Nemocná, kdo se postará o dítě?

1937
30.8.11 18:18

Nemocná, kdo se postará o dítě?

Ahojky holky,

docela by mě zajímalo, jak to je, pokud bych měla vysoké horečky, žádnou možnost hlídání a přítel skoro žádnou dovolenou, jak je by to bylo s péčí o prcka? Je možné, aby si vzal ošetřování u doktora i když jsem na mateřské? Za posledních 7 let jsem nikdy nebyla na nemocenské, přítel také ne. Nikdy jsme tuhle možnost nevyužili, radši jsme si vzali pár dnů dovolené a nemoc přechodili…Nejsem jedna z těch, která běží k doktoru, aby nemusela do práce, ale posledně jsem nad tímhle scénářem přemýšlela a chtěla bych to vědět pro strýčka náhodu. Nemáte některá zkušenost? Děkuji za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
30.8.11 18:32

Pokud máte stejné bydliště, tak si samozřejmě může vzít na tebe přítel OČR. Je tam vyloženě kolonka, že onemocněl člověk celodenně pečující o dítě, tak tě musí v péči zastoupit přítel. Je to na 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.8.11 18:38
Anabellka píše:
Pokud máte stejné bydliště, tak si samozřejmě může vzít na tebe přítel OČR. Je tam vyloženě kolonka, že onemocněl člověk celodenně pečující o dítě, tak tě musí v péči zastoupit přítel. Je to na 9 dní.

A pokud nemáme ještě převedené bydliště tak OČR nelze?Bydlíme spolu, ale mám bydliště nezměněné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
30.8.11 18:43

Tak to nevím. Já se tenkrát ptala jestli bych mohla mít OČR na svou nemocnou babičku a bylo mi řečeno že pokud máme stejné bydliště tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
30.8.11 18:49

O jaké bydliště přesně se jedná? Máme společné bydliště, ale trvalé má přítel pořád u rodičů. Stačí, když prokazatelně u mě bydlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.8.11 18:55
K-a-č-i-k píše:
O jaké bydliště přesně se jedná? Máme společné bydliště, ale trvalé má přítel pořád u rodičů. Stačí, když prokazatelně u mě bydlí?

Myslím, že o trvalé, já to mám stejně jako ty..bydlím u manžela, ale trvalé mám jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.8.11 19:00

Já jsem zrovna minulý týden tuhle možnost musela využít a doktor se pouze zeptal, jestli to má napsat na tu samou adresu jako mám v kartě, nejspíš kvůli kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
30.8.11 19:14

Spíš je to asi jedno, kde má trvalé, hlavně aby byl v čase kontroly na adrese, kterou uvede? Boudice, když jdeš na nemocenskou, tak je jedno, kde máš trvalé, nahlásíš u doktora aktuální adresu a tam ti přijde kontrola…myslím, že by to tak mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.8.11 19:16
K-a-č-i-k píše:
Spíš je to asi jedno, kde má trvalé, hlavně aby byl v čase kontroly na adrese, kterou uvede? Boudice, když jdeš na nemocenskou, tak je jedno, kde máš trvalé, nahlásíš u doktora aktuální adresu a tam ti přijde kontrola…myslím, že by to tak mohlo být?

no já právě nevím, proto se tady ptám, nemám zatím potřebu měnit bydliště :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
30.8.11 19:29
NikitaUL píše:
Já jsem zrovna minulý týden tuhle možnost musela využít a doktor se pouze zeptal, jestli to má napsat na tu samou adresu jako mám v kartě, nejspíš kvůli kontrole.

asi je to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
30.8.11 19:38

Moc vám všem děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
30.8.11 19:43

Ahoj jelikoz mam tuto situaci porad mam dceru s VVV a druhou 5letou zdravou..pokud mas jedno dite a jsi na materske manzel muze pozadat OCR ale bude mu pouze omluveno nikoliv proplaceno!!!To je dulezite vedet jelikoz ty na dite pobiras materskou takze smula ale pokud mas dve deti a jsi v nemocnici s ditetem s kterym ses na materske a doma je dite starsi napr.4let nemuzes o nej pecovat manzel dela dlouho v praci muze si vzit na tebe OCR a to mu bude proplaceno..na OCR se zaskrtne nemuze pecovat o dite o ktere jinak pecuje :-) doufam ze jsem to napsala srozumitelne :-)Tkhla je na 100procent :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
30.8.11 20:24
nikitanikita píše:
Ahoj jelikoz mam tuto situaci porad mam dceru s VVV a druhou 5letou zdravou..pokud mas jedno dite a jsi na materske manzel muze pozadat OCR ale bude mu pouze omluveno nikoliv proplaceno!!!To je dulezite vedet jelikoz ty na dite pobiras materskou takze smula ale pokud mas dve deti a jsi v nemocnici s ditetem s kterym ses na materske a doma je dite starsi napr.4let nemuzes o nej pecovat manzel dela dlouho v praci muze si vzit na tebe OCR a to mu bude proplaceno..na OCR se zaskrtne nemuze pecovat o dite o ktere jinak pecuje :-) doufam ze jsem to napsala srozumitelne :-)Tkhla je na 100procent :palec:

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
30.8.11 21:22
nikitanikita píše:
Ahoj jelikoz mam tuto situaci porad mam dceru s VVV a druhou 5letou zdravou..pokud mas jedno dite a jsi na materske manzel muze pozadat OCR ale bude mu pouze omluveno nikoliv proplaceno!!!To je dulezite vedet jelikoz ty na dite pobiras materskou takze smula ale pokud mas dve deti a jsi v nemocnici s ditetem s kterym ses na materske a doma je dite starsi napr.4let nemuzes o nej pecovat manzel dela dlouho v praci muze si vzit na tebe OCR a to mu bude proplaceno..na OCR se zaskrtne nemuze pecovat o dite o ktere jinak pecuje :-) doufam ze jsem to napsala srozumitelne :-)Tkhla je na 100procent :palec:

Materskou myslis taky rodicak? Protoze tato situace u nas nastala, byla jsem nemocna ja, pak i maly, manzel dostal OCR na malyho (i kdyz jsem byla doma na rodicovske) a dostal to proplaceno. A co se tyce trvalyho pobytu, ten jsme meli oba v ty dobe jiny, a oba na SK. :-)

• Citovat
  • Upravit
35326
30.8.11 21:30
kvetinka56 píše:
nikitanikita píše:
Materskou myslis taky rodicak? Protoze tato situace u nas nastala, byla jsem nemocna ja, pak i maly, manzel dostal OCR na malyho (i kdyz jsem byla doma na rodicovske) a dostal to proplaceno. A co se tyce trvalyho pobytu, ten jsme meli oba v ty dobe jiny, a oba na SK. :-)

Tak to je skutecne zvlastni. Ziju v predstave, ze na dite, na ktere matka pobira RP, nemuze mit otec OCR, jen na event. nemocnou matku. Proc by mel mit na dite otec OCR, kdyz je s nim matka doma? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí