Nemocná, kdo se postará o dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
26.5.15 20:04
@PetiteFillette píše:
A jak to má AČR?
Může si manžel vzít OČR na mě nebo na syna, když budu v porodnici, přičemž už nebudu na RD se synem, ale na MD s miminem a syn bude chodit do školky?

Samozřejmě že může!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
26.5.15 20:05

@romina15 Jako fakt chceš, aby byl muž doma, protože jsi nachcípaná??? Nebo chce být doma, užívat si volno a mít celý plat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.5.15 20:05
@Anonymní píše:
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.

@jakuve @Karleon
Tak a teď si mám vybrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.5.15 20:08
@jakuve píše:
Predpokladam, že je to stejne jako u PČR…Můj chlap si bral OCR na mne. Vystavili to bez problémů v porodnici a jelikož jsem byla po cs, tak to pak na par dnu po propuštění ještě vystavila obvodacka.

A starší dítě bylo školkové? Někde jsem tu zahlídla formulaci „celodenně a řádně pečuje“, tak v tom mám teda guláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
26.5.15 20:09

Náš „normální“ tatínek si vzal OČR :-) Dovolenou až po propuštění z porodnice.

Edit. Obě starší děti byly v té době školkové :mavam:

Příspěvek upraven 26.05.15 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
26.5.15 20:09

@PetiteFillette Ať si to chlap teda ověři na mzdovce, ale my jsme to tak dělali před 2 měsíci a předpokládám, že změna v zakone neproběhla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
26.5.15 20:10

@PetiteFillette Normálně si nech napsat OČR na sebe v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.5.15 20:10

@eMíša @jakuve @Karleon Děkuji, děkuji, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
26.5.15 20:12

@PetiteFillette starší chodí do školky a prostřední ještě ne, ale to je úplně jedno. OCR byla na mne. OCR by si nemohl vzít na dite, na ktere je pobiran RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
26.5.15 20:14
@jakuve píše:
@PetiteFillette starší chodí do školky a prostřední ještě ne, ale to je úplně jedno. OCR byla na mne. OCR by si nemohl vzít na dite, na ktere je pobiran RP

Jo táák :) No já jsem ráda, že jste mi to objasnily. S těma dovolenýma je to u nich na prdlajs, zrovna v té době kolem vánoc musí vybírat dovču povinně a nám by se víc hodilo, kdyby zbyla na dobu po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.5.15 20:28
@Anonymní píše:
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.

Jako všichni pracující otcové OČR dostane, protože žena není schopná starat se o starší dítě z důvodu hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
26.5.15 20:30

Pokud by nekdo resil problem jako ja, mam deti dve. Aktualne uz chodim o berlich takze ale nim moc neodnosim trebas jako talir s jidlem atp. Resila jsem peci o deti. Muz proste nemuze (nereste, opravdu nemuze) jit na paragraf. Jak to stat resi? Jednoduse, deti do ustavu, matku hospitalizovat neni-li schopna se o sebe postarat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
26.5.15 20:41

@Mad Silence a jak bys to chtěla jinak řešit? Pokud nikdo nemůže přijít matce pomoct (příbuzný, známá), tak co jiného dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
26.5.15 21:27

Hledala jsem moznost asistenta a to klidne ze hodinove priplatim. Zel stat tyhle veci vubec nepodporuje takze radsi rozdeli rodinu nehlede na to, jak spatne to pro deti je. Ja tedy radsi zaplatim 8h denne chuvu nez abych mela deti v ustavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
27.5.15 12:19

@Karleon Ja vim, ze to zni simulantsky, ale opravdu jsem uplne vyrizena. Nemuzu maleho ani zvednout, sotva stojim. Stacil by mi den, dva, abych si jen trochu odpocinula a nabrala silu. Dovolenou pritel bohuzel nedostal a babicka je na tom jako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí