Atopický ekzém u miminka

162
6.11.11 10:11

atopický exém u miminka

MAMINKY, PROSÍM O RADU :-(
Naše čtyřměsíční dcerka se od narození potýká s exémem. Naše pediatrička POHLEDEM OKA bez jakýhokoli testu diagnostikovala AE. Možný důvod je, že jsem se v pubertě taky potýkala s exémy, i když přímo atopik nejsem. Nekojili jsme, od různých UM jsme dle rady nasadili Nutrilon H.A. + olejíček, mastičky, omezení koupání..ale beze změny. V nejhorší nouzi máznu kortikoid, ptz.je tak 2 dny pokoj, ale záhy se to objeví znovu. Malou to svědí, už nevím, co s tím a experimentovat se mi už nechce. Na kontrolu jdeme až za týden a už nevím, čím jí mazat, aby se jí ulevilo :nevim: . Mám jít rovnou na kožní?už mě nebaví, že nám jen Mudra střídá mastičky, za který vyhazuju peníze :cry: mám trvat na udělání přesných testů?co když má malá alergii na BKM, to se potom nemá podávat H.A, ale např.A.C. A nedá se tato dieta doktorkou předepsat na recept?mám pocit, že mě to snad zruinuje :evil: ke všemu zlepšení nevidím, tak nevím, jestli to není úplně zbytečný..děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16837
6.11.11 10:24

Já bych raději zašla na kožní. Mala měla a má taky exzém ale jen trošku. Dětská doktorka nám dala asi 2mastičky už jak byla malé miminko(ted bude mít rok)a zabralo to ale na jednom místě to má pořád a nestrácí se to a právě ted půjdeme ke kožní. už jsme tam byli jednou ale říkala že malé miminka mívají občas exzém že to může byt i s pocasí apod, a že mají citlivou pokožku a tak do roka to bývá normální, ale ted už bude mít rok takže tam jdeme znovu a aspon zjistíme jestli to je jen obyč.exém nebo ne a něco nám na to napíše, malé se to třeba i zlepsilo po obyc.induloně, někdy je to lepší než předražené masti. Určitě ji pomůže když ji budes koupat jen ob den nebo jednou za 3dny a kortikojdy u takhle malého mimca nic moc teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.11.11 11:39

Určitě zajít na kožní :palec: .Synovi se v 4 týdnech objevil nepatrný ekzém na tváří.Zhoršovalo se to a zhoršovalo každým dnem,mudra na to,že to nic není,potírat černým čajem.Nakonec jsem bez jejího doporučení navštívila kožní,byl to nějaký kojenecký atopický ekzém,tvář měl otřesnou,nešlo se na to dívat.Museli jsem dostat kortikoidy.Mazali jsem tři dny jednou denně.Je to svinstvo,určitě bych malou nemazala,pokud to nenařídí kožní.Nám pomohla kosmetika Oilatum a Lipobase.Do dvou měsíců bylo po ekzému a od té doby máme klid.Jinak koupu jen v oliv.oleji i když už má 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.11.11 11:44

Rozhodně bych šla na kožní a podle toho se pak zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
6.11.11 12:47

Ahoj,určitě na kožní jdi.Moje malá,teď roční,se potýkala s AE od 3 měsíců,měla to šílené.Také jsem jí dávala celou dobu Nutrilon HA,řešila to různými mastičkami,bohužel bylo nutno i kortikoidy,měla to až do krve.Když jsem chtěla udělat testy na nějakou alergii,tak mi bylo řečeno,že takhle malým dětem se to nedělá,že to může být falešně pozitivní nebo naopak.Pak jsem jí ale dala v 9 měsících první jogurt a to byl mazec,šíleně otekla,musela ihned do nemocnice.Tak se naše Dr konečně smilovala,v dceřiných 10 měsících a poslala nás na alergologii,udělali nám testy a vyšla pozitivní alergie na BKM a vaječný bílek.Od té doby dodržujeme bezmléčnou dietu,pije Nutrilon AC a je úplně bez AE!Takže touto slohovou prací jsem chtěla říci,že opravdu tvá malá může mít nějakou potravinovou alergii a proto má AE tak veliký.Určitě bych trvala na testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
6.11.11 21:29

Ahoj, testy na alergie opravdu nejsou do zhruba roku věku průkazné. Pokud má tvoje malá AE, má na něco alergii - nemusí to být jen BKM, ale i plísně, roztoči, může jí vadit kosmetika, prací prášek…možností je hodně. ABKM se často manifestuje také problémy se stolicí - průjmy, většinou s nitkami krve. AE se také rozjíždí po očkování. Moje dcera má ABKM a AE a očkovaná je v šetrnější variantě. Od svědění by jí mohla ulevit třeba koupel ve ovsu, prodává se v drogerii. A hodně promazávat, naší malé vyhovovala jednu dobu Linola Fett a modrá Indulona a Linola olej do koupání. Pravda je, že to experimentování je na nic, na Tvém místě bych asi šla na kožní a uvidíš jestli Ti doporučí i alergologii. Ať je to brzy lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
25.1.15 21:26

Maminky, chtěla bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti s atopickým ekzémem.. Dcera (3 měsíce) už 14 dní má na obličeji ekzém má to na tvářích, čele a bradě má to hodně suché a celé červené, byla jsem s tím u doktorky a napsala mi Excipial U Lipolotio mažu jí to tím ale vůbec se to nelepší a tak jsem ještě na doporučení kamarádky vyzkoušela Lipobazi a bohužel ani ta nezabírá už jsem celkem zoufalá zítra se objednám na kožní ale čekací doba je klidně 1-2 měsíce a do té doby co? co Vám pomohlo na atopák??? děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.1.15 12:31

@petrikaaa Co pomohlo na atopák jiným, Ti bude úplně k ničemu, protože tvojí holčičce zabrat vůbec nemusí. Ono co atopik, to originál, bohužel. :? Většinou to bývá na začátku běh na dlouhou trať, než se něco najde a než se to dostane pod kontrolu. Jsem jednu dobu měla doma kde co, mohla bych si otevřít lékárnu, patlali jsme na prďocha všechno možné a nic nezabíralo. Z toho nejhoršího (mokvavá ložiska) ho dostala až genciánka a z toho suchého zase zinková a ondřejova míchaná mast. Teď promázávám už jen A-dermou, jednu dobu jsem zase mazala Indulonu, protože A-derma nezabírala. Určitě běžte na to kožní a je nutno se opravdu obrnit trpělivostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí