Bramborák - prostě ho neumím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
30.12.14 19:04

@Jana206 jako prilohové jsou ale většinou zmrazené polotovary :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.12.14 19:05

Jsem díky týhle diskusi dostala takovou chuť, že už se mi první smaží na pánvi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.12.14 19:10

@slavuska1 Tak já je mám v plánu zítra, dnes jsme měli kuřecí řízky a zítra budeme mít kuřecí prsa v bramboráku - řízků jsem prostě koupila víc :D A ze zbytku těsta udělám pár bramboráků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.12.14 19:14

Jani206 - ta školní jídelna se vztahuje k šunkoflekům a rajské s čuftama, ne k bramborákům, ty já si taky z jídelny nepamatuji, taky jsem rozená v 80tkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.12.14 19:30

Já dělávám bramboráky tak ze 4 kg brambor…nastrouhám robotem na hrubší nudličky a pulku z toho eště mixnu.

Hodně cibule, česneku, sůl, majoránka, pepř…

na toto množství cca 6 vajec, mouka hladká jen popráším, dám strouhanku

Smažíme na oleji, neplavou v něm, a jsou křupavé

Pánev mám titanovou težkou, musí být řádně rozpálená

Keramická pánev je na prd na bramboráky, kůrčička se tam neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.12.14 20:20

@ka-tka Ty jo, kolik vás je? :lol: Já dělám z kg, někdy více a ještě nám zbyde na večeři, případně chlapovi do práce. Je fakt, že děti bramborák moc nemusí, jen my dva a dcera(ta sní tak dva malé, víc ne) a nejmenší dvouletá jeden malý bramboráček. Nejstaršímu bramboráky nechutnají. Ale i kdyby všem chutnaly a 3 děti snědly přiměřenou porci na večeři, tak by nám to kilo stačilo.
Ze 4 kg bych je snad mrazila..Někdo to dělá, taky jsem to zkoušela, ale prostě to není „ONO“,nejlepší jsou čerstvé, křupavé z pánve. Ale vím o paní, která si je jednou za čas takto smaží do mrazáku a vytahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.12.14 20:28
:-)

Protože, zvu na oběd vždy babi a dědu, dělám i s masem, a pak to máme ještě i druhý den k obědu.

Děti je milují s kefírovým mlékem, my s masem a zelím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.12.14 20:35

Tak to potom jo :) Já je mám ráda namazané tvarohem a se zelím, nebo s uzeným(šunkou),pokrájeným na malé kousíčky a rozmíchaným v těstě, k tomu zelí(ale už ne ten tvaroh, samozřejmě).Vyjímečně to kuřecí prso v bramboráku..Někdo dělá plněný masovou směsí typu katův šleh, ale to mě moc nevzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
30.12.14 20:55

Taky strouhám půl na tom nejhrubším a půlku na to jemnějším. asi na 2kg dávám 2vajíčka, pak hodně česneku, majoranku, sůl a pepř. Mouku tak nějak přiměřeně. vodu ani neslévám jenom z nových ty jsou vodnatější.
Smažím na oleji. dám těsto na pánev a lžíci rozetřu, smažím jednu stranu tak dlouho až skoro to syrové těsto změní barvu. Pak hezky drží a jde dobře otočit!
A smažím pomalu!
Mně dělaly problém palačinky, pořád se trhaly, až jsem našla tenkou kovovou obracečku a šlo to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.12.14 21:34

Ja delam na hrubem struhadle, vejce, majoranku, sul, cesnek a misto mouky davam strouhanku a tu pokapu tak 3 lzicemi mleka…bramboraky jsou krasne zlatavy a delam na velke panvi a nemam problem…
Naucila me to takto babicka a nikdo si nikdy nestezoval, kdyz tam dam mouku, tak to neni takove..ta mouka je tam znat a bramboraky jsou mastnejsi…
Aspon dobrej napad…muzu je hned zitra udelat :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.12.14 21:36
@ka-tka píše: :-)

Protože, zvu na oběd vždy babi a dědu, dělám i s masem, a pak to máme ještě i druhý den k obědu.

Děti je milují s kefírovým mlékem, my s masem a zelím

U nas kdyz zbydou, tak manzel pozaduje katuv sleh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
30.12.14 21:45

Já dělám bramboráky z půl najemno a půl nahrubo nastrouhaných brambor, neslejvám, zaliju trochou mléka, vejce2-3, osolím, opepřím, přidám cibuli, česnek, majoránku a jen strouhanku, nedávám mouku a smažím na menším množství oleje na teflonce a nikdy se mi netrhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 21:50

Děkuji všem za reakce :palec:
Taková blbost a jak to dovede člověka potrápit :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14015
30.12.14 22:04

Člověče, proč jsi to vlastně založila anonymně 8o? Taky tipuju pánev. Mně se velice často stává, že si myslím, že něco neumím, načež po x pokusech zjistím, že jsem akorát používala blbé udělátko :roll: (a zrovna špatná volba pánve je taková dost typická věc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.12.14 22:11
@Jana206 píše:
@slavuska1 Tak já je mám v plánu zítra, dnes jsme měli kuřecí řízky a zítra budeme mít kuřecí prsa v bramboráku - řízků jsem prostě koupila víc :D A ze zbytku těsta udělám pár bramboráků.

tyjo mňam, prsa v bramboráku mám hrozně ráda, ale nějak to neumím udělat a naaranžovat..ta to nedělám…jen asi 2 krát jsem to měla u tety, a jednou v restauraci..akorát tam byl ten bramborák hrozně přemaštěnej, a bylo mi z toho špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí