Boulička na hlavičce

1143
6.11.11 10:46

boulicka na hlavicce

ahoj-muj malinkej se narodil a 2den se mu na hlavicce udelala boulicka :cry: -primar nam rikal ze to ma s toho jak se vrhnul na svet a pritom se bouchnul ze je to klasicka boulicka a do mesice bude urcite pryc :-D -uz je mu 10dni-a boulicka se trosku zmensila ale porad je videt-vite o tom nekdo neco-dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
784
6.11.11 11:09

ahoj, malýmu je 10 dní, boulička se zmenšila (to je určitě dobře), primář říkal, že zmizí do měsíce, takže má ještě spoustu času ;-). neznepokojovala bych se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
6.11.11 11:48
lujziana píše:
ahoj-muj malinkej se narodil a 2den se mu na hlavicce udelala boulicka :cry: -primar nam rikal ze to ma s toho jak se vrhnul na svet a pritom se bouchnul ze je to klasicka boulicka a do mesice bude urcite pryc :-D -uz je mu 10dni-a boulicka se trosku zmensila ale porad je videt-vite o tom nekdo neco-dekuji

ahojky naše malá měla taky a opravdu to zmizelo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
6.11.11 12:22

neboj ztratí se Linda jí měla taky a je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
6.11.11 19:03

a po jake dobe se to ztratilo?,??,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.11.11 10:59

Ahoj holky, moje holčička taky měla poporodní otlak, je to prý tím, jak se dítě tlačí porodními cestami. Říká se tomu nějak kefalhematom a určitě by to mělo být zapsáno v porodní zprávě a dětský lékař by to pak měl sledovat. Moje dcerka z toho měla i lehkou žloutenku - v otoku se totiž nahromadí krev a odbourá se bilirubin stejně jako při klasické novorozenecké žloutence. Dcerka také byla prvních 14 dní velice spavá, museli jsme ji budit, sama by snad prospala celý den. Oplasknutí trvalo poměrně dlouho, myslím, že až někdy po šestinedělí zmizel úplně. Ale je to asi individiuální.
Díky tomu otoku ale upřednostňovala jednostranné držení hlavy, takže pozor, určitě polohovat v postýlce, tzn. střídat pravou a levou stranu.
Dcerka pak díky tomu měla problém s přetáčením, nechtěla být na bříšku, tím pádem opoždění plazení atd…
Určitě doporučuji sledovat lékařem, ale jinak jsou tyhle otoky prý naprosto běžné a normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
7.11.11 11:03

ja to prave v porodni zprave napsane ani nemam-to mi bylo divne :think: ,detsky doktor to videl kdyz byl na prvi kontrole u nas doma minuly tyden ve stredu-zitra jdeme na prvni kontrolu k nemu tak uvidime co a jak anm k to mu rekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.11.11 11:09

jasný, nevím, kde jsi rodila, ale já v Podolí a tam se ani nikdo neobtěžoval mi to říct, všimli jsme si toho druhý den s manželem a hned jsme se ptali paní doktorky, co že to je…
O té žloutence mi taky řekla až naše pediatrička, když u nás byla doma po propuštění z porodnice a právě ona mi řekla, že je dcerka trošku žlutá a ptala se, jestli je spavá…takže asi tak…mně v porodnici tvrdili, že když byla na boxu, tak že se budila sama…prostě mi lhali..já jí musela budit a kolikrát se mi to ani nepovedlo, klidně si spala dál :-)
Určitě buď aktivní a ptej se, lepší bejt otravná Hujerka než pak něco zanedbat…:-) Ale neboj, boulička se opravdu ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
7.11.11 11:47

mi sme si toho taky prvni deen nevsimli-nebou spis prvni den po porodu to nemel az druhy den rano koukam co to ma na hlavicce cela vydesena :-( ,tak sem se hned ptala sestricky-ta rekla to nic neni -nebojte :zed: ,pak detskejch doktoru taky nad tim mavali rukou az pak primar mi to poradne vysvetlil-takze sem byla jaks taks v klidu :-) ,muzu se jeste zeptat-kojim-konecne uz bych si dala kafe :-P alespon rozpustny z mlikem-ale nevim jesli muzu,???????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.11.11 11:53

