Poradna duly
Jana Čurdová
Holky já na FB nepůjdu… zůstanu tady
myslím, že tady někdo taky zbyde a budeme se dělit o novinky
![]()
@Jankaxx já na FB taky nejdu. Zakládat si ho kvůli diskuzi nebudu.
@Jankaxx já mám kamaradky okolo, co to mají stejně
jenom jednou 1× jsem jedno dopoledne zvracela, jinak pohoda ![]()
noooo holt u me plati, super těhu = hrozný porod ![]()
@PetulaPl ach tak… tak to tu závist beru zpět
to je fakt obrácený! Já zase porod úplně v pohodě… Je to zajímavé…
Ale to neznamená, že se ti to teď vyhne! Však jsem na začátku ![]()
@Jankaxx jj, ja vim, ze ted muze byt druhe tehu, porod i dite jine
ale ja si moc nepripoustim spatne veci, takze mi bude dobre ![]()
@sao píše:
@sokolova.marticka Dám vědětA ty taky dej.Jinak, holky, potřebovala bych se poradit: V sobotu jedeme s dětma a našimi kamarády na bazén. Hrozně jsem se těšila na tobogán, páru, vířivku atp. - to bych teď asi neměla že? Ten tobogán se mi nezamlouvá už tak nějak intuitivně, že bych mohla třeba nějak spadnout atd., ale nevím jestli nejsou mé obavy zbytečné. A pára a vířivka, o těch jsem četla až teď, že by se v těhotenství neměly, ale nevím proč. Z předchozích těhotenství už si nepamatuji co jsem dělala nebo nedělala, tohle jsem myslím ještě neřešila… Ale ve třetím trimestru jsem chodila normálně do páry a nic se nestalo, tak nevím…
Mně porodní asistentka po telefonu řekla (je již v důchodovém věku, takže má veliké zkušenosti): žádné skákání, ježdění na kole, adrenalinové sporty a nic co drncá. Prý by se mohlo mimi „vyklepnout“. Nesmím spadnout na zadek = potrat. Dobré je prý plavání v čisté vodě (např. přídoní jezero) nebo procházky. Upozorňuji, že jsem u doktora ještě nebyla a proto nemám nic potvrzeno ani např. rizikové. Jsou to prostě obecné rady, které bychom měly dodržovat.
Jinak holky,
já na FB nejdu, nemám ho. Zůstávám zde. Včera jsem byla unavená a večer jsem si lehla tak blbě, že jsem si hnula krkem a motala se mi hlava (stává se mi to někdy a pak zvracim i bez těhu a nemůžu se toho zbavit). Celou noc jsem pořádně nespala, z práce půjdu domu ve 20:30 a zítra mám zubaře, kam musim, protože mám otevřený zub. Jsem z toho ze všeho totálně psychicky v háji, a to mám ještě práci mimo svou hlavní práci (u PC), kterou musím o víkendu stihnout udělat (u PC, takže záda jsou jasná). Tak mi držte palečky, ať se mi můj stav zlepší a ne naopak.
Nějak se s tím těhotenstvím nemůžu smířit. Jsem ráda, o potratu nemůže být řeč, ale všechny ty změny a stavy mi dávají strašně zabrat a už dva týdny mám náladu pod psa. Nemáte nějakou radu?
P. S.: A práce mě strašně vadí a leze na nervy (denně se setkávám s nepříjemnými lidi), takže to mi opravdu taky nepomáhá. ![]()
Holky ja si ted pripadam jako netehotna, nic me neboli, jen trochu prsa. Alepodbrisek ted dva dny.nic. jak to mate? Jen si rikam jrstli je vse ok ![]()
@susannn tak ono nic cítit nemusíš
já teda cítim bříško, prsa trochu tvrdnou a jinak bolest v kříži a únava ![]()
@budulinek7 No tak jako adrenalinové sporty jsou jasné, ale jinak bych to asi až tak nepřeháněla. Minulý týden jsem jezdila na koni a nic se nestalo. První dítě jsme plánovali, ale ještě jsem v té době jezdila do školy, tahala se s těžkými bágly od začátku těhotenství až do konce, jezdila jsem na kole, ze začátku hrála florbal atd. a stejně jsem ještě přenášela a porod mi museli vyvolávat. Další dvě těhotenství jsme neplánovali a pokaždé jsme první 2 měsíce nic netušili a dělala jsem všechno jako normálně a taky se vůbec nic nestalo. Tobogánu se bojím, protože to řadím spíš mezi ty adrenalinové sporty
ale uvidím jak to budu cítit až to bude aktuální… A že se nesmí nic horkého, to jsem se dozvěděla teprve teď ve čtvrtém těhotenství, před tím jsem normálně chodila do páry a sprchovala se vařící vodou (sprchuju se zásadně jen vařící vodou, jakákoliv studenější mi připadá hrozně studená
) a taky se nic nestalo. Teď když to vím tak nad tím víc přemýšlím, ale když jsem to ještě nevěděla, nepřemýšlela nad tím a normálně tyto věci dělala, nic se nestalo, děti mi tady běhají a vypadají že to na nich žádné následky nezanechalo ![]()
Co se týče těch změn v těhotenství, tak já momentálně kromě nadýmání a častějšího hladu neprožívám nic zvláštního, nevolnosti jsem mívala vždycky až později, to si teprve užiju a nechci si hrát na hrdinku, ale v tuto chvíli fakt nic zvláštního a funguju (musím) úplně normálně. Taky toho mám víc než dost, tři malé děti, barák, zahrada, zvířata (ovce, kozy, slepice, kačeny, psi, kočky), práce pro manželovu firmu… V jednom kole
Ale nic mě zatím neomezuje. Tak uvidíme jak to půjde dál, až mi začne být blbě a tak
Ale stejně budu muset, nikdo jiný to za mě neudělá ![]()
@budulinek7 píše:
Mně porodní asistentka po telefonu řekla (je již v důchodovém věku, takže má veliké zkušenosti): žádné skákání, ježdění na kole, adrenalinové sporty a nic co drncá. Prý by se mohlo mimi „vyklepnout“. Nesmím spadnout na zadek = potrat. Dobré je prý plavání v čisté vodě (např. přídoní jezero) nebo procházky. Upozorňuji, že jsem u doktora ještě nebyla a proto nemám nic potvrzeno ani např. rizikové. Jsou to prostě obecné rady, které bychom měly dodržovat.
toto nejde moc dodržovat, kdyz uz mas doma jedno dite…
@susannn píše:
Holky ja si ted pripadam jako netehotna, nic me neboli, jen trochu prsa. Alepodbrisek ted dva dny.nic. jak to mate? Jen si rikam jrstli je vse ok
a proč by ti mělo něco být??? Těhotenství není o tom, že ti musí něco být ne???… mne neni vubec nic, ba naopak, naprosto výborně!
Holky, nechcete si vy anonymni dat aspon nejakou fotku??? Clovek pak ani nema tuseni, s kym si pise…
@budulinek7 tak tu tvojí porodní asistentku bych z fleku vyměnila. Takový nesmysl, jako, že můžeš mimi vyklepnout jsem fakt už dlouho neslyšela
Neradí třeba taky na záchodě moc netlačit, aby náhodou nevypadlo??? ![]()
Jinak toto je moje 5.těhotenství a funguju naprosto normálně. V září se chystám letecky na dovolenou, jezdím na motorce…
Holky, těhotenství není nemoc!!!Užívejte si to.