Bramborák - prostě ho neumím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
30.12.14 17:58

Toho oleje, ale fakt dost, musí se skoro potopit a neotáčet moc brzy, dělám na teflonce a nikdy se mi nepotrhal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 18:01
@Charmeuse píše:
A podle jakého receptu ho děláš? Můj malý fígl je dělat ho na malou pánev, to jde otočit vždy. :) Je pravda, že na velké pánvi je to trošku obtížnější.

Recept mám jako tady všichni stejný, ale bramborák mi z toho nikdy nevyjde :? :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
31672
30.12.14 18:02

Já dáávm vše od oka, a vždycky se povede..akorát už nikdy keramickou pánev. jsem se hrozně divila, že se mi furt lepí a trhají(dělala jsem jen na kapce oleje, no a pak jsme jednou zkusila na klasický, ymslím že teflonový(jestli ne litinová, nevím, je dost těžká, od tescomy :think: ), a nepotrhají se nikdy, ať dám mouky málo, nebo hodně, ať dám na kastrol těsta 1 vejce, nebo 3, ať to obracím po chvilce, ještě světlý, nebo už krásně křupavý. takže u nás to bylo fakt jen tou pánví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
30.12.14 18:02

My jeste vymackavame skrob z brambor -proplachnput pod proudem vody v sitku, vymackat a pak přidat ostatní ingredience.Take delame menší bramboraky, ne pres celou pánev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
30.12.14 18:05
@Anonymní píše:
Recept mám jako tady všichni stejný, ale bramborák mi z toho nikdy nevyjde :? :roll: :lol:

Já vařím stylem „bajvoko“ a mám štěstí, vychází mi to a je to dobré. Jenom zas na rozdíl od bramboráku neumím udělat dobrý hovězí steak, to je moja achilovka. :)To by ale bylo do jiného tématu. Dobrá je ta rada prostřídat při strouhání brambor strany struhadla, to taky dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
30.12.14 18:06
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem keramickou a teflonovou pánev, oleje vždy určitě dost, aby to plavalo :think:
Já nechápu jak je možné že jsem takový lempl :cert:
Přitom je mám tak ráda.
Takže chyba musí být v těstě. Z jakého typu brambor :?: jaký poměr mouky a vajec :?: na jak hrubo či jemno strouháte :?:
Třeba mám špatný recept, i když to snad ani nejde…mě to asi jde :oops:

Já strouhám půl na půl a přídávám trochu mléka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
30.12.14 18:06
@slavuska1 píše:
Já dáávm vše od oka, a vždycky se povede..akorát už nikdy keramickou pánev. jsem se hrozně divila, že se mi furt lepí a trhají(dělala jsem jen na kapce oleje, no a pak jsme jednou zkusila na klasický, ymslím že teflonový(jestli ne litinová, nevím, je dost těžká, od tescomy :think: ), a nepotrhají se nikdy, ať dám mouky málo, nebo hodně, ať dám na kastrol těsta 1 vejce, nebo 3, ať to obracím po chvilce, ještě světlý, nebo už krásně křupavý. takže u nás to bylo fakt jen tou pánví.

Keramickou pánev taky nemám ráda, je fajn na omelety, ale to je tak všechno. Třeba řízky z ní nám nechutnají, ale to je OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
30.12.14 18:09

Na smažení bramboráku je nejlepší klasická pánev co byla dřív, ty teflonový a keramicky jsou na prd (bavím se teda pouze o smažení bramboráků nebo řízků). A prostě nej je bramborák na sádle!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 18:09

Na keramické se teda připalovali parádně. Ještě jsem si říkala nová pánev tak se povedou a nic :lol:

• Citovat
  • Upravit
994
30.12.14 18:12
@Anonymní píše:
Na keramické se teda připalovali parádně. Ještě jsem si říkala nová pánev tak se povedou a nic :lol:

bramborák musí na tuku plavat, pak je nej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
30.12.14 18:14

@veeeraf Mě zase nechutná když je moc mastnej :oops: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
30.12.14 18:17

@e_worry no, já je potom ještě usušim ubrouskem 8).. ale znám lidi co si je dělaji na kameni a mlaskají si taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
30.12.14 18:19

@veeeraf Já to jednou zkoušelá mastný (i když to bylo sušený ubrouskem) Moc mi to nejelo :mrgreen: A jelikož mám problémy se žaludkem tak mi to moc nepomohlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.14 18:20

Placni to na plech do rury, a mas vystarano. A este aj dietne to bude ;) Chlapovi ho potom mozes preliat maslom alebo sadlom. Uprimne, mne viac chuti bramborak s vonavym maslom, nez s prepalenym olejom :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
30.12.14 18:23

@e_worry no jasný, každý zvládne něco jinýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí