Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda máte zkušenosti včera večer při koupání jsem si všimla u dvouměsíčního miminka tři Malé bouličky vedle ucha na pravé straně, doktorce sme volali máme to do zítra sledovat ale jsem stále stoho ve stresu zda to není něco vážného nemůžeme přijít dnes na kontrolu kvůli nemocným dětem v ordinaci. Přiložím ilustrační foto kde se bouličky nachází budu ráda za radu zda stím má někdo zkušenosti. Moc děkuji předem ❤️
Myslím, že to jsou zvětšené uzlinky. Dcera to měla taky, zmizelo to časem samo ![]()
Můžou to byt uzliny, nic to nemusi znamenat, většinou lezou při nějaké nemoci, když se tělo s něčím pere. Stačí blbé nachlazení. U mě je to většinou znak, ze za chvíli s něčím odpadnu.
@Anonymní píše:
Myslím, že to jsou zvětšené uzlinky. Dcera to měla taky, zmizelo to časem samo
Moc děkuji, ráda bych se zeptalado kolika měsíců vám zmizli a také je máme pouze na jedne straně nahmatala jsem je 3 jsou malinkaté ale nemocný nejsme ničeho sem si zatím teda nevšimla a sme plně kojený
@Kriss Tina píše:
Můžou to byt uzliny, nic to nemusi znamenat, většinou lezou při nějaké nemoci, když se tělo s něčím pere. Stačí blbé nachlazení. U mě je to většinou znak, ze za chvíli s něčím odpadnu.
Děkuji za odpověď, no mi právě nejsme nemocný teda zatím možná že na malého něco leze a přijde to později.
@Srdíčko1316 našla jsem to malý, když měla 3 měsíce, hrozně mě to vystrašilo, protože to bylo i takový pohyblivý a teď má přes rok a už ji tam nemá
@Anonymní píše:
@Srdíčko1316 našla jsem to malý, když měla 3 měsíce, hrozně mě to vystrašilo, protože to bylo i takový pohyblivý a teď má přes rok a už ji tam nemá
Ano máme to také pohyblivé ale malinké a máme jich tři na krčním mi pan doktor říkal ze to nic není že to postupem času zmizí samo že teda se může jednat o uzlinky tak jsem byla vystrašená protože dnes dětská doktorka mě nevzala tak možná zítra tak určitě mě to trochu uklidnilo moc děkuji.
Uzliny, syn 3 roky je má doteď, občas menší občas větší, v cca půl roce jsem našla jen na jedné straně, později se mu udělala i na druhé, celkově má víc hmatatelných uzlin, ne zvětšených ale hmatnych. Doktorka mi několikrát říkala, že je to běžné, taky mě to vyděsilo.
@BaraMix píše:
Uzliny, syn 3 roky je má doteď, občas menší občas větší, v cca půl roce jsem našla jen na jedné straně, později se mu udělala i na druhé, celkově má víc hmatatelných uzlin, ne zvětšených ale hmatnych. Doktorka mi několikrát říkala, že je to běžné, taky mě to vyděsilo.
Ano mě to také vydesilo protože jsou uzliny na hlavičce prý se tam vyskytují také.
Já to mám na krku cely život. Je to pohyblivé a při nachlazení se mi ta uzlinka zvětší.
@Smíšek1013 píše:
Já to mám na krku cely život. Je to pohyblivé a při nachlazení se mi ta uzlinka zvětší.
Mi to právě máme na hlavičce
@Srdíčko1316 zdravím, přišly jste na to co to tedy je? Dcera to má úplně stejně akorát ji je rok s kousek🙏🏻 jsem z toho taky celkem vyplašená.