Brigáda. Šli/y

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14569
12.11.21 11:40
@Anonymní píše:
Tak mi bylo odepsáno:

to je sice možné, ale zde se nejedná o práci na hlavní pracovní poměr, ale brigádu. Po započítání nákladů na vozidlo a phm

vychází výdělek v průměru 2000,– za den, což za mě není úplně málo.

Tak ale platba je za doručenou zásilku, za 40 zásilek to dela 1200. Za těch 70 2800, ale to by ti je fakt ti lidi museli vzorně přebírat, to muže byt někdy problém. A náklady na benzin a spol jsou jako kde? Podle mě pekne kecaj :lol: Nebo prijdes, ten člověk vyleze, ale odmítne to převzít například, ať to posles zpátky :lol:

Nehledě na to, ze 70 balíku dostat do jednoho auta asi taky není úplně easy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.11.21 11:43

No příjde na to… pokud by jsi dělala zhruba 60 zásilek denně, a zhruba těch 200 km, tak si vyděláš 1800 Kč za den a to není málo, ale není „čistá ruka“ Odečteme benzín - 2735 což je 490 Kč, tak jsme na 1300 Kč za den. To je furt slušný. Ale taky je potřeba nějaká lepší pojistka za odpovědnost, havarijní, počítat s vyššími výdaji za auto - olej servis, pneu,..

Jako pořád si něco vyděláš, ale jestli to za to stojí… možná pokud bys měla starší auto o kterým víš, že ho stejně chceš brzo vyřadit jako šrot…

edit - zapoměl jsem připočítat propalcení těch 200 km, takže to je +600, takže by to bylo 1900 za den. To už je docela jiná částka - při 21 pracovních dnech je to prakticky 40 000 Kč měsíčně. To už je použitelný i když se pak platí na těch dalších nákladech.

Příspěvek upraven 12.11.21 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.21 11:44

@Lily-of-the-valley Ne. Náhradní nemáme, není potřeba v rodině. A servis si člověk na takovém autem sám opravdu neudělá :mrgreen: Jinak věci, které zminujes - dík bohu mám v pořádku ( spojka, turbo, silentbloky, žádná karbonizace motoru… Jak nové ).Není to 20 let staré BMW, ač teda uznávám kvalitnější, než novější modely ( celkově, nejenom BMW ), a proto člověk musí do servisu ač chce nebo ne, když se něco po… A jako výsměch to beru. Akorát člověk by plný optimismu a rád, že aspoň něco by se našlo, než bude cokoli jiného a na hlavní pracovní poměr.

Možná, proto nemohou najít zájemce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13698
12.11.21 11:51
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley Ne. Náhradní nemáme, není potřeba v rodině. A servis si člověk na takovém autem sám opravdu neudělá :mrgreen: Jinak věci, které zminujes - dík bohu mám v pořádku ( spojka, turbo, silentbloky, žádná karbonizace motoru… Jak nové ).Není to 20 let staré BMW, ač teda uznávám kvalitnější, než novější modely ( celkově, nejenom BMW ), a proto člověk musí do servisu ač chce nebo ne, když se něco po… A jako výsměch to beru. Akorát člověk by plný optimismu a rád, že aspoň něco by se našlo, než bude cokoli jiného a na hlavní pracovní poměr.Možná, proto nemohou najít zájemce :nevim:

Možná. No spíš určitě, kazdy si to spočítá.

A co píšeš je sice hezké, ale po pár měsících této brigády bys z velmi dobrého auta měla pravděpodobně dost poničené. Predstav si, jak ho denně 50× startujes chudaka :lol: nikdy bych si naše auto tím nenechala odpravit. Bez problémů bych za to jezdila jejich autem, jinak ani omylem.

Píšeš že jde o brigádu, ale pokud bys takto jezdila ve všední dny, máš nájezd 4000 km měsíčně.

