
nepomohl, ani imazol, uz si rikam, ze pridali do plen nejakej sajrajt
No tak to je přesný, jsem tu zakládala diskuzi. My to máme na 80 procent z plen, naštěstí se to po imazolu lepší…
včera se to tady zrovna řešilo.Moje malá taky začala mít červenou pipku i prdelku až teď v roce.Pomohl nám Imazol a teď už mažu jen Sudocream ![]()
U nás to bylo také tak. Až se stoličkami, častější a agresivnější stolice a ani ne do pěti minut má zadek jak SSSR vlajku
nejvíc zabírá ten Imazol na noc. Ale musí ho to pálit pekelně ![]()
Pleny má látkové, na noc papírovou, z těch to zaručeně nemá ![]()