Bramborák - prostě ho neumím

Anonymní
30.12.14 17:22

Bramborák prostě ho neumím

Ahoj, řekněte co dělám špatně. Prostě neumím udělat bramborák, aby bramborákem byl. Buď je to moc hrubé, nebo řídké, nebo se mi to připaluje. Nikdy neudělám bramborák na celou pánev, prostě to už nikdy neotočím. Ať sliju vodu z brambor a dělám všechno možné, prostě nikdy se mi ten pro mě zakletý bramborák nepovede a už mě to za ty roky odrazuje.Ale zase mám na něj chuť a už se bojím něco začínat.
Jak ho mám udělat správně prosím vás :?: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2369
30.12.14 17:27

My jsme ho doma nikdy nedělali přes celou pánvičku. Vždycky dělám tak 4 malé na pánev. Ty okraje jsou na tom to nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
30.12.14 17:28

Dostatek oleje a nechat ho dobře opéci, pokud otáčíš moc brzy. tak se potrhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
30.12.14 17:29

Pokud se trha vic mouky. Pokud se pripaluje vic oleje nebo ubrat ohen. Kdyz je hruby tak min testa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.12.14 17:29

Když se připaluje, tak to bývá buď pánví nebo jednou jsem tam zapomněla dát vajíčko a taky se mi to připalovalo, jinak já na celou pánev nedělám, taky bych neotočila, dělám prostě menší, určitě pomáhá hodně vymačkat nastrouhané brambory a hodně rozpálit olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
30.12.14 17:31

Cháááááá tohle téma mě nadchlo, jsem na tom úplně stejně… já prostě nedokážu udělat bramborák sama tak chutný, jako když si ho dám od někoho jiného :) takže neporadím, ale fakt moc ráda se inspiruju…
jediné co vím, tak nejlepší bramborák je na tuně sádla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 17:35

Zkoušela jsem keramickou a teflonovou pánev, oleje vždy určitě dost, aby to plavalo :think:
Já nechápu jak je možné že jsem takový lempl :cert:
Přitom je mám tak ráda.
Takže chyba musí být v těstě. Z jakého typu brambor :?: jaký poměr mouky a vajec :?: na jak hrubo či jemno strouháte :?:
Třeba mám špatný recept, i když to snad ani nejde…mě to asi jde :oops:

• Citovat
  • Upravit
1119
30.12.14 17:35

Můj fígl na excelentní bramborák - strouhám brambory následovně-1/2 dávky na hrubém struhadle, 1/2 dávky na jemném struhadle. Dobře osolím, vyčkám cca 15 minut a sleju vodu. Přidám moku, vejce, koření dle zvyku. Musí být hodně rozehřátá pánev, pokud se dělá na dobré teflonové pánvičce, nemusí být ani moc oleje-ale opravdu musí být olej i pánev dobře zahřátá, jinak se bude trhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
30.12.14 17:37

Dělám běžně slabé bramboráky na velkou pánev 28 cm a většinou se netrhají. Nastrouhám úplně jemně brambory typu B, sliji a vymačkám z nich vodu. Okořením a osolím, dám vajíčko a dám ho do trošky rozpáleného oleje - stačí ho málo. Mouku nedávám, s ní to je pak více nasáklé tukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
30.12.14 17:48

Já strouhám brambory půl na jemném, půl na hrubém struhadle, zapráším moukou (ani je neslévám), okořením, dám vejce, hodně rozpálím olej, nebo sádlo. Když se první trhá, přidám ještě trochu mouky… Nikdy se mi nelepily… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.12.14 17:49

No Já jsem taky dlouhou dobu byla nešťastná, ale pak jsem náhodou byla u kamarádky, ktera je zrovna připravovala a byly boží, takže:

Brambory nestrouham, ale „mixuji“ v robotu v té nádobě, co má dole ten sekací nůž. Po částech az je to takova kaše s kousky (prostě to připomíná tu nastrouhanou směs). Pak vymačkám vodu, dam vajíčko, sůl, česnek, majoránka, drcený kmín, mouku a mléko, proste musí vzniknout takové palačinkove těsto…

Pak na sádle smažim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
30.12.14 17:55
@Anonymní píše:
Ahoj, řekněte co dělám špatně. Prostě neumím udělat bramborák, aby bramborákem byl. Buď je to moc hrubé, nebo řídké, nebo se mi to připaluje. Nikdy neudělám bramborák na celou pánev, prostě to už nikdy neotočím. Ať sliju vodu z brambor a dělám všechno možné, prostě nikdy se mi ten pro mě zakletý bramborák nepovede a už mě to za ty roky odrazuje.Ale zase mám na něj chuť a už se bojím něco začínat.
Jak ho mám udělat správně prosím vás :?: :lol:

A podle jakého receptu ho děláš? Můj malý fígl je dělat ho na malou pánev, to jde otočit vždy. :) Je pravda, že na velké pánvi je to trošku obtížnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.12.14 17:55

Ahojky, nejlepší je dělat ze starých (loňských) brambor. Nové jsou hodně vodové. Nastrouhat a pořádně nasolit, pak slít vodu.. Pokud se trhají tak víc mouky a vajec, aby se těsto pořádně spojilo:) Pokud se přichytávají, tak přidat oleje a dělám je spíš mírněji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.12.14 17:56

Mně se teda vždycky povedly nejlepší bramboráky z těch nejhnusnějších brambor
nic si z toho nedělej, já jsem teprve nedávno pochopila jak udělat ty správné šunkofleky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
30.12.14 17:58

Nejsi sama, taky ho neumim, tak ho dela pritel :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie