Plat speciálního pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, pracuji jako spec. ped. na ZŠ, jsem Mgr., platová třída 12., stupeň dle tvé praxe. Výhodou je plný úvazek, který je 21 hodin přímé práce + volné všechny školní prázdniny. ![]()
- Citovat
- Upravit
Plat spec. pedagoga ve škole 11. nebo 12. třída, stupeň podle praxe. Na speciálních školách je k platu speciální příplatek(na všech pozicích), v částce 1000 až 2000 Kč, v případě snížení úvazku tento příplatek úměrně snížený. Školní speciální pedagog musí mít magisterské vzdělání. Stejně tak speciální pedagog na poradenské pozici na speciální škole-např. logoped nebo ten, kdo vede nějakou jinou odbornou terapii. Speciální pedagog obecně je každý, kdo má nějaké vzdělání ve speciální pedagogice a pracuje s vymezenými cílovými skupinami. Vychovatelé mají většinou 9.platovou třídu, asistenti 8.platovou třídu, na speckách taky příplatek.
Pokud pracuješ v nějakém ústavu sociálních služeb, státní zařízení mají taky platové tabulky. Lze to srovnat. Čistý příjem se odvíjí i od toho, jak kdo si uplatňuje nějaké slevy nebo zvýhodnění na daních.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se připíchnu…
pracuji jako vychovatelka v zařízení ústavní výchovy. Mám Mgr vzdělání - Speciální pedagogika - poradenství - v ústavce k nepotřebě, co se týče zvýšení platu.
Nicméně.. chtěla bych změnit práci a jít do poradny.. nicméně také by mě zajímal plat., hlavně ten v poradnách..
V ústavce se to hodně zvýší příplatkem za víkendy a ve svátek. Mám měsíčně cca 32 000 čistého.. někdy + příplatek, bonus. Jsem smířená s tím, že bych v poradně brala méně, ale také by mě zajímalo o jak moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@332021 Paní z SPC, kam chodím na praxi, říkala, že 13.platová třída. Stejně tak kamarádka, která pracuje jako specped v SVP. Myslím, že v PPP to bude podobné. Odměny i bonusy jsou, ale na přesnou výši a jak často jsem se neptala.
Jsem vychovatelka na speciální škole a nám výplatu zvedá speciální příplatek plus odměny, které jsou častější, vyšší a štědrejší než v běžném školství. Osobně si myslím, že ve školském poradenském zařízení bych na tom lépe nebyla, i když bych tabulkově byla o několik tříd výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třídní učitelka ve speciální škole, téměř 22 let praxe, plný úvazek, necelých 33 tisíc čistého měsíčně + 1 - 3 x do roka pár tisíc navíc jako odměny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak a teď mi řekněte. Jsem speciální pedagog na ZŠ. Teď mi k tomu přibyde třídnictví ve speciální třídě. Takže budu mít 20hodin učení ve specce, plus 4 hodiny reedukace. Jaký bych měla mít plat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciferka277 píše:
Tak a teď mi řekněte. Jsem speciální pedagog na ZŠ. Teď mi k tomu přibyde třídnictví ve speciální třídě. Takže budu mít 20hodin učení ve specce, plus 4 hodiny reedukace. Jaký bych měla mít plat?
Těch variant je víc, záleží, z čeho je ten speckař placený.
Jedna z možných variant je smlouva zvlášť na každý úvazek, speciální pedagog má 12. nebo 13. platovou třídu, učitel 12. plus příplatek za třídnictví.
Nebo jestli ten speckař jde z nějakého projektu, může to být doplnění do úvazku nebo úvazek a DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1
Specku mám placenou ze šablon. Ředitel mi řekl, že by mi to nechal, plus by mi dal 3000 za třídnictví. Zdá se mi to dost nepoměr, když budu mít 4× tolik práce. Ale vůbec nevim, s jakým návrhem přijít, aby to nebylo přestřelené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky, pro někoho možná osobnější otázka a třeba nevhodná, ale stejně se zeptám, protože mě to zajímá a už několik měsíců o tom přemýšlím. Jaký plat máte jako speciální pedagog a v jakém zařízení (škola, poradna, DD, atd.) a zda s Bc. nebo Mgr. vzděláním? Prosím. Určitě klidně anonymně. A když už se ptám, tak odpovím i za sebe. Bc., v ústavní péči, průměr 29600,– čistého měsíčně a právě váhám, zda si dodělat vzdělání a docela se mi líbí práce jako specped ve škole.