Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky. Objevila jsme na testu //. Termín bych měla mít kolem půlky března přidá se někdo?
Ahoj Verunko,
gratuluji! Moc moc moc
koukám, že už jednoho broučka taky máš! Kolik mu je?
Už máš nějaké příznaky? Jak se cítíš?
Já jsem se testovala MM10 někdy v úterý a viděla jsem tam super ducha, který po zaschnutí po více hodinách vlastně zmizel… tak jsem si říkala, že to nebude.
Včera jsem měla 30DC a očekávala MS (tu mám cca 30-33DC)… tak jsem testla a byla tam. Slabší čárka, ale jasná! Dneska jsem koupila Dr. Maxe a byla čárka pěkná… mám velikou radost, ale i obří, obří strach…
Je to moje 5 těhu… z těch všech těhu mám syna (2roky a 7měs.)- zlatíčko z naprosto perfektního těhotneství, ale jinak se mi nedaří… otěhotnět ano, ale potrácím
takže mě čeká teď maraton po dotkorech. Ale strááášně ráda bych tady vydržela a 6. 3. 2015 měla miminečko ![]()
Jinak já si myslela, že je to zvláštní, protože mě píchal vaječník a začala jsem být unavená. Po těch všech těhu už to poznám rychle. Dneska bolí i pěkně bříško, jako na MS, ale to je normální…
Bylo by krásné si psát samé pozitivní zprávičky do března a pak se pochlubit miminky že
![]()
@Jankaxx ahoj to jsem rada ze se nekdo uz nasel
ja mam na testu uz pekny dalnice
uz ani netestuju nema to cenu.-D bolej me prsa, jako minule to poznam ze jsem tehu i bez testu ![]()
Priznaky nemam zadny ani u jirika jsem nemela nic mi nebylo cely tehu zvracela jsme jen jednou a to po smazenych topinkach k veceri, takze si myslim ze jestli nebudu jist takovyhle hnusy tak to bude dobry ![]()
Kez by mi bylo cely tohle tehu jako minuly.
Jinak broucek se jmenuje Jirik a v kvetnu mu byli dva roky.
Tak to mas skoro stejne staryho hosika:-D jsou to tutici vid, ale uz taky raubiri
uz se mi zastesklo po tom malinkym miminku tak se na nej tesim, ale zaroven mam strach, ze uz vim do ceho jdu.Mam strach z konce tehu a z porodu a hlavne po porodu, minule jsem cely tyden v porodnici probrecela ani nevim porc asi hormony, a pak to malinky miminko zase ho ucit vsechno od zacatku
zatim z toho ma strach ale to prejde casem urcite.
To by urcite krasny bylo a taky bude neboj urcite ti miminko vydrzi a narodi se ti krasny vonavy mimi ![]()
Ja bohudik nevim co je to potrat nikdy jsem to nezazila a ani bych nechtela musi to byt hruza. drzim palce ![]()
@verunka8812 jééé, tak to jsi měla zajímavé, že ti nebylo zle ![]()
já jsem to tak tragické s nevolnostmi taky neměla… občas mi bylo zle dost, ale dalo se to přežít a zvracení se konalo taky asi jen párkrát.
Bolí tě trošku bříško? Mě jo, což je taky příznak… jakoby MS bolest, ale to já mám jako příznak a jsem ráda, že vím, že se to tam roztahuje, prokrvuje atd.
prsa taky citlivější, ale jen trochu… poslední dva dny unavená nejsem, ale to se mi asi nevyhne… jsem na nás obě zvědavá za týden, dva co budeme říkat ![]()
Jaký jsi měla porod? Já porod v pohodě… mám dobrý zážitek, ale pak ten pobyt v porodce mě taky dostal… malý měl 2,8kg a tak si nedržel tak dobře váhu jako děti nad 3kg a tak mi ho třeba na noc šoupli do inkubátoru jednou, nebo si ho na hodinku brali a mě to úplně ničilo - hormony pracovaly a já byla fakt nešťasná
jo, jo teď jsou v raubířovském období! Ufff.
Jiříček je jen o asi 5 měsíců mladší
u nás už se zdá, že se bude odmlouvat ![]()
PS: dnes na testu taky krásná čárka… ještě není taková super silná jako ta kontrolní, ale za dva dny už bude… ![]()
@Jankaxx no bricho uz me neboli bolelo minuly tyden jako na ms, ale vcera jsme byli s jirou na prochazce a začlo mi být na zvracení:-D ale dobrý rozdejchala jsem to, dneska mi je dobře zatím, chci se odpol. až se vyspí jet kouknout na borůvky, zejtra jede jíra k babičce tak že bych si zašla aspoň na pár natrhat na buchtu ![]()
No porod byl porod
Ale nee dalo se to, protože jsem měla vysoky KT tak mi vyvolavali 14 dni před terminem, ale i tak to bylo v pohode takže si říkám jestli se říká že vyvolávanej porod bolí víc než normal tak ten normalni bude procházka růžovym sadem
Ja jsem byla v porodce od soboty noci a rodila jsem až v úterý, musili mi dělat nějaky vyšetření, a do toho porodu jsem pořád jen brečela, no a po porodu taky
Jíra měl sice 3330g ale stejně zhubnul na 3100g. Měl tzv. modrou masku co mívaj děti matek s vysokym KT a paktaky dost silnou žloutenku byla 24 hodin na světle a nosili mi ho jen na krmení, no byl to docela žážitek:-DPak mi nešlo kojit a nikdo mi to nedokazal vysvětlit, no hrůza
nakonec jsme kojila do 4 měsice plně a do pul roku v noci pak jsem to vzdala.
ale byla jsem dost potrhana šili mě dost dlouho a pak me asi 8 měsicu bolel sex. Tak se bojim že to bude teĎ to samý, a bojim se toho měla si to taky tak?
No Jířa zatím skoro vúbec nemluví takže odmlouvání nehrozí, ale vztekat se umí, např. dneska v kramu viděl něco v regále ale já mu to nedala tak se vztekal až málem vypadl z košíku.
Já už ani netestuju naposled v sobotu a to byla dálnice jak brno takže už na to kaslu a v pátek jdu k dr. tak už se těším:-D
@Jankaxx jo přítel to ví už od ducha na testu to je jasný musela jsem to říct i mamce, objevila na lince test
a bylo jí to jasný ![]()
@verunka8812 jééé, tak to jsi byla docela dlouho v porodce
to není zrovna vysněný prostředí co! Hormony do toho. Umím si to představit. Bomba zážitek
ale neboooj, teď to bude úplně jiné! Uvidíš…
Jiřík měl takovou žloutenku jo? Tak to ti ho taky brali na „solárko“ ach jo… někomu to třeba tolik nevadí a že si odpočine… ale mě prostě to vadilo strašně, že mi berou moje vymodlený miminko…
S tím kojením to máš podobné! Mě to tam taky nikdo nechtěl vysvětlit, asi až třetí den ráno jsem vyloženě otravovala sestru a byla u mě asi hodinu a pak nám to šlo až s kloboučkem! Krásně jsem kojila na kloboučkách, ale pak jsem zjistila, že s nimi je pak míň a míň mlíčka (to mi nikdo v porodce neřekl), tak jsem asi na necelém měsíci horko těžko odnaučovala. Pak plně kojila taky asi do 4 měsíce a začala kašičky k večeři a kojila krom těch kaší stále až do 6měs., byl to boj. Přestala jsem kojit tuším na 8 měsících. Mladý neměl prostě zájem.
