Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetiteFillette píše:
A jak to má AČR?
Může si manžel vzít OČR na mě nebo na syna, když budu v porodnici, přičemž už nebudu na RD se synem, ale na MD s miminem a syn bude chodit do školky?
Samozřejmě že může!
@romina15 Jako fakt chceš, aby byl muž doma, protože jsi nachcípaná??? Nebo chce být doma, užívat si volno a mít celý plat?
@Anonymní píše:
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.
@jakuve píše:
Predpokladam, že je to stejne jako u PČR…Můj chlap si bral OCR na mne. Vystavili to bez problémů v porodnici a jelikož jsem byla po cs, tak to pak na par dnu po propuštění ještě vystavila obvodacka.
A starší dítě bylo školkové? Někde jsem tu zahlídla formulaci „celodenně a řádně pečuje“, tak v tom mám teda guláš ![]()
Náš „normální“ tatínek si vzal OČR
Dovolenou až po propuštění z porodnice.
Edit. Obě starší děti byly v té době školkové ![]()
Příspěvek upraven 26.05.15 v 20:10
@PetiteFillette Ať si to chlap teda ověři na mzdovce, ale my jsme to tak dělali před 2 měsíci a předpokládám, že změna v zakone neproběhla ![]()
@PetiteFillette Normálně si nech napsat OČR na sebe v porodnici.
@PetiteFillette starší chodí do školky a prostřední ještě ne, ale to je úplně jedno. OCR byla na mne. OCR by si nemohl vzít na dite, na ktere je pobiran RP
@jakuve píše:
@PetiteFillette starší chodí do školky a prostřední ještě ne, ale to je úplně jedno. OCR byla na mne. OCR by si nemohl vzít na dite, na ktere je pobiran RP
Jo táák
No já jsem ráda, že jste mi to objasnily. S těma dovolenýma je to u nich na prdlajs, zrovna v té době kolem vánoc musí vybírat dovču povinně a nám by se víc hodilo, kdyby zbyla na dobu po porodu ![]()
@Anonymní píše:
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.
Jako všichni pracující otcové OČR dostane, protože žena není schopná starat se o starší dítě z důvodu hospitalizace.
Pokud by nekdo resil problem jako ja, mam deti dve. Aktualne uz chodim o berlich takze ale nim moc neodnosim trebas jako talir s jidlem atp. Resila jsem peci o deti. Muz proste nemuze (nereste, opravdu nemuze) jit na paragraf. Jak to stat resi? Jednoduse, deti do ustavu, matku hospitalizovat neni-li schopna se o sebe postarat. ![]()
@Mad Silence a jak bys to chtěla jinak řešit? Pokud nikdo nemůže přijít matce pomoct (příbuzný, známá), tak co jiného dělat?
Hledala jsem moznost asistenta a to klidne ze hodinove priplatim. Zel stat tyhle veci vubec nepodporuje takze radsi rozdeli rodinu nehlede na to, jak spatne to pro deti je. Ja tedy radsi zaplatim 8h denne chuvu nez abych mela deti v ustavu
@Karleon Ja vim, ze to zni simulantsky, ale opravdu jsem uplne vyrizena. Nemuzu maleho ani zvednout, sotva stojim. Stacil by mi den, dva, abych si jen trochu odpocinula a nabrala silu. Dovolenou pritel bohuzel nedostal a babicka je na tom jako ja.