Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Cauky, ja v Breclavi rodila loni v prosinci, no uz vlastne predloni
A byls jsem maximalne spokojena.
@Angelina987 to je to je pravda a chtly by jste mit druhé, maš asi stejne stare ditko jako ja? myslím že stejne pujdu rodit zase do břeclavi
Ahoj, rodila jsem v BV nemocnici před 4 měsíci. Porod jsem měla vyvolávaný kvůli píchámí miniheparinu a vyvolávali mi jej v neděli
!!Dali mi na výběr kdy ho chci vyvolat a já si vybrala neděli a nevadilo jim to.
Na porod ale vzpomínám s hrůzou, měla jsem dvě porodní asistentky(páč nikdo jiný nerodil) a obě vyloženě KRÁVY!!!Byl to můj druhý porod a teda daleko horší než první. První jsem měla v Brně a paráda, no na druhý budu vzpomínat jako na něco hrozného co už nikdy nechci zažít. Ale na novorozeneckém byli dětské i ženské sestry parádní, to si nemůžu stěžovat ani na jednu.
@feketka ty asistentky fakt nektere kravy ja na prvni vzpominam hruza ted sem se s tím nejak smiřila,
Ahoj, já jsem rodila v Břeclavi před šesti lety. Přenášela jsem 8 dnů. Porod byl vyvolávaný a nakonec skončil po 12, 5 hodinách sekcí. Teď mám termín 28.2. porod je zatím plánován přirozenou cestou, no a chci se zeptat, kdybych chtěla píchnout Epidurál, zda se za něj platí nebo jej hradí pojišťovna? A druhý dotaz, na kolik to zmírňuje porodní bolesti, protože u prvního porodu jsem měla šílené křížové bolesti a tuto možnost zmírnění bolesti mi tenkrát nikdo nenabídl, bohužel až došlo na sekci a já měla bolesti co minutu, tak byl problém mně napíchnout. ![]()
Holky, jak tady píšete o těch protivných asistenkách-taky jsem o tom slyšela. Ale hodně známých říkali, že když tam byl parner u porodu, že ten přístup byl přeci jen příjemější. Je to tak?
@Talunka píše:
Holky, jak tady píšete o těch protivných asistenkách-taky jsem o tom slyšela. Ale hodně známých říkali, že když tam byl parner u porodu, že ten přístup byl přeci jen příjemější. Je to tak?
Ano je to tak, já rodila a měla tam manžela a obskakovali nás tam, vedle rodila jedna maminka z Pavlovic a všímali si jí daleko méně. Za mně tedy doporučuji si sebou vzít mažela, partnera, či pokud nemůže partner (z důvodu zaměstnání), tak aspoň kamarádku. ![]()
@Talunka píše:
jojo, já měla u porodu mamku(přítel nemohl), když jsem tam byla sama tam si mě nikdo nevšímal, a když přišla mamka tak se zjistilo že dvě sestřičky jsou ze stejné vesnice jak ona a naráz se o mě staraly krásně, chodily se pak dívat i na miminko a vyptávaly se mě na babičku…Určitě si sebou někoho vem, ale je to lepší i když ti bude nejhůř, já bez doprovodu nemohla ani na záchod.. ![]()
@Danulle1 @Denisa313
Děkuji holky za odpověď. Aspoň jsem si to opět potvrdila, že je to opravdu lepší-mít někoho u sebe ![]()
@Talunka než se tam střídaly směny tak tam byly dvě sestry a ta jedna byla fakt hodná, milá, pořád se na mě chodila dívat, tak ti přeju aby jsi to vychytala a měla tam ty milé sestřičky
..Jinak během porod nebudeš nějak řešit jak se kdo chová, ale ten doprovod je lepší že ti bude celou dobu pomáhat..pro mě byly horší sestry na poporodním než porodním
@Denisa313 Slyšela jsem, že při samém porodu je ti všechno jedno kolem
Hlavně ať už to je a ať slyším prcka plakat. ![]()
@Denisa313 Jo a na poporodním jsou prý docela podivné zvyky, co se týče kojení. Že moc nepomáhají, ale nadávají, když ti to nejde.Ale jsem tak nějak v klidu, páč je to o jednotlivci. A já jsem trošku baba držka, tak snad se mi ta má diplomaticky drzá pusa bude hodit, kdyby náhodou ![]()
@Talunka taky jsem měla ten pocit, ale díky bohu jen díky jedné velmi,,milé´´ sestřičce, kterou jsem díky bohu chytla jen jeden den - zbytek super, fakt se není čeho bát ![]()
@Angelina987 Vždycky se najde nějaká důra, co pokazí náladu
A když je to s mimčama nebaví, tak ať jdou dojit krávy, ne? ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.