Jiříček se určo brzy rozmluví… Ondry začal udělal zlom v mluvení tak před 4 měsíci a od té doby to jde rychle a rychle… teď už skládá věty a umí se vyjádřit a říct, že někde něco bylo, nebo že něco slyšel a jestli já to slyšela… povídá o zvířátkách a o stojích - to ho zajímá
já ho učím tak nějak nenásilně a sice mi nepočítá víc jak do tří, ale když já pak počítám do 10, tak mě doplňuje… umí pár barev když se stoustředí (žlutá, modrá, červená, bílá, zelená)… já jsem s tím spokojená… on je to rarach neposedný a těžko se odhaduje co umí… on si to nechává pro sebe a pak slyším, nebo vidím že něco říká, nebo dělá když si myslí, že nekoukám… ![]()
No, já dneska byla na gyndě pro Utrogestan, tak budu polykat, nebo zavádět… vždycky jsem polykala, ale mám podezření, že mi pak bylo blbě a že jsem to měla za nevolnost a ono to může být účinek toho… ale zase prý je to podle někoho efektnější, tak nevím. Asi zkusím zavádět a pak když nastoupí nevolnost i tak, tak budu polykat. Zatím mi moc blbě není. Jen občas bolí žaludek což normálně nemám… pobolívá mě bříško občas a zatím ani nejsem moc unavená!
Já půjdu ke gynekologovi na vyšetření buď ve středu, nebo v pátek (oboje příští týden)… jsem zvědavá!
Ty už to máš za pár… půjdeš na UTZ? V kolikátém přesně jsi?
Mě dřív jak v 6tt nevezme, že prý nic neuvidí… dnes jsem teprve 4+5tt.
Holky, já právě celá nedočkavá očekávám //, ještě jsem se netestovala, ale věřím, že tam miminko bude
Doma mám už tři kluky a všichni „vznikli“ ani nevím jak, takže po měsíci snažení by u nás nebylo možné, aby z toho nic nebylo
Takže jakmile budu vědět víc, napíšu. Také by nám to vycházelo na březen 2015, takže bych se přidala, můžu?
@sao určitě můžeš! Teda ty si doma tvoříš „Klabzubovu jedenáctku“
budu se těšit na výsledek a třeba když to dopadnedne to bude holčička!
PS: nám se také povedlo první měsíc snažení…
@Jankaxx Tak děkuji
Jedenáctku doma mít určitě nebudu, když by to byl i napočtvrté kluk, balíme to a už to popáté zkoušet rozhodně nebudeme
Mám slíbeno od kamarádky, jejíž manžel má firmu která vyrábí těhotenské testy, že mě bude zásobovat, takže snad už zítra budu něco vědět. Moc gratuluji k miminku a přeji ať ti to vyjde a všechno dobře dopadne ![]()
@sao děkuji… ![]()
máš dobré, že jsi zásobená testíky, tak vyhlížím výsledek!!! Pochlub se ![]()
A držím pěsti samozřejmě.
Zatím je nás tu nějak málo, tak potřebujeme posilu.
@Jankaxx Tak ten kamarád toho měl dnes tolik, že mi na ty testy zapomněl, strašně se mi omlouval, ale já jsem pořád klidná
Tak prý až v sobotu, tzn. testovat se budu až v neděli ráno. No alespoň bude větší šance, že se tam něco ukáže
Máme teď dny docela nabité, takže nejsem nucena na to pořád myslet, do neděle to uteče jak nic, musím se učit trpělivosti
Ale věřím že jsem v tom, protože MS stále nedorazila a vzhledem k naší plodnosti, jak už jsem psala dřív, by nebylo normální abych po vší té cílené snaze nebyla
Ale na výsledek testu si budeš muset do té neděle počkat, pochlubím se určitě
A ty se taky nezapomeň chlubit, jak se daří
A neboj, určitě nás bude víc, jenom je podle mě ještě brzo, na většině březňátek 2015 se nejspíš teprve pracuje ![]()
Ahojky, můžu se k vám přidat?
Já teda ještě nic nevím…dnes mám 1 den MS a testovala jsem v pondělí a nic, ale už od pondělí bolí prsa a tlaky v podbříšku, na pravé straně
, taky chodím častěji na záchod, ale je to naše první snažení, takže tomu moc nedávám, ale prsa teda bolí hodně, před MS taky, ale teďka víc… ![]()