Bradavice u malého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
14.2.10 19:50

bradavice

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s bradavičkami u malého dítěte. Náš syn si je donesl v 1,5 roce z dětského hřiště. Má dvě na takovém blbém místě - mezi 1. a 2. článkem na ukazováčku levé ruky. Přesně v ohybu z dlaňové strany. Byli jsme na kožním, dostal Verumal. Natíráme, natíráme a nic. Nijak se to nelepší, spíš horší. Už je to půl roku. Dusík nám nedoporučila mudr, že je ještě malý a nechce mu dělat bolest.
Máte někdo zkušenost? My zajdeme na kožní znovu, ale chtěla se podělit o zkušenosti.
Navíc jedna babička to s Verumalem přehnala a malý měl natřený celý prst. Od té doby je aplikace boj, bojí se.
Díky, V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3201
14.2.10 19:57

Ahoj, nechci strasit, ale ja sem mela bradavicky od mych tri let cca. do trinacti. Nejdriv jednu na prostrednicku ruky a pak na obou rukou snad 10. Nastesti byly drobne, takze si jich nikdo temer nevsimnul, pokud mi nesahnul na ruce. Moje mamka zkousela snad vsechno, ruzne kremy a masticky, 3× mi je vyrezavali na chirurgii, 1× vypalovali a nic, to bylo jeste horsi. Po kazdem chir. zasahu se mi jeste rozsirily. Nakonec zabrala lecba sokem, babuccina kamaradka, kosmeticka, mi jednou ukazala takove spesl nastroje, ze mi to s nimi odstrani, ja sem se priserne lekla, utekla ze salonu, bezela az domu a do mesice uplne a snad navzdy zmizeli. Uz je to 13 let a zadne nemam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.2.10 19:58

Ahoj, taky by mne zajímalo, starší si bradavičku přitýhl „z neznáma“ vloni na jaře, jedou se vypalovala - nepomohlo - už čtvrt roku mažeme Verrumalem a taky nic… Chvilku to vypadalo že mizí, ale ne e. Má ji na bříšku palce na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.2.10 20:08

No mě právě přijde, že ten Verumal je na prd. Jenže si neumím představit, že natáhne prstík a vypálí se to dusíkem. To ho neudržíme ani ve třech lidech.
Má dvě pidi bradavice vedle sebe. Díky Verumalu je to místo celý olezlý a nehezký.
Nevím už si rady.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
14.2.10 20:18

Ahoj,
mně samotné léčila moje maminka v dětství bradavice propolisem. Stačí malinký kousek promnout v ruce, udělat z něj malinkatou kuličku, přiložit na bradavičku a zalepit náplastí. Propolis bradavičku bezbolestně „vyžere“ i s kořeny. Je to ovšem zdlouhavější záležitost. Tímhle způsobem si bradavičky léčím i v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 20:20

Vendulo, dusík nebolí v okamžiku aplikace. Už to mám za sebou třikrát. To začne pálit až po dvaceti minutách, jak ta tkáň odumírá. Ale je pravda, že by ti bolestí řval celý den.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.2.10 20:38

Juro, když má odumřít a vypalovala nám ji 2× tak jakto že ji pořád máme? To ji vypálila blbě? když vypalovali mně předloni cca 8 let starou na chodidle nohy tak se udělal puchýř který jsem dala pryč a tím byla pryč bradavice… Ale u Kuby nám doktorka řekla na ten puchýř nesahat…

Permo, jaký druh propolisu? Jako to úplně čistý od včel? Mi máma vozívala jen takovou tekutinu, on se dá sehnat i tuhý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
14.2.10 21:00

Ahoj, my jsme si donesli 2 bradavičky na kloubech prstů ruky z bazénu. Někde jsem vyčetla, jak dítko usne, pevně chytit prstík, bradavici propíchnout jehličkou - sterilní, nejlépe oranžovou, je nejmenší (lékárna, dr) a po objevení se kapky krve otřít betadine (desinfekce - lékárna). Propich nebolí, Peťka se u toho neprobudila. Měla asi rok nebo rok a půl. Bradavice jsme měli malé a opravdu zmizely, ne hned, ale po určité době, a už se neobjevily. Zkus tohle, ale myslím, že to zabírá, pokud jsou malé, u švagrové jsem to zkoušela taky, ale měla velkou a pak musela na vyřezání.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 21:04

