Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsme byli dnes u doktorky a máme prý šestou nemoc. Na netu píšou, že tam není vyrážka v obličeji, ale on ji má právě nejvíce v obličeji. A pořád brečí a pořád chce spinkat? Taky jste měli takový průběh a kde měly děti vyrážku? Děkuji.
xxpetka píše:
Tak jsme byli dnes u doktorky a máme prý šestou nemoc. Na netu píšou, že tam není vyrážka v obličeji, ale on ji má právě nejvíce v obličeji. A pořád brečí a pořád chce spinkat? Taky jste měli takový průběh a kde měly děti vyrážku? Děkuji.
Ahoj,tak malej byl uplakanej a i spavej.No při horečce se mu ani nedivím.a vyrážku měl na tělíčku a na nožičkách tuším
.
a jeje, a taky furt spal - i po odezneni horecek byl uplne mrtvej, vzhuru treba 3 hodiny behem dne. a vyrazku mel s jistotou kolem usi, v obliceji si tedka nevzpominam.
Tak my měli osypaný hlavně ruce a bříško,jinak byl kluk taky ubrečenej a spal by pořád.Pokud máte teploty,tak to bude z toho.Měli jsme asi 2 dny kolem 39°c a pak už to klesalo.
Přesně, já jsem taky marod, takže sotva lezu a ještě se starat o malého, je to šílený. Horečky už nemá. Ale brečí a brečí, to je na mašli ![]()
malé začala vyrážka právě v obličeji, potom to měla po celém těle (podle doktorky to taky byla šestá nemoc). Asi tak pět dní měla dost vysoké horečky, takže byla unavená a podrážděná a do toho jí ještě píchali ouško. Potom zničehonic teplota klesla, za pár dnů zmizela i vyrážka a byl klid.
xxpetka píše:
Přesně, já jsem taky marod, takže sotva lezu a ještě se starat o malého, je to šílený. Horečky už nemá. Ale brečí a brečí, to je na mašli
Mates to měl taky v obličeji…vlastně mu to tam začalo…
Kupodivu při teplotách byl v pohodě a až pak byl spavej a plačtivej…
Malá mi teda při šesté nebrečela, naopak byla z těch horeček taková malátná, spavá, hodně přítulná a mazlivá, pořád se chtěla chovat. Když horečky odezněly, nastoupila vyrážka a s ní mrzutost a protivnost, ale plačtivá nebyla ani pak.
Jinak pokud má tvůj malý vyrážku v obličeji, tak to nejspíš není šestá nemoc, ale pátá. Ovšem mám pocit, že to každý doktor nazývá jinak - naše doktorka o šesté nemoci mluvila jako o kojeneckých zarděnkách, čímž mě tehdy uvrhla v pěkný zmatek. ![]()
no my si prosli sestou nemoc tak, že jsme meli asi 4dny teploty a paty den se totalne osypal na brisku tak jsem letela k doktorovi a ten mi oznamil, ze jsme si prosli sestou nemoci… ![]()
ale tohle bych rekla, ze je pata nemoc, tam je nejdrive vyrazka a pak teploty…
Ahojky,
asi před měsícem jsme prodělali taky 6.nemoc a skončilo to antibiotikama…malá měla vyrážku úplně všude i ve vláskách a co čert nechtěl druhý den nám přestala pít, jedla normálně, ale nic nepila. Tak jsme navštívili lékaře a ten zjistil, že vyrážku má i v pusině…proto nepije. Také pořád plakala a hodně spala. Posílám fotku…jsem ráda, že to má za sebou. Držím pěsti ať jste brzo v pohodě. Jinak to naše malá už měla cca 3× a pokaždé byla slitá vyrážkou úplně celá.
Ahoj malá měla trochu vyrážky na zádíčkách a bříšku asi 4-5tý den po vysokých horečkách.Vůbec neplakala..