Brigáda na RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101710
15.1.16 20:46

@matkabagristy Tak taky nemusela, ještě se to dá řešit přes péči o dítě do 7 let… když nemá školku, tak nikam chodit nebude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.1.16 20:48

@j.a.n.i1 přesně tak, předběhlas mě, příště ti to nandám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:50
@j.a.n.i1 píše:
@veronika6913 Pokud máš rodičák rozpočítaný až do září, tak za tebe zdravotní nebude muset platit, pouze mu dolož ten rodičák, aby on to mohl doložit na pojišťovnu.

A to si mam teda zajit asi na socialku, aby mi dali papir, do kdy RP budu pobírat? A ten mu pak dam pro tu pojistovnu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.1.16 20:52

@veronika6913 Možná bych se zeptala na pojišťovně, co budou vyžadovat, já to prakticky nikdy neřešila, takže nevím jak to chtějí doložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:52
@j.a.n.i1 píše:
@matkabagristy Tak taky nemusela, ještě se to dá řešit přes péči o dítě do 7 let… když nemá školku, tak nikam chodit nebude :-)

Ale to by bylo teda v pripade, ze bych ukoncila pracovni pomer s koncem RD, ta pece o dite do 7 let, ze? Nebo muzu byt i zamestnana a donest jen pojistovne papir o neplacenem volnu a ze se staram o dote do 7 let? Mam v tom vsem uz uplnej maglajz a hlavu jak patraci balon :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.1.16 20:53

@veronika6913 Jde to i při neplaceném volnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:53
@j.a.n.i1 píše:
@veronika6913 Možná bych se zeptala na pojišťovně, co budou vyžadovat, já to prakticky nikdy neřešila, takže nevím jak to chtějí doložit.

Jojo, to bude nejlepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:54

Holky tak diky. Tak ja doufam, ze mi to neplacene volno teda da, abych nemusela slozite davat vypoved a pak po čtvrt roce zas znovu nastupovat, jak blazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.1.16 21:00
@veronika6913 píše:
Holky tak diky. Tak ja doufam, ze mi to neplacene volno teda da, abych nemusela slozite davat vypoved a pak po čtvrt roce zas znovu nastupovat, jak blazen.

No, hlavně to znovunastoupení není jasné. Pokud bys dostala výpověď, lze to jen ze zákonných důvodů a máš právo na odstupné. Když dáš výpověď sama, budeš mít minimální podporu na 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 21:09
@matkabagristy píše:
No, hlavně to znovunastoupení není jasné. Pokud bys dostala výpověď, lze to jen ze zákonných důvodů a máš právo na odstupné. Když dáš výpověď sama, budeš mít minimální podporu na 5 měsíců

Jj to vim. Musela bych uvest vazny duvod. To bych asi mohla ze? Dat vypoved z duvodu neslucitelne pracovni doby s peci o dite… coz by byla i pravda. Na puvodni misto nadtupovat nebudu prave kvuli nevyhovujici pracovni dobe. Budu na jine pracovni pozici. Takze by pak nemelo vadit, kdyz bych uvedla tento duvod, ze nastoupim po ctvrt roce do te same prace zpet ne…? Hlavne mam taky ve smlouve dvoumesicni vypovedni dobu, takze pokud budu muset zkoncit, budu muset dat vypoved tak, aby mi koncila vypovedni doba s koncem RD…nebo kdyz by po me zamestnavatel nechtel odpracovat ty dva mesice ve vypovednj dobe, coz on by vylozene nechtel, tak bych je odchodit nemusela? Ja prave nevim jak to je podle zákona, kdyz to mam ve smlouve, protoze se sefem bych se domluvila o tom zadna.. ale nevim jestli je zakonem dany, ze ty dva mesice ve vypovedni lhute musim odchodit.. :-( snad chapete jak to myslim…prijde mi to uplne zamotany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.1.16 21:11

@veronika6913 Tak vždycky to můžete ukončit dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 21:12

Pokud bych ze zakona musela, musela bych dat vypoved do konce brezna, aby mi ty dva mesice ubehli pred koncem RD. Pokjd bych nemusela, mohla bych dat vypoved klidne pozdeji. Nebo bych taky mohla zadat o ukonceni pracovniho pomeru dohodou…jenze kdyz je to dohodu, tak pry prave neni narok na podporu.? Nebo ano? Protoze kdyz bych ukoncila p. pomer dohodou, tak tam se konci k domluvenemu dni, ne? To znamena, ze na ukonceni prac. pomeru dohodou se dvoumesicni vypovedni doba nevztahuje…? Pokud to chapu teda dobre… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.1.16 21:13

@veronika6913 Chápeš to dobře a na podporu bys nárok měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 21:14
@j.a.n.i1 píše:
@veronika6913 Tak vždycky to můžete ukončit dohodou.

Jj a pisi to teda spravne, ze kdyz he to dohodu, tak se konci ke sjednanemu dni a dvoumesicni vypovedni lhuta se na to nevztahuje? A jak to pak je s toh podporou, kdyz to ukoncim dohodou…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 21:14
@j.a.n.i1 píše:
@veronika6913 Chápeš to dobře a na podporu bys nárok měla.

Aha jsi rychla :-) diky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital