brambory-kdy spotřebovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
brambory-kdy spotřebovat?
Mohly byste mi prosím poradit jak dlouho můžu nechat uvařené brambory v ledničce?? Vařila jsem dneska dýni s brambory a vyšlo mi to na tři porce, takže tři dni. Jednu porci měla dneska k obědu, můžu ji to dát ještě zítra a pozítří??? děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máš brambory v ledničce sólo, odděleně od dýně, tak bych je spotřeboval do 24 hodin. POkud je máš v jedné nádobě s uvařenou dýní, tak by to šlo… Píšu jen svůj názor, spousta lidí by asi řekla, že už by to nejedla, ale mně to po 48 hodinách problémy nedělá.
Ovšem - a to paradoxně - pokud brambory osychyjí, tak i při ledničkových teplotách se do nich častěji pustí „jídlokazné“ bakterie… Tolik pohled kuchaře-diletanta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro díky, mám je rozmixované s dýni. Já právě někde četla, že by se snad měly do druhého dne spotřebovat, ale je mi to líto vyhazovat. Takhle by malá měla ještě jídlo na dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co je dát ještě k večeři? asi bych na třetí den nenechávala
Zmražení - už tu o tom byly diskuse, jestli mrazit vařené brambory a já mám zkušenost, jak které, některé jsou hnus, některé ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eli máš pravdu, bude to asi odrůdou a tím pádem i varným typem brambor. Zmražení by mohl snášet varný typ A nebo A+ , to ale jen teoretizuju. Jinak docela dobré jsou „rohlíčky“, což je ale česká šlechtitelská specialita, k té Derida nejspíš přístup nemá… Plným názvem se ta odrůda jmenuje „Keřkovské rohlíčky“, podle šlechtitelské stanice Keřkov.
Ty varné typy brambor byly někde na internetu, teď si ale sakra nevzpomenu kde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já někde četla, že jídlo (mimi) sníst do 48 hodin a toho se držím, tedy když navařím, je to na 3× (na 3 dny) (navařím v poledne)
teďka teda má už víc druhů jídel, takže mrazím
a mrazím i brambory (skoro všechno je s bramborama) a udělá to tohle: celý to ztuhne, i po rozmrznutí to drží tvar a brambory udělaj takovou strukturu - kdyby se to mělo jíst takhle, tak humus, alepo ohřátí a opětovném rozhňaˇhnání vidličkou je to pro mimi úplně OK. drobné kousíčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já co navařím navíc tak zamrazím všechno dohromady a mám v mrazáku max. týden, po pozvolném rozmražení v mikrovlnce jsou i brambory krásně našlehané
jinak chlazené pokrmy spotřebuji do 24 hod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit