Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud to bude možné, do roka bych jí nechtěla dávat hlídat nikým jiným než tatínkem, nepočítám 2 hodinky u holiče, co ji hlídají naši. Kdybych někam šla, určitě bych se druhý den stejně nevyspala do syta, protože už bych se těšila, až malá přijede
![]()
dopadlo to dobře..ale u mě to vždy dopadne dobře..čím jsem starší tím lépe funguje moje ovládání se
mám klapku a když už cítím, že se blíží má mez ( trapnosti a kymácovitosti) tak si objednám mattonku..Druhý den jsem vždy OK..
užij si to.. ![]()
U prvního syn jsem byla asi v jeho Deseti měs.ještě jsme kojili tkaže jsem byla jen na chvilku… a u druhého jsem ještě nikde nebyla kojíme stále a je to hroznej mamánek a nějak rpostě ještě nemám to srdce se od něj hnout ![]()
Lizbeth píše:
dopadlo to dobře..ale u mě to vždy dopadne dobře..čím jsem starší tím lépe funguje moje ovládání semám klapku a když už cítím, že se blíží má mez ( trapnosti a kymácovitosti) tak si objednám mattonku..Druhý den jsem vždy OK..užij si to..
„mez trapnosti a kymácovitosti“
Tak to si musím zapamatovat…
Jo jo, taky to umím - říct si dost a objednat vodu… Tak snad taky dopadnu dobře… ![]()
Mě spíš zarazilo, jak se změnilo mé myšlení… Místo abych se těšila na pohodový večer po tak dlouhé době, tak přemýšlím, zda si raději nevybrat spravedlivý spánek…
Asi taky už stárnu nebo co… ![]()
Crystal87 píše:
U prvního syn jsem byla asi v jeho Deseti měs.ještě jsme kojili tkaže jsem byla jen na chvilku… a u druhého jsem ještě nikde nebyla kojíme stále a je to hroznej mamánek a nějak rpostě ještě nemám to srdce se od něj hnout
Tak to znám… Já taky dlouho neměla to srdce… a i když mé mamce stopro věřím, prostě bych ho ani jí nesvěřila, když byl menší… Teď už je to přecijen trošku chlapák
, tak jsem uznala, že už by to malý mohl zvládnout a hlavně tedy já ![]()
no to je přesně ono, děti to kolikrát zvládají dobře, to jen my mámy nemáme tu sílu se od nich hnout. Mému prďolovi je půl roku, nikde jsem zatím nebyla. Kojím a malý se budí 3× - 4× za noc, takže bych stejně nemohla, ale když bych se později rozhodla, tak jedině v případě, že bude hlídat tatínek. Nikomu jinému ho nesvěřím ![]()
Ahoj, já měla sraz ze střední, když byly malé 2 měsíce. Na sraz jsem jela autem, protože jsem kojila, pití nepřipadalo v úvahu, navíc manžek druhý den šek do práce. Sraz byl fajn i bez alkoholu, vidět ty známé ksichtíky.
Samozřejmě jsem neustále kontrolovala mobil, jestli je doma vše v poho. řekla jsem manželovi, že kdyby něco, ať zavolá a já budu doma během půl hoďky. O půlnoci se třída přesouvala do jiné hospůdky a já z obavy jak to doma jde, raději jela domů. Doma manžel zrovna po baště a krknutí ukládal malou do postýlky a hrozně se divil, co dělám doma. Zvládli to beze mě na jedničku.
Kdybych to věděla, pokračuji s partou do další hospůdky, no snad příště…
Natule píše:
Ahoj, já měla sraz ze střední, když byly malé 2 měsíce. Na sraz jsem jela autem, protože jsem kojila, pití nepřipadalo v úvahu, navíc manžek druhý den šek do práce. Sraz byl fajn i bez alkoholu, vidět ty známé ksichtíky.Samozřejmě jsem neustále kontrolovala mobil, jestli je doma vše v poho. řekla jsem manželovi, že kdyby něco, ať zavolá a já budu doma během půl hoďky. O půlnoci se třída přesouvala do jiné hospůdky a já z obavy jak to doma jde, raději jela domů. Doma manžel zrovna po baště a krknutí ukládal malou do postýlky a hrozně se divil, co dělám doma. Zvládli to beze mě na jedničku.
Jo, to je taky varianta… abych to psychicky vůbec unesla a nehnala se domů z obavy, že se něco děje… Na mobilu budu určitě taky přilepená!
No prostě už to není jako za mlada no…
![]()
Terez85 píše:Natule píše:Jo, to je taky varianta… abych to psychicky vůbec unesla a nehnala se domů z obavy, že se něco děje… Na mobilu budu určitě taky přilepená!
Ahoj, já měla sraz ze střední, když byly malé 2 měsíce. Na sraz jsem jela autem, protože jsem kojila, pití nepřipadalo v úvahu, navíc manžek druhý den šek do práce. Sraz byl fajn i bez alkoholu, vidět ty známé ksichtíky.Samozřejmě jsem neustále kontrolovala mobil, jestli je doma vše v poho. řekla jsem manželovi, že kdyby něco, ať zavolá a já budu doma během půl hoďky. O půlnoci se třída přesouvala do jiné hospůdky a já z obavy jak to doma jde, raději jela domů. Doma manžel zrovna po baště a krknutí ukládal malou do postýlky a hrozně se divil, co dělám doma. Zvládli to beze mě na jedničku.
No prostě už to není jako za mlada no…
![]()
za mlada
Terez dle tvého nicku soudím, že jsi 85-tý ročník. To jsme na tom stejně
ale je fakt, že se řkíá, že po 25 letech už je každá ženská baba
tak si dej - na nás na stařešiny!!!
![]()
No právě…
Je mi pětadvacet a mám pocit, že fakt „stárnu“!
Když ono to s tím prckem tak utíká…
Ten první rok utekl jako voda, až je mi to líto… ! ![]()
Tak já si dám na Vás na všechny dnes! ![]()
Terez85 píše:
No právě…![]()
Ten první rok utekl jako voda, až je mi to líto… !
Tak já si dám na Vás na všechny dnes!
to mi povídej, taky mi přijde, že jsem si to ani pořádně neužila a už je z něj skoro batole ![]()
Odpovidam na prvni dotaz, jak jsme dopadli na prvni alkoholove akci
![]()
Byla jsem od prvniho porodu asi na 4 akcickach, protoze jsem kojila, tak jsem si dala 1-2 decky vinka a pak jen vodu a kolem pulnoci jela v klidku domu..
Prestala jsem kojit, za 14 dni jsem sla na sraz se zakladkou po 15 letech a nektere lidi jsem fakt 15 let nevidela.. Bylo to super… ![]()
Mez trapnosti a kymacivosti jsem zaznamenala, ale rekla jsem si, ze je to po dlouhe dobe poprve a ty lidi neuvidim…
Pak jsem bohuzel mez prekrocila a v pul 12!!!! jsem usnula na stole
Ono to totiz dopadlo tak, ze jak jsem byla unavena z toho ditete, tak jsem si dala nejake to vinko, korunoval to jeden panak a pak jsem si tak jako dala ruku na stul, ze se mi chce spat...... ![]()
Bratranek me nalozil do taxiku, vylozil me doma a rano mi bylo taaaaaaaaaaaak blbe, ze jsem pak delsi dobu nepila… ![]()
ZelvaVeruna píše:
Odpovidam na prvni dotaz, jak jsme dopadli na prvni alkoholove akci![]()
Byla jsem od prvniho porodu asi na 4 akcickach, protoze jsem kojila, tak jsem si dala 1-2 decky vinka a pak jen vodu a kolem pulnoci jela v klidku domu..
Prestala jsem kojit, za 14 dni jsem sla na sraz se zakladkou po 15 letech a nektere lidi jsem fakt 15 let nevidela.. Bylo to super…
Mez trapnosti a kymacivosti jsem zaznamenala, ale rekla jsem si, ze je to po dlouhe dobe poprve a ty lidi neuvidim…
Pak jsem bohuzel mez prekrocila a v pul 12!!!! jsem usnula na stole![]()
Ono to totiz dopadlo tak, ze jak jsem byla unavena z toho ditete, tak jsem si dala nejake to vinko, korunoval to jeden panak a pak jsem si tak jako dala ruku na stul, ze se mi chce spat......
Bratranek me nalozil do taxiku, vylozil me doma a rano mi bylo taaaaaaaaaaaak blbe, ze jsem pak delsi dobu nepila…
Díky za příspěvek
Nooo hezky pěkně…
Abych taky tak nedopadla, přecijen jsem fakt unavená, večer kolem 10. obvykle chodím K.O. spát… Jé jé… Snad neusnu na stole
![]()
terez, za mě…určo jdi a pořádně si to uží!!!
Píšeš že je to poprví co se jdeš po porodu takhle zabavit, maminka se ti nabídla, že to pohlídá…určo to potřebuješ odreaguješ se a bude ti fááájn
joooo zejtra to teda si bude vostrý,ale mamaka ti pohlídá i ve dne, tak se z toho dostaneš. je to dobré pro obě strany, babička se ponuchná a ty si pořádně zase jednou užíješ
Já byla prvně v 5 měsícich když bylo malýmu, mamka taky hlídala, vrátili jsme se ve 4 ráno,ale já v 6 měla budíček v podobě Mišáka
, nu nebylo to nic moc vztávání ,ale dalo se, nu naštěsti po mlíku usnul ještě do pul 10 a to už se pak fungovat dalo
Koukej si to užít! ![]()
Pájinka25 píše:Terez85 píše:to mi povídej, taky mi přijde, že jsem si to ani pořádně neužila a už je z něj skoro batole
No právě…![]()
Ten první rok utekl jako voda, až je mi to líto… !
Tak já si dám na Vás na všechny dnes!
holky cejtim to taky tal. hrozně ty deti stárnou:-DDDDnu jinak si ve 22 přídu též jak stařenka ![]()