Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 jeste jednou moc diky!!
aspon jsi me uklidnila, ze vim, ze to popripadne pak muzu ukoncit tou dohodou. No…tak snad to nejak dobre dopadne a nic nikde nepohnojim a zaridim si vse tak, jak to bude pro me nejlepsi
prijdu si fakt jak trdlo uz :-/ ale vazne dekuju ![]()
@veronika6913 Jo a kdybys šla do té dohody, tak nastup na 2-3 dny do práce a pak to ukončete, budeš mí pak podporu počítanou z platu, jen se musíš zaregistrovat do 3 dnů.
@j.a.n.i1 píše:
@veronika6913 Jo a kdybys šla do té dohody, tak nastup na 2-3 dny do práce a pak to ukončete, budeš mí pak podporu počítanou z platu, jen se musíš zaregistrovat do 3 dnů.
Jo dekuju
a jeste teda jeden dotaz..kdyz se pak pujdu prihlasit na pracak, tak ma na to nejaky vliv, ze mi bude stale jeste chodit RP? A jak je to vlastne s docerpanim RP? Musim pak jeste na socialku, nebo mi proste jen prijde posledni castka a nejaky papir, ze jsem RP jiz docerpala a tim to konci?
@veronika6913 Ne, RP vliv na registraci na UP ani na podporu nemá.
@j.a.n.i1 jeste me tak napadlo..kdyz budu mit to neplacene volno, tak asi nebudu moct chodit do prace sem tam na tu brigadu, ze? Stejne tak, pokud budu na pracaku. To bych prisla o podporu…
@veronika6913 Na neplacenem volnu můžeš mít dohodu do 10 000,– na UP bys přišla o podporu v těch měsících, kdy ji máš.
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo náhodou neví.
Jsem na rodičovské dovolené a probíram i příspěvek na bydlení, mám možnost jít na brigádu 4hod denně, vydělala bych si nějakých 6000kč, bydlení probíram taky 6000kč a tak se chci právě zeptat jestli to zaměstnavatel někde,,hlásí" že u něj pracují na dohodu, prostě jestli by se to nějak mohli na tom příspěvku na bydlení dozvědět, protože to by se mi vlastně ani nevyplatilo ![]()
Vím že se to nedělá ale nic jiného mi nezbývá jsem sama s dvouma dětmi, ex alimenty neplatí a to měl několik soudů ale nikdo stým nic nedělá
,prosím o anonym dost se za to stydím ![]()
Na Vasem miste bych hledala odpoved u zdroje. Zavolala bych na urad prace a proste bych se na to zeptala. Ono agentura „jedna pani povidala“ neni moc spolehliva. Ja tohle vsechno resila vzdy po telefonu na patricnem uradu a nestalo se mi, ze by nebyli vstricni. Dokonce se mne stalo, ze mi pani sama navrhovala, jak si prilepsit a neporusit system…tak hodne stesti!
U dohod o provedení práce (DPP) se uvádí v ročním přehledu celková částka, která byla stržena na dani (15%). Teoreticky se to sociálka dozvědět nemusí.
U dohody o pracovní činnosti (DPČ) se to dozví vždy, platí se z ní sociální a zdravotní pojištění.
Oba druhy dohod musí mít zaměstnavatel archivované a chodí kontroly. U DPP si toho můžou všimnout, ale nemusí.
Děkuji za odpovědi, no má to být dpc ale paní která mi dpc nabídla trvá na tom abych byla pouze na RD a abych nebyla na UP, tak jsem si právě myslela že právě kvůli tomu aby mi nemusela platit pojištění ![]()
Tak na ÚP asi myslela jako uchazeč o zaměstnání, ne? Tam si pak totiž můžeš vydělat max. polovinu minimální mzdy.
A k příspěvku na bydlení jsi samozřejmě povinna ten příjem uvádět. Pokud to neuděláš, dopouštíš se podvodu. A i když by se ti u příspěvku na bydlení zvedl příjem, tak stále ti to může vyjít tak, že dostaneš i menší příspěvek - ve výsledku bys na tom mohla být líp. Zkus si to zadat do kalkulačky konkrétně: http://www.penize.cz/…k-na-bydleni#…
Mně na sociálce řekli, že o příspěvek na bydlení nepřijdu, jen mi ho třeba o 500,– sníží.. příspěvek mám 2500,– a vydělám si taky tak