Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Toho oleje, ale fakt dost, musí se skoro potopit a neotáčet moc brzy, dělám na teflonce a nikdy se mi nepotrhal
@Charmeuse píše:
A podle jakého receptu ho děláš? Můj malý fígl je dělat ho na malou pánev, to jde otočit vždy.Je pravda, že na velké pánvi je to trošku obtížnější.
Recept mám jako tady všichni stejný, ale bramborák mi z toho nikdy nevyjde
![]()
Já dáávm vše od oka, a vždycky se povede..akorát už nikdy keramickou pánev. jsem se hrozně divila, že se mi furt lepí a trhají(dělala jsem jen na kapce oleje, no a pak jsme jednou zkusila na klasický, ymslím že teflonový(jestli ne litinová, nevím, je dost těžká, od tescomy
), a nepotrhají se nikdy, ať dám mouky málo, nebo hodně, ať dám na kastrol těsta 1 vejce, nebo 3, ať to obracím po chvilce, ještě světlý, nebo už krásně křupavý. takže u nás to bylo fakt jen tou pánví.
My jeste vymackavame skrob z brambor -proplachnput pod proudem vody v sitku, vymackat a pak přidat ostatní ingredience.Take delame menší bramboraky, ne pres celou pánev.
@Anonymní píše:
Recept mám jako tady všichni stejný, ale bramborák mi z toho nikdy nevyjde![]()
![]()
Já vařím stylem „bajvoko“ a mám štěstí, vychází mi to a je to dobré. Jenom zas na rozdíl od bramboráku neumím udělat dobrý hovězí steak, to je moja achilovka.
To by ale bylo do jiného tématu. Dobrá je ta rada prostřídat při strouhání brambor strany struhadla, to taky dělám.
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem keramickou a teflonovou pánev, oleje vždy určitě dost, aby to plavalo
Já nechápu jak je možné že jsem takový lempl
Přitom je mám tak ráda.
Takže chyba musí být v těstě. Z jakého typu bramborjaký poměr mouky a vajec
na jak hrubo či jemno strouháte
Třeba mám špatný recept, i když to snad ani nejde…mě to asi jde
Já strouhám půl na půl a přídávám trochu mléka ![]()
@slavuska1 píše:
Já dáávm vše od oka, a vždycky se povede..akorát už nikdy keramickou pánev. jsem se hrozně divila, že se mi furt lepí a trhají(dělala jsem jen na kapce oleje, no a pak jsme jednou zkusila na klasický, ymslím že teflonový(jestli ne litinová, nevím, je dost těžká, od tescomy), a nepotrhají se nikdy, ať dám mouky málo, nebo hodně, ať dám na kastrol těsta 1 vejce, nebo 3, ať to obracím po chvilce, ještě světlý, nebo už krásně křupavý. takže u nás to bylo fakt jen tou pánví.
Keramickou pánev taky nemám ráda, je fajn na omelety, ale to je tak všechno. Třeba řízky z ní nám nechutnají, ale to je OT.
Na smažení bramboráku je nejlepší klasická pánev co byla dřív, ty teflonový a keramicky jsou na prd (bavím se teda pouze o smažení bramboráků nebo řízků). A prostě nej je bramborák na sádle!! ![]()
Na keramické se teda připalovali parádně. Ještě jsem si říkala nová pánev tak se povedou a nic ![]()
@Anonymní píše:
Na keramické se teda připalovali parádně. Ještě jsem si říkala nová pánev tak se povedou a nic
bramborák musí na tuku plavat, pak je nej ![]()
@e_worry no, já je potom ještě usušim ubrouskem
.. ale znám lidi co si je dělaji na kameni a mlaskají si taky
@veeeraf Já to jednou zkoušelá mastný (i když to bylo sušený ubrouskem) Moc mi to nejelo
A jelikož mám problémy se žaludkem tak mi to moc nepomohlo ![]()
Placni to na plech do rury, a mas vystarano. A este aj dietne to bude
Chlapovi ho potom mozes preliat maslom alebo sadlom. Uprimne, mne viac chuti bramborak s vonavym maslom, nez s prepalenym olejom ![]()