Bramborák - prostě ho neumím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
j-p
11770
30.12.14 18:26

Mleko se dava aby testo rychle nezcernalo.Tez tam dam vsechny prisady a nakonec tam dam mouku a trochu strouhanky. Testo se nelepi a strouhanka tam nenj poznat! Do rozpaleneho oleje a jsou krupave a mnam.Pro sebe jeste dam na papir prebytecny tuj otrit a jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.12.14 18:28

Chce to cvik. Ja delam taky vse od oka a smazim na sadle na litinovy panvi. Na oleji jsou hrozne nasakli

• Citovat
  • Upravit
30.12.14 18:28

Moja mama, babi aj prababi robili bramboraky len zemiaky a muka :think: maximalne tak pridali tvaroh, ked to robili v rure. Vsetky ostatne ingrediencie okrem soli/korenia vraj bramborak zbytocne kazia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.12.14 18:33

Ja davam jen brambory, mouku, vejce, cibuli, cesnek a kmin a majoranka, sul. A delam tedy z bezlepkove mouky, takze je to tezsi, ale da se to, delam z ryzove

• Citovat
  • Upravit
1521
30.12.14 18:39
@Conulka píše:
Mně se teda vždycky povedly nejlepší bramboráky z těch nejhnusnějších brambor
nic si z toho nedělej, já jsem teprve nedávno pochopila jak udělat ty správné šunkofleky

Tak to chci zase vedet ja, prozrad:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
30.12.14 18:41
@merde píše:
Ja davam jen brambory, mouku, vejce, cibuli, cesnek a kmin a majoranka, sul. A delam tedy z bezlepkove mouky, takze je to tezsi, ale da se to, delam z ryzove

Cibuli?? tak to jsem ještě nezkoušela :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.12.14 18:42

Já strouhám půl na půl - jemné/hrubé struhadlo. Dávám buď vejce a majoránku, česnek, kmín, sůl a pepř nebo vejce a Davídkovo koření bez glutamátu a soli Staročech(obsahuje vše výše zmíněné a zázvor) plus trochu osolím - nemám ráda slané.
Mouky dávám víc, mám ráda pevnější bramboráky, nikdy nedělám jeden přes celou pánev, ale tři nebo čtyři malé, krásně křupavé a opečené.

Bramboráky mají hodně podob, záleží taky na krajových tradicích. Každý má rád trochu jiné. Jde jen o to najít ten „svůj“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.12.14 18:43

@veeeraf no, moje mamka ji tam davala, tak davam taky. Ono to udela takovou sladkost a je to s cesnekem a tim ostatnim dobry

• Citovat
  • Upravit
141
30.12.14 18:50

Tak to já sice bramboraky umím, strouham najemno, manžel je miluje, ale já je nesnáším :-) olej musím dobře rozpálit, nebo použít sádlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 18:54

Sádlo jsem nezkoušela :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
30.12.14 18:57

Davam i trosku strouhanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.12.14 18:57

Ono asi taky záleží, co se ti na nich nedaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.12.14 18:58

Smutnalucy - já je vždycky měla hrozně takové nahoře suché a tvrdé (až moc křupavé) a manžel trochu prskal, že to není jako ze školní jídelny - já vím, že to zní divně, ale prostě některá jídla mi chutnají tak jak je mám zafixovaný z mládí

kámoška mi poradila zalívat smetanou 33% + 4rozkvedlaný vejce a oni pak nejsou tak vysušený. Žádnou cibuli (já jí tam furt cpala), ale dva stroužky česneku rozmačkané. Uzený je lepší ze žeber, ale musíš mít náladu se s tím obírat, když nálada chybí tak uzená krkovice. Taky jsem začala vařit ty fleky ve vodě po uzeným. A hned jak sliju fleky, tak přidat ostatní ingredience, zalít tou smetanou a vejci, promíchat a rychle s tím do trouby - musí to být ještě teplé a péct na 160 C na půl hodiny, pak vypnout a nechat 15minut dojít, ale nechávám i déle, oni si pak tak nějak sednou a jsou fakt lepší. Z koření pouze sůl, pepř a hladkolistá petržel najemno nasekaná. Pekáč vymazat sádlem+strouhanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
30.12.14 19:01

Já zase neumím, jak nám ve školní jídelně dělali čufty s rajskou, tak ty čufty… já vím masový kuličky, ale prostě nikdy nechutnaj tak jako tenkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.12.14 19:03

Tak my jsme bramborák ve školní jídelně nikdy neměli..Jsem narozená v 80.letech..Ani dnes ho děti nemají, nesplňuje výživová kritéria. Až v menze jsem se setkala s přílohovými bramboráčky, většinou s nějakým gulášem, ale bramborák jako příloha mě neoslovil..Byly prostě takové nedosmažené, gumové..Mám ráda bramborák křupavoučký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí