Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Koblížek21 díky, dobrý nápad.. každopádně mamina to nakonec zrušila úplně, protože nechtěla přijít o prémie, tak si vzala radši zbytek dovolený, takže zaměstnavatel jí za to nic neplatil
@Andrej91 Ošetřovné zaměstnavatel stejně neplatí, tu platí OSSZ.
@Les2311 píše:
A má tvůj manžel nárok na OČR? Není třeba u vojáků, policajtů, hasičů? Ti to mají s OČR jinak.
ahoj Les, mohla bych se prosim zeptat, jak je to v pripade, ze je manzel policajt? ted resim neco podobneho. ja jsem nachcipana, mame 3 letou ve skolce a pak skoro 6m na kterou mam RP. od porodu jsem co mesic marod, ale zatim jsem to nejak prechodila, ale je to cim dal horsi, a chtela bych to poradne vylezet… ale ted jsem zarazena, ze je to u policajtu jinak. moc ti dekuju za odpoved… ![]()
Vim, ze policajtum to asi doplaci i primo policie, kazdopadne to maji placeno ve 100 procentech, tedy uplne stejne, kdyby do prace chodili.
@gremlin píše:
ahoj Les, mohla bych se prosim zeptat, jak je to v pripade, ze je manzel policajt? ted resim neco podobneho. ja jsem nachcipana, mame 3 letou ve skolce a pak skoro 6m na kterou mam RP. od porodu jsem co mesic marod, ale zatim jsem to nejak prechodila, ale je to cim dal horsi, a chtela bych to poradne vylezet… ale ted jsem zarazena, ze je to u policajtu jinak. moc ti dekuju za odpoved…
u pčr má nárok na očr úplně stejně, jako kde jinde.
@gremlin Ahoj, jak to prosím dopadlo s paragrafem „na nemocnou matku“? Jsem na tom ted stejne - pritel policajt, ja nachcipana, malemu je 11m. Tu osetrovacku vystavi muj doktor nebo detsky? Dekuji ![]()
Vystaví mu ji tvůj lékař, přítel bude pobírat 100% částku, jaký ma plat, nebude kraceny.
@Anonymní píše:
Vystaví mu ji tvůj lékař, přítel bude pobírat 100% částku, jaký ma plat, nebude kraceny.
no to je blbost, ošetřovné je 60% 100% Je jednodenní návštěva lékaře, ne ošetřovné..
@Anonymní píše:
Jinak vystaví tvuj dr..Někdy se jim do toho moc nechce, záleží jak je to vážné a jaký je dr, ale nárok na to je
@Anonymní píše:
U normálních smrtelníků ano, PČR ma hrazených 100%.
Aha, tak to jsem netušila, že každý to má jinak ![]()
A jak to má AČR?
Může si manžel vzít OČR na mě nebo na syna, když budu v porodnici, přičemž už nebudu na RD se synem, ale na MD s miminem a syn bude chodit do školky?
@PetiteFillette píše:
A jak to má AČR?
Může si manžel vzít OČR na mě nebo na syna, když budu v porodnici, přičemž už nebudu na RD se synem, ale na MD s miminem a syn bude chodit do školky?
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.
@Anonymní píše:…což bude možná problém, tak zjišťuji, jestli existují jiné varianty. Vlasntě by nám ani nevadilo, kdyby byla OČR neproplacená, stačí když bude moct být doma
To pochybuju, nejste nemocní, asi by si mel vzít dovolenou jako všichni pracující otcove.
@PetiteFillette píše:
A jak to má AČR?
Predpokladam, že je to stejne jako u PČR…Můj chlap si bral OCR na mne. Vystavili to bez problémů v porodnici a jelikož jsem byla po cs, tak to pak na par dnu po propuštění ještě vystavila obvodacka.