Máme stejne starou Mazdu, a mám k ní asi citový vztah nebo co, ale tohle bych ji neprovedla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.21 12:06

@Lily-of-the-valley A citovým vztahem jsme na tom stejně, a proto i auto prošlo opravami, ač by bylo lepší ho hodit pod vlak :mrgreen: :roll: Jak píšu novější vozy - kvalita houby nula nic. Ne, nadarmo BMW rádi hoří na dálnici. Motory nejsou dobré zpracované, pokud tam nemáte opravdu BMW motor…

Jinak pan mi ještě rypave napsal: že ikdyz jezdí nyní auto u Prahy, což je 80-100 km od cedule Praha, dle map.cz tak je zakázka prý rentabilní a vyplatí se.

Ale že holt máme každý jiný úhel pohledu. Mít třeba mé předchozí auto VW Golda, který by teď oslavil 12 narozeniny, nemá turbo, motor je nesmrtelný ( to dřív odejde kastle ),tak klidně jezdím. Ale takto ne. A kupovat kvůli tomu třeba favorita je nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
20854
12.11.21 15:28
@gabrriel píše:
No příjde na to… pokud by jsi dělala zhruba 60 zásilek denně, a zhruba těch 200 km, tak si vyděláš 1800 Kč za den a to není málo, ale není „čistá ruka“ Odečteme benzín - 2735 což je 490 Kč, tak jsme na 1300 Kč za den. To je furt slušný. Ale taky je potřeba nějaká lepší pojistka za odpovědnost, havarijní, počítat s vyššími výdaji za auto - olej servis, pneu,..

Jako pořád si něco vyděláš, ale jestli to za to stojí… možná pokud bys měla starší auto o kterým víš, že ho stejně chceš brzo vyřadit jako šrot…

edit - zapoměl jsem připočítat propalcení těch 200 km, takže to je +600, takže by to bylo 1900 za den. To už je docela jiná částka - při 21 pracovních dnech je to prakticky 40 000 Kč měsíčně. To už je použitelný i když se pak platí na těch dalších nákladech.

Příspěvek upraven 12.11.21 v 11:48

Podívej se na to, co jsem počítal já a pokud pořád dochazis k tomu, že se ti to vyplatí, tak je tato práce přesně pro tebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20854
12.11.21 15:34

@gabrriel musím reagovat znova, po tom co jsem to přepočítal. A tvl tobě nesedí jediný čísla :D jak takto chtěla řešit, jestli se to vyplatí nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.11.21 10:33

@Cenarius tak si projděme čísla:
výdělek za zásilku - 30 Kč
počet zásilek 40-70, vybral jsem 60.
Kompenzace za vlastní auto - 3 Kč/km
počet km na den - dal jsem vyšší hranici 200 km
Spotřeba - 7 l/100 km
Cena paliv - dal jsem 35 Kč, ale roste to…

30 Kč x 60 zásilek se u mě rovná 1800 Kč
3 Kč x 200 km se u mě rovná 600 Kč

200 km nájezd x 7/100 spotřeba * 35 se u mě rovná 490 Kč

1800 Kč + 600 Kč - 490 Kč se u mě rovná 1910 Kč - zaokrouhlil jsem na 1900 Kč.

pracovních dní v měsíci je v průměru 21. Takže 1900 Kč x 21 dnů u mě vychází 39 900 Kč.

Což pokud dostane na ruku jako OSVČ tak to je zatraceně dobrá brigáda i po odečtení zdravotního, sociálního, plateb pojištění. Ale je otázkou co to auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.11.21 10:56

Před pěti lety na brigádě měli kolegové 7 korun/km, jestli si dobře vzpomínám. A myslím, že jo, protože kolegyně si tenkrát při jedné zakázce počítala, kolik dostane navíc k výplatě za samotnou práci a vycházelo jí to neco kolem 1500… Bylo to něco přes 100 km. Takže 3 koruny dnes je za mě fakt bída. Řekla bych, že nenastoupím kvůli tomu. Třeba se pochlapí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat