Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte, chci se jen zeptat, která máte zkušenosti s přenášením v porodnici v břeclavi. zítra jdu na druhou kontrolu, děložní hrdlo se prý otevírá, zatím bolesti nemám. Jak dlouho nechávají přenášet? Kdy vyvolávají porod? Osmého ůnora v pátek jsem měla TP, tak doufám, že další pátek, pokud neporodím, tak si mne tam nechají…a o víkendu vyvolají porod?? Co myslíte, jak jste to meli vy??? díky za info.
Ahojky. Já se tam chystám rodit začátkem března, takže vlastní zkušenost nemám. Ale známá přenášela a opravdu ji nechali jen týden a každý den chodila na kontrolu.Pak jí porod vyvolali. Všecho v pořádku. Prý i personál byl v pohodě.
Malá byla větší, ale to teda hlavně díky tomu, že papkala ty šílené Mamavity, ne díky přenášení.
S vyvolvaním porodu nemám zkušenost, ale kamoška to měla jak holky píšou. Mě se jako při mem porodu Břeclav nelíbila, chytla sem boužel nepřijemné asistetky
přeju ti hodne štestí
@j.borufka SOUHLASÍM..Já mám 3m po porodu. Rodila jsem o 14 dní dřív a až ted jsem se náhodou dozvěděla, že jsem dostala vyvolávací tabletu
o které mě nikdo neřekl! Jinak rodit už tam v životě nepůjdu!!Měla jsem tam hrozně nepříjemné sestřičky a celkový přístup byl hrozný..
Na předporodním kurzu Bambas vykládal že přenášení nechává max 7dní
@carisima ale zkus se zeptat holek ze skupiny, třeba ti tam někdo odpoví. Myslím že je pod názvem maminky z Břeclavi
Ja tam rodila pred 6 tydny, moje doktorka me tam predala cca ve 38tydnu, protoze byly svatky, termin jsem mela 28.12.,v tom 40.tydnu jsem chodila na monitor a kontrolu po 2dnech, pri kontrolach mi dr. rekla, ze prcka trochu postouchne, jestli chci(hamilton),ale ten stejne nepomohl, delala mi jo pri 3kontrolach. Po tydnu od terminu jsem mela prijit na dalsi kontrolu a mam si pry uz vzit i tasku, yo uz jsem ale nestihla, vecer pred tim se prcek rozhodl, ze pujde ven a v dobe, kdy bysme jeli na tu kontrolu se narodil..
Takze by me taky nenechali prenaset dyl jak ten tyden..
Porodni asistentky byly dobry, z lekaru tam byl zrovna Bambas(z toho jsem nemela moc radost),ale nakonec OK, krome 2vysetreni, u kterych neni moc setrny a siti se mi venovaly asistentky.
Pokud se budes chtit na neco zeptat, ptej se ![]()
@LucsynkaR píše:
Ja tam rodila pred 6 tydny, moje doktorka me tam predala cca ve 38tydnu, protoze byly svatky, termin jsem mela 28.12.,v tom 40.tydnu jsem chodila na monitor a kontrolu po 2dnech, pri kontrolach mi dr. rekla, ze prcka trochu postouchne, jestli chci(hamilton),ale ten stejne nepomohl, delala mi jo pri 3kontrolach. Po tydnu od terminu jsem mela prijit na dalsi kontrolu a mam si pry uz vzit i tasku, yo uz jsem ale nestihla, vecer pred tim se prcek rozhodl, ze pujde ven a v dobe, kdy bysme jeli na tu kontrolu se narodil..
Takze by me taky nenechali prenaset dyl jak ten tyden..
Porodni asistentky byly dobry, z lekaru tam byl zrovna Bambas(z toho jsem nemela moc radost),ale nakonec OK, krome 2vysetreni, u kterych neni moc setrny a siti se mi venovaly asistentky.
Pokud se budes chtit na neco zeptat, ptej se
Tak mi dnes udelali hamiltona, pry trochu mužu špinit, no zatím nic. A jak poznám jestli už je to horší, jako když začnu krvácet? Je ten hamilton pro detatko bezpečný??? No tak jsem zvedava, doufám že teda za týden už bude na svete. Zatím, co chodím na ty prohlídky, tak je personál milý, hodný. Vždycky mne vyšetřují takové mladé doktorky?? nebo to jsou porodní asistentky?? Nevím. trochu se bojím, nevím, jak to probíhá…dávají v BV klistýr?
Já rodila před dvěma lety v Břeclavi, sice císařem, ale nemůžu si opravdu vůbec na nic stěžovat, chodím teda k paní primařce, které mě i rodila, takže péče 100% a při druhém tak určitě půjdu taky ![]()
@carisima na porodním jsou i sestřičky hrozně hodné, ale záleží koho tam vychytáš..kamarádka rodila 14 dní po mě a měla hodné sestry, takže si vůbec nestěžovala..Nevím jak hamilton ale porod určitě poznáš…Držím ti palečky a přeji hodně štěstí ![]()
@carisima k tomu Hamiltonu-me 3krat nic neudelal, ale pokud by si zacala krvacet, nebo odtekla voda, tak hned jed.. ale to ti urcite rikali ![]()
@carisima píše:
Tak mi dnes udelali hamiltona, pry trochu mužu špinit, no zatím nic. A jak poznám jestli už je to horší, jako když začnu krvácet? Je ten hamilton pro detatko bezpečný??? No tak jsem zvedava, doufám že teda za týden už bude na svete. Zatím, co chodím na ty prohlídky, tak je personál milý, hodný. Vždycky mne vyšetřují takové mladé doktorky?? nebo to jsou porodní asistentky?? Nevím. trochu se bojím, nevím, jak to probíhá…dávají v BV klistýr?
mně hamilton taky nepomohl, ani u jednoho. Špinit můžeš ale krvácet ne - to jeď ihned do špitálu. PA jsou tu příjemné, neměla jsem s nima problém žádný. Probíhá to podle nálezu, oxitocin, vana, tableta, protržení blan - je to individuální. Klistýr - je lepší překonat stud a blbé pocity a dát si ho.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.