Já jsem kafe vůbec nebyla, neměla jsem na něj ani chuť. Navíc malá byla pak zase dost nespavá a hrozně řala, tak jsem ji nechtěla ještě dráždit kofeinem. Pila jsem Caro s mlíkem a čaj pro kojící od Lerosu a fenyklovej od Megafytu. Důležité jsou teplé nápoje a hodně vody. Já před každým kojením vypila jednu sklenici vody a během kojení další…
Jinak jsem všude četla, že jedno kafe denně nevadí. Pokud si neděláš smrťáka, tak to určitě neškodí. Já nevím, já kafe s kofeinem nepiju ani teďka, malé je rok a půl a kojím už jen ráno. Ten první půl rok jsem kojila vlastně pořád, takže jsem nepila ani alkohol a vůbec jsem na to neměla chuť. Tělo si samo řekne.
Když jí byl rok, tak jsem začla pít kafe bez kofeínu -výborný ji Nescafé Gold bez kofeinu…a rozdíl v chuti oproti klasickými kafi s kofeinem je podle mě téměř k nerozeznání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
7.11.11 11:57

me se prave nechtej delat naky pokusi takze to asi omezim na naky to rozpustny bez kofeinu :roll: ,ale jo-aspon pro ten pocit-jakoze piju kafe :-D ,na nakej ten cajik se taky v lekarne zeptam -zda se mi ze kdyz malej zatlaci nebo se jen ,,uprdne,, tak se u toho zacal malinko stekat asi sem snedla neco co sem nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.11.11 12:16

prdíky, my je měly do dvou měsíců, bylo to peklo, dobrej je ten fenyklovej čaj.
Píše se toho hodně, co se nemá jíst, ale u každého je to jiné, nejhorší je prý všeobecně čerstvé pečivo, ovoce se slupkou /takže loupat), hroznové víno. Já to tehdy hrozně řešila, ale i když jsem už nejedla skoro nic, tak to bylo fuk, malá stejně trpěla. Říká se, že střevo zkrátka musí vyzrát, a je to tak. Kámošky chlapeček trpěl na prdíky až do jednoho roka..hlavně v noci ho to trápilo.
My jsme hodně masírovali bříško a cvičili s nožičkama. Nahřívali jsme bříško s pytlíkem naplněným peckama od třešní (prodává DM drogerie asi za 80 Kč), dá se použít i pytlík rýže, nahřát v mikrovlnce…
Prodávaj se různý masážní olejíčky a krémy, tak se to pak krásně roztírá. Malá milovala koupání, tak teplá vanička to je taky prima, to si mimča taky krásně prdnou do vody. Výborná je rektální rourka, to se malá i vykakala a bylo po bolesti.
A výborný je samozřejmě chodit a houpat v poloze na klubíčko, tygřík je výbornej :-). Jo a důležitý je, aby si po každým nakojení mimčo krklo, lepší dvakrát :-) malá má i trošku reflux, tak ublinkávala a jak se pořád nacpávala a hltala, tak jí to prostě tlačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.11.11 12:45

a ještě mě napadlo, někomu zabírají probiotické kapky Biogaia, stojí asi šest stovek, takže palba, my je používali, ale nezdálo se mi, že by to mělo efekt. Dětem mých kámošek to ale zabíralo krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
9.11.11 07:55

My na prdiky tedy moc netrpime, musim zaklepat, ale kdyz uz nas trapi, tak mam babycalm a do jednoho mesice lefax a myslim, ze dobry, obcas natru brisko pupikem a samozrejme hejbani nozickama a teploucka vana se nam taky libi:D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
4.6.12 11:19

Dcera se narodila pred 15ti dny. Za dva dny po porode se ji udelala mala boulicka. Rekli nam,ze se to nekdy muze stat i u normalniho rychleho porodu. Ale ted uz je boulicka skoro kak druha hlava. Rekla bych,ze jeste tak pred dvema dny se to zvetsovalo.Kuze je uplne napjata. Ma tu nekdo podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí