Brigáda na RD

488
12.9.11 11:10

Brigáda na RD

Ahoj holky.Potřebuji poradit.Jsem na RD a jdu s manželem si přivydělat nějaké peníze,je to brigáda zhruba 14dní v měsíci na 8hod děnně.Mám od nich smlouvu na 1rok a je to konkrétně jestli někdo zna Katalog Štáhlavy.Ted berou hodně brigádníku-hodně práce,prostě když budu chtít a bude práce,tak tam můžu si přivydělat.A můj dotaz zda mohu a jestli o něho nepřijdu-nějaké peníze?Musím to někam hlásit?Mám 3letou variantu a děti bude hlídat moje mamtka.Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101654
12.9.11 11:22

Nikam hlásit to nemusíš a na rodičák to vliv nemá. Pouze pokud berete nějaké sociální dávky závislé na příjmu, tak se brigáda bude počítat do vykazovaného příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.9.11 11:47

Co tím myslíš sociální dávky?Nic takového nepobíráme,myslím,máme jen na děti přídavky,ale ze sociálky žádné jiné peníze neberem.Manžel dělá v kuchyni týden a týden má volno,takže je i málo peněz,tak ta brigáda ve volném týdnu a já budu jezdit s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
12.9.11 12:13

Tak by se to projevilo někdy za rok při dokládání příjmů pro přídavky na děti… ty jsou podle příjmu, ale jestli ti je to ovlivní nebo ne, to se takhle říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.9.11 13:00

Aha,ale zase ta jejih almužna-500kč na jedno,ale aspon něco,na sociálce nám řekli pokud příjmi přesáhnou 20tisíc,tak nemáme nárok na žádné přídavky,tak to hold oželíme.Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
13.9.11 21:17

A to si můžu přivydělat kolik budu chtít a nebo je nějaká hranice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
14.9.11 00:12

Kolik budeš chtít, nijak omezeno to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
14.9.11 09:49

Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
14.9.11 10:27

Není zač, hlavně ať si s brigádou spokojená a je z ní co nejvíc penízků ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:26

Brigada na RD ve stávající práci

Ahoj všichni..potrebovala bych radu ohledne brigady na RD. Mam moznost jit par dni v mesici na par hodin do me prace, ve ktere jsem pracovala pred porodem a ve ktere jsem stale „zamestnana“… s nejvetsi pravdepodobnosti se tam i budu po RD vracet.. a ted k otazce. Jak to vubec je? Musim to nekam hlasit, nebo je nejaky omezeny pocet hodin, ktere si smim odpracovat? Nebo nejaky strop, kolik se muze maximalne mesicne privydelat? Jinak malej nebude ve skolce, bude doma s pritelem, kdyz ja budu v praci. Moc dekuji za odpovedi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.1.16 20:36
@veronika6913 píše:
Ahoj všichni..potrebovala bych radu ohledne brigady na RD. Mam moznost jit par dni v mesici na par hodin do me prace, ve ktere jsem pracovala pred porodem a ve ktere jsem stale „zamestnana“… s nejvetsi pravdepodobnosti se tam i budu po RD vracet.. a ted k otazce. Jak to vubec je? Musim to nekam hlasit, nebo je nejaky omezeny pocet hodin, ktere si smim odpracovat? Nebo nejaky strop, kolik se muze maximalne mesicne privydelat? Jinak malej nebude ve skolce, bude doma s pritelem, kdyz ja budu v praci. Moc dekuji za odpovedi. :kytka:

Strop není, můžeš chodit klidně do práce, ale musí se někdo v té době starat o dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:37

Jinak jeste jeden problem mam…RD mi konci 9.6.16 a malej pujde do skolky az v zari. Do te doby jsem sefa zadala o neplacene volno. Rikal, ze pokud by mi na neplacenem volnu po RD jeste nemusel platit zdravotni pojisteni, nebyl by to problem. Pokud mi bude muset hradit pojisteni, na neplacene volno mi nepristoupi. (Bude ted zjistovat, jak to s tim pojistenim je a pak to budem resit dal) ale pokud by mi neplacene volno nedal, musela bych v praci na konci RD zkoncit a vzal by me pak v tom zari znovu zpatky. Rodicovsky prispevek mam vypocitany tak, ze dostanu posledni v zari. Takze kdyz budu muset v cervnu dat vypoved, nemusim se nutne hlasit na pracak? A jak je to pak s pojistovnou, to si budu asi muset tech par mesicu hradit sama? Nebo kdyz se na pracak na tech par mesicu prihlasim, tak i muzu zazadat o podporu…? A jak ukoncit pracovni pomer tak, abych tu podporu dostala, kdyz se pak budu do te same prace vracet? A kdyz budu na pracaku, budu moct i tak chodit tech par dni v mesici k sefovi na brigadu, mez zase nastoupim zpet?

Moc se omlouvam za tolik otazek. Ale nemam se na to vse koho zeptat a snazim se vymyslet, co bude nejlepsi a rada bych vedela vse pro a proti… moc děkuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
15.1.16 20:39
@Maty1989 píše:
Strop není, můžeš chodit klidně do práce, ale musí se někdo v té době starat o dítě ;)

Dekuji ;-) i co se tyce pojisteni..o to se take nemusim do konce RD vubec starat? A hlasit to teda nikam nemusim prepokladam.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
15.1.16 20:43

@veronika6913 Pokud máš rodičák rozpočítaný až do září, tak za tebe zdravotní nebude muset platit, pouze mu dolož ten rodičák, aby on to mohl doložit na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.1.16 20:45

@veronika6913 do konce RD se o pojištění starat nemusíš. Na neplaceném volnu by sis je hradit musela, ale ještě se to dá vyřešit snížením částky vypláceného rodičovského příspěvku. Dokud pobíráš RP, platí ti pojištění stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí