Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný večer, holky! ![]()
Zítra máme sraz po 11 letech se základkou. Synovi bude 1 rok v září, ještě nikde jsem od porodu nebyla (když nepočítám krátké setkání - 2, 3 hodinky s kamarádkymi). Jelikož jsem chodila do jedné třídy se svým bráchou, bude tam tedy taky a nechal se slyšet, že mě pořádně „opije“
. Tak jsem říkala, že to asi těžko, že to bych potřebovala hlídání i na celý druhý den, abych se z toho vzpamatovala, protože to bych pak nemohla fungovat! (pozn. momentálně jsem s malým sama - tatínka máme nyní daleko od nás…) A moje mamka se nabídla, že pohlídá noc i den, dokud se zkrátka nevyspím…
Tak jsem zajásala
, po tak dlouhé době, to asi bude něco…
¨
No ale po pár hodinách jsem si řekla, že radši půjdu domů brzy a budu celou noc krásně spát (syn se stále v noci budí a budíček v 6
), a pak třeba i celé dopoledne, než abych někde lítala a „vyráběla“ si kocovinu… ![]()
Třeba nakonec realita bude jiná a rozšoupnu se
, ale chtěla jsem se zeptat, je to normální??? Jak jste dopadly Vy, maminky, na prvním mejdanu po delší době po porodu??? ![]()
suik píše:
já bych se teda bála, že to špatně skončí![]()
No jako iluze si nedělám
Je mi jasný, že po pár sklenkách vína (co po pár sklenkách, budou stačit 2 dcl
) se mi to bude kecat jinak
Ale přecijen ve mě hlodá myšlenka, že takovou nabídku od babičky nedostávám každý den, a že spánek celou noc po roce by byl taky fajn! ![]()
já to chápu…já spíš myslela to, že já bych tu kocovinu léčila tak mimimálně tři dny (taky by mi stačilo málo) a na to už se hlídání nevztahuje, jinak nabídka je to lákavá, taky bych chtěla ![]()
a třeba budeš mít obojí, třeba se tak naučí spát celou noc! jen to ranní vstávání je asi nadýl ![]()
suik píše:
já to chápu…já spíš myslela to, že já bych tu kocovinu léčila tak mimimálně tři dny (taky by mi stačilo málo) a na to už se hlídání nevztahuje, jinak nabídka je to lákavá, taky bych chtělaa třeba budeš mít obojí, třeba se tak naučí spát celou noc! jen to ranní vstávání je asi nadýl
Celou noc se asi jen tak nenaučí, už nekojím, takže Sunar je vždy po ruce… Nevypije moc, ale je to prostě jediný prostředek, kdy bez problémů hned spinká dál… Taky si nejsem jistá, jestli by mi stačil 1 den na zotavení…
No uvidíme, jak to dopadne… Sama jsem zvědavá… ![]()
Já byla poprvé v 9ti měsícíh malé.Švagrová hlídala pře noc i celý druhý den,takže jsem se dostatečně zotavila.Malá už prospala celou noc a švagrové věřím,takže jsem šla relativně v klidu.No stačili mi dvě malý piva a měla jsem ji jak z praku.Ale užila jsem si to.A druhý den jsem se do syta vyspala a na malou se strašně těšila.Když přijela,tak jsem se jí nemohla nabažit.Takže já to doporučuju,klidně bez výčitek jdi.Odpočineš si i tak a pak budeš mít na dítko mnohem víc trpělivosti ![]()
Tak já mám taky skoro ročního syna, večer jsem byla venku jednou, asi 5 hodin, mezi večerním ukládáním a nočním kojením ve 23.00. Ještě kojím, takže si můžu dát max. dvě malá piva.
Takovou nabídku bych úplně nevyužila, nenechala bych syna hlídat nikým, kromě tatínka (a určitě ne mimo domov). Možná bych se zdržela déle, a trochu bych se „připila“ (pokud bych mohla), ale určitě bych se neopíjela nijak brutálně. Navíc já se zásadně nenechávám „někým opít“;-).
Příspěvek upraven 01.09.11 v 22:53
Cherilin , mamce právě taky stopro věřím, takže vím, že se nemusím vůbec bát…
Jsem na sebe zvědavá, jak dopadnu, jako nebudu jak neřízená střela, to jsem nikdy nebyla, umím se hlídat… Ale je mi jasný, že po tak dlouhý době to bude „vzrůšo“
A taky je mi jasný, že se na malého budu moooc těšit! Nejdéle jsem bez něj byla asi 3 hodiny a už se mi stýskalo!
![]()
AnastazieB píše:
Tak já mám taky skoro ročního syna, večer jsem byla venku jednou, asi 5 hodin, mezi večerním ukládáním a nočním kojením ve 23.00. Ještě kojím, takže si můžu dát max. dvě malá piva.
Takovou nabídku bych úplně nevyužila, nenechala bych syna hlídat nikým, kromě tatínka (a určitě ne mimo domov). Možná bych se zdržela déle, a trochu bych se „připila“ (pokud bych mohla), ale určitě bych se neopíjela nijak brutálně. Navíc já se zásadně nenechávám „někým opít“.
Malý bude hlídaný u mě doma přes tu noc a ráno si ho mamka vezme k sobě… Takže v tom problém nevidím… Já se taky opít nenechám, nejsem ten typ, co si „dá“ aby byl „in“, panáky nepiju, maximálně jablíčko nebo něco míchanýho, když už je to jooo „nutný“ a je k tomu příležitost… ![]()
jen hezky běž a uží si to
.Pokud se mamča nabdla hlídat i přez den tak hurááá do toho a hezky se bav
![]()
kamikaa píše:
jen hezky běž a uží si to.Pokud se mamča nabdla hlídat i přez den tak hurááá do toho a hezky se bav
![]()
Díky!
![]()
My máme ročního chlapečka a už nám ho moje mamka hlídala přes noc asi 3× (u ní jsem si 100% jistá,že se o něj postará jako já), sice se nám ještě v noci budí, ale to pro mamku problém nebyl, dala mlíčko a spal dál.Myslím si, že jednou za čas si to my maminy zasloužíme vypnout a pořádně se pak vyspat.Byl to pro mě relax a pak jsem se na prcka strašně těšila a málem jsem ho umazlila ![]()
Pokud nemáš problém s hlídáním tak určitě běž a užij si to. Roční už je v pohodě a na to spaní bych poradila vyzkoušet ho nechat chvilku plakat než dáš mléko. Náš malý má 9m a teď se budil čím dál častěji, tak jsem jednou nevstala, poplakal ani ne 10min. a spal až do rána.
A druhý den už to ani nezkoušel. ![]()
monulda píše:
My máme ročního chlapečka a už nám ho moje mamka hlídala přes noc asi 3× (u ní jsem si 100% jistá,že se o něj postará jako já), sice se nám ještě v noci budí, ale to pro mamku problém nebyl, dala mlíčko a spal dál.Myslím si, že jednou za čas si to my maminy zasloužíme vypnout a pořádně se pak vyspat.Byl to pro mě relax a pak jsem se na prcka strašně těšila a málem jsem ho umazlila
Ahojky, je to pravda… asi si to zasloužím
Jednou vypnout mozek a nebýt pořád ve střehu… no a pak ten spánek… sladká tečka… ![]()
berushkacz píše:
Pokud nemáš problém s hlídáním tak určitě běž a užij si to. Roční už je v pohodě a na to spaní bych poradila vyzkoušet ho nechat chvilku plakat než dáš mléko. Náš malý má 9m a teď se budil čím dál častěji, tak jsem jednou nevstala, poplakal ani ne 10min. a spal až do rána.A druhý den už to ani nezkoušel.
Ahojky! Zkoušela jsem nevstat, už mnohokrát… Ale on se v tý postýlce mele a mele a kňourá tak dlouho, dokud to mlíčko fakt nedostane… (jsem schopná vydržet i půl hodiny, jednou hodninu!) Nevím…
On jako nepláče, fakt jen kňourá a je vidět, že neví, jak znovu usnout… Pomůže mu jedině to mlíčko…
Některé noci už jsou lepší, vzbudí se třeba jen jednou… ale někdy i 3×… Snad to nějak přejde… Samozřejmě nevstat zkouším pořád a modlím se, že někdy už konečně zabere sám bez lahve… (dudlíka nemáme) …