Brek u spánku i před ním

39
26.9.25 21:59

Brek u spánku i před ním

Krásný den, chtěla bych se zeptat syn má šílené problémy se spánkem. Začalo to častým buzením v noci stylem, že neskutečně pláče ale úplně záchvaty, nejde utěšit nemůžeme se ho ani dotknout. Bohužel teď už to je to každý den s tím, že se k tomu přidává i takový pláč i odpoledne když má jít spinkat jakmile vidí postel ihned spustí. Dětská lékařka nás poslala na neurologii kde jdeme 9.10. Což samozřejmě půjdeme, ale chtěla bych se zeptat zda i vy řešíte tento problém. Uz jsem zoufalá, nějaké rady co by pomohlo? Syn skoro 2 roky. Přišlo to ze dne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1383
26.9.25 22:17

V noci měl syn noční děsy..nedal se utišit musela jsem prostě rozsvítit a probudit ho.. přes den možná pláče že si uvědomuje že se mu nespí dobře.. nepíšeš kolik má syn let.. synovi se tohle dělo od malinka cca do 4 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.9.25 22:19

@Al35 píšu v příspěvku, že mu budou 2 roky :).. Malý je bohužel vzhůru, není ve spánku takže ho nemám jak probouzet 🥲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
26.9.25 22:22

@Kika12 Ajo promiň nevšimla jsem si.. je to období..do těch 3-4 let mají růstové bolesti moc rychle se vyvíjí mozek, nastává období vzdoru tak je to takové složité pro všechny vydrž..na neurologii zjisti max epilepsii ale se spaním moc nemají jak pomoct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
26.9.25 22:25

@Al35 už jsem fakt v koncích 🥲 do včera ještě hezky usínala aspoň idkyz v noci prorval 4hodiny.. neutesi ho nic 🥲 dneska už do postele ani nevleze 🥲 už asi týden spím maximálne 3 hodiny 🥲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.9.25 23:40

Hned mě napadly noční děsy. A jsi si jistá, že při tom řevu v průběhu noci je vzhůru?

No a ještě jedna zkušenost. Můj o 20 let mladší bratr míval v období od těch cca 2 do 3 let okamžitě po každém odpoledním probuzení šílené hysteráky. Ječel podobně jako u těch děsů, většinou půl hodiny v kuse. Máma zoufalá, vyzkoušela všechno možné - neinteragovat, reagovat hezky nebo naopak přísně. Vše bez efektu.

Jednou mi ho dala máma na hlídání. Odpoledne ho uspala a pak někam musela odejít. Já ležela vedle bratra a čekala, až se vyspí. Okamžitě po probuzení začal hysterák. Jenže po snad minutě si brácha všiml, zle vedle něj neleží máma, ale já. A v tu chvíli byl klid a hned normálně fungoval. Tak si říkám, ze byste mohli vyzkoušet, aby to uspávání měl na starosti třeba manžel. Při těch nočních řevech by možná taky lépe zabral než ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.9.25 01:50

@Janča6 a myslíš, že by noční děsy trvalý i 4 hodiny? A probudilo to v něm nějaký strach ze spánku? Bojkotuje už i jít spát. Teď třeba usl až teď skoro ve 2 ráno.

Myslím si, že vzhůru je ale 100% to nedokážu říct.

Zkoušeli jsme i ať spí s přítelem ale bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.9.25 02:09
@Kika12 píše: Více

Jako že večer usne a pak někdy začne křičet a křičí 4 hodiny v kuse? 8o :,(

Jinak já tehdy s bratrem nebydlela, ale trochu mě znal z občasných návštěv.

Zkoušeli jste noční spánek v jiném prostředí? Třeba u babičky.

Kromě neurologa bych kontaktovala taky dětského psychologa. Jen nevím, co zmůže s 2letým děťátkem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.9.25 06:50

@Janča6 ano přesně tak.. tuto nic usl ve 2 ráno a vzbudil se něco po 6 a řve, je neutišitelný.

No dětská doktorka právě říkala, že psycholog nám nejspíš nepomůže jelikož nemluví 🥲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.9.25 07:00

:,( Kdy to začalo? Jak dlouho to trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.9.25 07:19

A ještě - spí v posteli sám, nebo s tebou? Dcera mívala od 6 let ošklivě noční můry. Každou noc se budila s křikem. Ale ona aspoň dokázala říct, co se děje, i věděla, proč ty můry má (těžká PTSD), spánku se moc nebála. Vás malý je moc malý, nic neřekne :(

No a dceři pomohlo spát s někým, z počátku se mnou, pak stačila některá ze sestřiček. A já byla schopná spát celou noc v pololehu s ní v náruči, to ji moc uklidňovalo, často můra nepřišla. A když ano, rychleji se uklidnila. Teď je jí 9 let a už spí sama, můry nemá tak často a dokáže si s nimi poradit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.9.25 07:30

@Janča6 začalo to tak měsíc zpátky cca ale to bylo ojedinělé. Teď posledních 5 dní cca je to každý den a zhoršuje se to, poslední 2 dny fakt vidí postel a spustí 🥲jinak posledních 5 dní je to každý den v noci ty 4 hodiny no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.9.25 07:31

@Janča6 spí s náma v postelí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.9.25 07:51
@Kika12 píše: Více

Zkus s ním spát jinde. Třeba na gauči, v křesle v náruči, na matraci položené na podlaze v obýváku. Proste ať nemá hysterák, když vidí postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
27.9.25 07:56

Ted už má pošlete spojenou s nevím velmi nepříjemným. A v obýváku třeba bude jiný vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí