Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Zuzo,
pokud jsi viníkem nehody ty, tak podle mně to budeš platit ty. Ale nejsem oborník, takže to může být třeba jinak. Počítej, že z tebe bude chtít vytáhnout co nejvíce, taková je česká povaha a nic nenaděláš. Třeba budeš mít štěstí.
Ahoj Zuzo - záleží jaké máš pojištění - jestli povinné nebo i havarijní. Takže doporučuji: zkontroluj si svoje pojištění, někdy bývá jeho součástí pojištění odpovědnosti řidiče. Pak by za tebe i tyto výlohy hradila pojištovna.
Pojištění odpovědnosti může být také součástí jiného pojištění (domácnost, pojištění při platebních kartách - tady ale pozor! škody způsobené provozem na silnici bývají často vyjmuty z plnění).
Ahojky, neporadim teda nic konkretne, ale nedavno mluvila v Sama doma na tohle tema nejaka odbornice a rikala, ze urcite je treba se poptat u sve pojistovny na podminky, ze malo lidi vi, ze i vylohy za leceni a pripadne odskodne se plati z pojistneho vinika, takze urcite nehazet flintu do zita, nadeje umira posledni. Hodne stesti.
do nas to napalila zenska kdyz jsme dali prednost chodci na prechodu (diky bohu nevlezl do silnice, bo by bylo po nem. Blondyna se otocila za holkou vzadu a pak si spletla brzdu s plynem. Zrusila Saaba a nam zadek mesic stare Octavie. Nastesti se nikomu nic nestalo, akorat my i ona meli v limci. Za dva roky nam jednostlive prislo odskodne 2000/osoba. Byla pojistena u Allianzu, i opravili nase auto.
Akorat bych priste nebyla tak blba, slozite v lete neschanela hlidani a absenci v praci neresila dovolenou a sla s klidnym srdcem na neschopenku.
Ta cuza si pak pri jednani stezovala, ze manzel hulakal a jak potvrdili policisti pri nehode, hulakal slusne, oni by byli daleko sprostci.
Holt za dobrotu na zebrotu…
Já nechci strašit, ale pokud bude marodit déle, tak by taky mohlo být kvalifikováno jako ublížení na zdraví. Pozor na ni. Lidí jsou různí, a myslí často, že ze všeho vytřískají peníze. Doporučovala bych, pokud na ni máš kontakt, tak se poptat na zdraví, omluvit se, i písemně. Ať se vidí, že máš starosti a zájem. Už jen proto, kdyby to náhodou skončilo u policajtů. Něco se dá i podmíněně zastavit.
Držím ti pěsti, ať vše dosáhne zdárného a bezbolestného konce.
Mě srazilo auto, nejsem ta blka to se nekouká a vleze na přechod.
, před 10 lety. Měla jsem prasklou lebku, a byla v nemocnici, viník nehody uplatil tehdy doktory, aby mě 7 den pustili z nemocnice domů. Protože po 7 dnu by to bylo kvalifikováno jako ublížení na zdraví, tak to byl jen přestupek. Nevím jak je to teď.
dik za odpovedi..jinak,prave ze jsme za ni sli jeste vecer a ona najednou v limci:(dopoledne ji nic nebylo..tak nevim co si o tom myslet,jestli ji nekdo poradil nebo se ji fakt udelala blbe..a ma marodit 14dni,tak proto se ptam jak to pokracuje,jestli u soudu nebo kde,atd..zatim dik zuza
koho zajima konec:pokud nebyl vinikovi pri bourani zjisten alkohol,vse plati pojistovna i kdyby zraneny mel trvale nasledky.Teda opravu auta si zaplatime sami:)me slo jen o to bolestne..zuza
Ahoj,autem jsem zpusobila nehodu a nabourana ma i lehci zraneni.Zajimalo by me jak to bude pokracovat dal kdyby s tim marodila dele nez deset dnu.mate nekdo zkusenost nebo znalost?plati ji „bolestne“pojistovna,nebo ja jako vinik nehody?bojim se aby se na mne nehojila donekonecna.dekuji zuza