Hanule, problém je v tom, že bradavice není parazit, ale virová (nebo snad bakteriální?) nákaza. Pokud v hlubších vrstvách kůže nebo v přetvořených vlásečnicích (to jsou ty černé „kořínky“) zůstane zbytek nákazy, tak se bradavice obnoví…

Tak mně to vysvětlovala kožařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.2.10 21:13

Juro, aha, tak to asi bude ono :-/ Já si veškerý ty kořínky vyškubala pinzetou dokud byla kůže poraněná, necitlivá z toho vypálení… Tohle prckovi udělat nemůžu, už jen proto že by nedržel (myslím v případě že by taky měl zas vypálení a puchýřek pod tím. ne živý maso). Navíc je nemá tak silný.

Vendulo, držím pěsti ať brzo vyhrajete ten boj s bradavičkama ;)

Jen si tak říkám - jak může vypálení zabít vir? :think: Když v podstatě nejúčinnější je to aby ta bradavice celá vypadla… A to (dle mých zkušeností) sama od sebe asi nedělá moc ráda, ani po vypalování a mazání těmi kyselinami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.10 21:18

Bradavice opravdu není samostatný organismus, bradavice je lidská tkáň zasažená nákazou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.2.10 22:06

Ahoj, díky za všechny info.
Mám pocit, že nejjistějš bude trvat na dusíku nebo chirurgickém odstranění.
Permo, propolis by byl asi fajn. Ale trápí už nás to dlouho a chtěla bych něco „rychlejšího efektivnějšího“.
Liško, bála bych se zanesení infekce. Navíc by mě manžel asi praštil, kdyby o tom věděl a viděl mě s jehlou.
Juro, bradavice jsou virové. Proto se tak chytají v bazénech apod. Někde jsem načetla, že se dobře chytají i při snížení imunity, což náš malý má.
Sama jsem měla bradavici asi dvakrát v životě, na noze. Dusík bolí jako ďas, pokud ti to mudr udělá pořádně. A ta naše kožařka je pečlivka.
Zmražení dusíkem udělá lokální poranění a nastartuje organismus. Navíc se tím odstraní to ložisko, ale musí se to udělat pořádně, aby se zasáhli i ty kořínky.
Což o to, teorii bradavic zvládám, ale praxe nám nejde.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
15.2.10 10:44

http://www.vasedeti.cz/…ti-bradavic/
Ahoj, k tomu propíchnutí mě pomohl tento článek, na netu je toho dost, myslím, že k zanesení infekce nedojde, jsem zdravotní sestra. Taky jsem se bála.

Držím palce, ať se bradavic zbavíte! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
15.2.10 12:55

Hanulo: ano ten tuhý. On se propolis nakládá např. do vodky nebo líhu (podle toho, jestli budeš používat zevně nebo vnitřně :lol: ) Já si s propolisem naloženým ve vodce po scedění i kloktám při bolesti v krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wara
17.3.10 11:23

bradavice

Přeji hezký den,
rada na bradavice: naložit na jemné plátky nařezaný česnek do octu, přes jednu noc.
Přikládáme na bradavici,přesně na ni,podle toho uzpůsobíme velikost česneku, přelepíme náplastí.
Provádět přes noc po dobu 3-4 dnů. Bradavice pomalu vyleze a odpadne. Nesmí se nic ukvapit,jakmile vznikne krev,chceme třeba bradavici nadzvednout jehlou a kořínek se natrhne,je to špatně. Bradavice se tak množí, takže držím palce! Dodržovat maximální hygienu! Prstíky nechat ráno odmočit s mýdlem a lehce přelepit a večer začít s procedurou znova.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA