Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, holky,
dnes jsem si všimla, nevím jak dlouho to tam mám, že na vnitřní straně zápěstí mám takové dvě malé, cca 3mm bouličky - viz obrázek. Nebolí, když propnu ruku, jsou vidět, když ji dám normálně, tak ne, přijde mi to měkčí než tuhé…
Co to může být? ![]()
Z námahy? Tetuji…děkuji…
@Petttruše Gangliony. Ono se to různě objevuje a zase vstřebává. Někdo na to prostě trpí. Pokud to nebolí, tak bych s tím nic nedělala. Jinak pro klid si s tím můžeš zajít třeba na chirurgickou ambulanci, ať se na to podívají.
To měl manžel, doktor to vysvětlil že jak se pohybují šlachy, tak tam mají nějaké „mazivo“ a to se při stereotypních pohybech začne hromadit a pak ztuhne. Normálně je manželovi rozmáčkl (do prý dost bolelo) a rozmasíroval, teď si to manžel buď rozcvičí (pokud jsou malé) nebo mu je rozmáčknu já.
@Heivka To se vstřebá i samo, brrr, ještě, že mě nikdy nikdo takhle nemučil ![]()
Mám to také. Udělalo semi to, když jsem nosila první dceru. Mám 2 docela velké vedle sebe. Doktorka řekla, že se to dá buď rozdrtiť, nebo nějak odsát
No dím, raději jsem si to nechala
, ničemu to nevadi.
Takže je to z námahy? Já právě tetuji a dost kreslím a hlavně u toho kreslení mě bolí prsty a dlan mezi malíčkem a zápěstím…a někdy právě šlachy…
@Petttruše Mně to většinou bolelo, když to rostlo. Dělávalo se mi to na obou rukách, ale poslední dobou mám pokoj námaha nenámaha. Zkus si to na chvíli zafixovat - stáhni to obinadlem, ono to pomůže.
Jsou to šlachové kýly. Když ruku hodně namáháš, praskne pouzdro kolem šlachy a vyteče trochu tekutiny. To udělá tu bouličku. Jak psaly ostatní, je možné to odstranit operativně a nebo prostě rozmasírovat. V průběhu let se mi jich udělalo několik a všechny se časem vstřebaly.