Spánek/ kojeni 4 měsíčního prcka

26
1.11.23 20:26

Spánek/ kojeni 4 měsíčního prcka

Zdravím vás :) mám doma 4 měsíčního chlapečka ( přes 66 cm a 8,1 kg) je plně kojen. Někdy kojim co dvě hodiny někdy po 3. Chtěla bych se zeptat na spánek. Jak vám vaše dítě spí? Přes den si dá dva spánky max po půl hodině a odpo, když jsme venku kočárem pak prospí třeba 2 hodinky, vstává max. V 17:30, pak hraní, koupání. Malý chodí spát večer max v 8 a poslední dobou se mi budí třeba co 2-3 hodinky na jídlo a k ránu pomalu po hodině..vstává maximálně na 6. Když vstává po hodině ne vždy je to na jídlo, vzbudí ho vypadla dudina, nebo mi spíš přijde, že se mu něco zda, protože sebou kolikrát mrská.. Mudr mi říkala, že mám ultra kvalitní mlíko, že tak hezky přibírá, ale už jsem v noci zaslechla, jak malému kručí v bříšku a následně se za chvíli probudil. Nevím jestli mám třeba zkusit navečer UM, to že by ho to více zasytilo. Nemáte nějaké tipy na zlepšení spánku miminka? Zkoušela jsem i aromadifuzer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
1.11.23 20:32
@Míša562 píše:
Zdravím vás :) mám doma 4 měsíčního chlapečka ( přes 66 cm a 8,1 kg) je plně kojen. Někdy kojim co dvě hodiny někdy po 3. Chtěla bych se zeptat na spánek. Jak vám vaše dítě spí? Přes den si dá dva spánky max po půl hodině a odpo, když jsme venku kočárem pak prospí třeba 2 hodinky, vstává max. V 17:30, pak hraní, koupání. Malý chodí spát večer max v 8 a poslední dobou se mi budí třeba co 2-3 hodinky na jídlo a k ránu pomalu po hodině..vstává maximálně na 6. Když vstává po hodině ne vždy je to na jídlo, vzbudí ho vypadla dudina, nebo mi spíš přijde, že se mu něco zda, protože sebou kolikrát mrská.. Mudr mi říkala, že mám ultra kvalitní mlíko, že tak hezky přibírá, ale už jsem v noci zaslechla, jak malému kručí v bříšku a následně se za chvíli probudil. Nevím jestli mám třeba zkusit navečer UM, to že by ho to více zasytilo. Nemáte nějaké tipy na zlepšení spánku miminka? Zkoušela jsem i aromadifuzer.

Tak to je jako bys psala o nás. Synovi je půl roku a zhruba ve čtyřech měsících začalo toto, co popisujes. Radu nemám, ale zato ti můžu říct, že u nás to večeře nevyřešila. Někdy je to lepší a kojim dvakrát za noc, někdy od půlnoci každou hodinu.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
1.11.23 20:36
@Míša562 píše:

Podle mně ti na kojený dítě spí úplně suprově. Rozhodně nezaváděj zbytečně UM. To bys musela odstavit úplně, aby ti začal spát celou noc. Ty kojený děti se prostě budí víc.

• Citovat
  • Upravit
5098
1.11.23 20:38

@Míša562 Spí úplně normálně, adekvátně věku. Pokud chceš kojit, tak mu nedávej UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
1.11.23 21:20

@Tosidelassrandu mám synka 3mesice, a je kojen plně. A chápe celou noc. Přes den ji taky třeba po hodině po dvou. Někdy dyl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.11.23 21:25

Žádné takové není. Je to normální mimino které se v noci kojí. Hlavně bych mu nervala UM. Vydrž až bude baštou příkrmy, třeba časem a věkem začne líp spát. Nebo taky ne.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.11.23 21:27

Pokud Tě to uklidní, tak můj 2,5 leták se stále budí v noci.

• Citovat
  • Upravit
Klokanice17
1.11.23 21:34
@nakupenina214 píše:
@Tosidelassrandu mám synka 3mesice, a je kojen plně. A chápe celou noc. Přes den ji taky třeba po hodině po dvou. Někdy dyl. ;)

3 měsíce nejsou 4 měsíce. Od cca toho 4. měsíce jsou miminka vnimavejsi a začnou se obvykle i víc budit. Měla jsem to u obou, ze začátku klidně prospal celou noc a pak najednou to co píše zakladatelka. S prvním jsem takhle vstávala i 10× za noc do cca 9. měsíců (vůbec tě nechci strašit). S druhým když to zaclo být na podobné vlně jsme prirazili postýlku k posteli, spí tak nějak napůl se mnou, občas i mezi námi v posteli a budí se na kojení 1-2× za noc, napije se a spí dál. Podle mě prostě to mimino potřebuje cítit mámu a spí pak líp…

A jinak kaše a cokoli jiného se spánkem v noci nic neudělalo (u staršího) když spal sám v postýlce. Prostě se potřeboval ujistovat že tam jsem.

• Citovat
  • Upravit
19246
1.11.23 21:44
@nakupenina214 píše:
@Tosidelassrandu mám synka 3mesice, a je kojen plně. A chápe celou noc. Přes den ji taky třeba po hodině po dvou. Někdy dyl. ;)

Napis za měsíc až dva. Když už teda mala padla tak spala klidně do 5 do rána. Od 4/5m se spánek mění a více se budí. Pravidelne mi vstavala po 2 hodinách a to se mnou spala. Až tak do roku.. teď má 17m a poslední měsíc konečně natahla první spánek na 5 hodin a poslední tyden už dvakrát spala i 8h prpadne jsem jen přenesla z postýlky po tech cca 5h k nám a dala napít vody. Kojeni stacilo až nad ránem. Takže u nás už se blízká na lepší časy dokud zas bepolezou zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.11.23 11:00

Díky za zprávy

Tak díky za zprávy, jsem ráda, že v tom nejsem aspon sama 😁 taky jsem mi zatím nechtěla dávat UM, manžel navrhnul, že by třeba líp spinkal a já bych se taky vyspala. Ještě to nechám..jinak malý spí ve své postýlce, maximálně ráno si ho vezmu k sobě, že se ještě chvíli valime.. co se týče spánku, tak jsem teď koupila na kočárek Rockit, že zkusím na denní spánky.. aby přes den spinkal déle než půl hodinky. On se sice po půl hodině vzbudí vysmátý, ale do hodinky už je zase protivný, protože mu ten spánek nestačil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.11.23 11:03

@kocourGarfield
Mám se na co těšit, ale on když se na mě ráno začne culit, tak člověk zapomene i to, že nespal 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.11.23 11:11

@Míša562 no já se tedy už ani neculím. Dneska byl v noci vzhůru 9× a to už jsem jen syčela že spím :-) Jsem zvědavá, jak dá školku. Já j sem v práci dost KO :)

• Citovat
  • Upravit
26
2.11.23 14:08

@kocourGarfield
No já se v noci taky neculim, už jsem jak zombie, ale ráno, když na mě hodí, ten svůj kukuč, tak mě to přejde 😁 🙏
Tak držím palce snad se to zlepší! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.11.23 04:15

Zdravím! Mám to podobně. Dcera, 4 měsíce, do cca 3. měsíce byla schopná prospat celou noc. Ve 3 měsících asi růstovej spurt, začala se budit na kojení co 3 hodiny, přes den chtěla i co hodinu. Pak se to na chvíli uklidnilo, opět spala třeba 6 hod v kuse. Teď asi druhý týden mám v noci budíčky co hodina/dvě. Pokud jí nedám k prsu, je hned řev. Ale nemyslím, že se budí nutně kvůli hladu. Spíš se potřebuje ududat (dudlík nemá). Kolem 4. měsíce se dětem mění spánkový cykly, takže se může diametrálně změnit noční spánek. Ale teda budit se co hodinu je drsný.. přes den pak mám co dělat.. :zed:
Ale přes den spí půl hodinky max a dohromady prospí cca 2 hodinky. To je taková její klasika už od narození. Jsem ráda i za tu půl hodinu, protože kolem 1. měsíce spala třeba 10 minut, pak hodina a půl bdělý okno a opět 5-10 minut spánku. To bylo hodně náročný období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí