Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V druhem těhotenství je bříško větší dříve. Nic neobvyklého ![]()
Foto sem cpát nebudu, ale nejsem o tolik víc a mám aspoň dvojnásobný (akorát tomu teda neříkám bříško), když někomu sdělím měsíc porodu, valej voči - až? V MHD mě začali pouštět sednout někdy na přelomu prvního a druhýho trimestru. Každý tělo je jiný a v dalších těhotenstvích prostě často vyleze mnohem dřív. Ale předpokládám, že před porodem bude stejný.
@fazolka121 tak já teď můžu říct že u druhého roste mnohem rychleji a nepřijde mi že bys ho měla nak obří no pro porovnání sem hodím svoje 20tt a druhá foto 32tt co jsem teď a co budu dělat do porodu opravdu nevím a to taky měřím 162cm.
Jsem 33 tt a mám břicho jak u předchozího dítěte před porodem. Ve 3 měsíci mi nevěřili, že rodím až v prosinci a minulý týden se mne sestra u obvodní dr. zeptala, jestli nečekám dvojčata. Docela mne to štve, jsem si představovala něco úplně jiného a ne, že budu jak velrybka. Pro uklidnění si sem tam hledám fotky bříšek odpovídajícího týdne na netu a vždycky naštěstí najdu nějaké mega jak moje ![]()
@Tejy Také děkuji za povzbuzení, jsme na tom s břichem zhruba stejně. Akorát ty máš jen to břicho… ![]()
@poutnice no kéž bych měla jen to břicho jo teď mám.mnohem větší břicho než u první v době porodu. Připadám si jak neskutečný vorvaň. A otázky typu necekate dvojčata a pod slycham často
Copak druhé..já jsem případ,který měl ve druhém těhotenství bříško později a menší než v prvním. Ale teď se třetím se nestačím divit. Ve 20 tt regulérní těhotenské bříško,teď v 25 tt si připadám jak vorvaň. Přibrala jsem přes 6 kg,i když nevím kde kromě toho břicha. 160 cm a aktuálně 70 kg. Do porodu ještě aspoň 3 měsíce. Neumím si to ani představit. No,hlavně zdraví. ![]()
@Tejy no děkuji za fotečky, já měla před porodem možná o kousek větší jak ty v 20tt. Zkusím pohledat jinou fotku. No ono těch 6cm dělá své. Mě to ted poprvé vlezlo i do boků a do zadku a stehen, tak nic neobleču a jsem z toho nesvá, no. Navíc jsem po dvou operacích páteře a už ted mě doela dost bolí, dokonce jak se předkloním nomálně dostávám šlehy v bedrem, jako by mi tam někdo pustil elektriku, ale fakt hodně a s mrnouskem si nemužu dovolit jít lehnout, takže brouzdám po netu a tak tošku sonduju, kam to může až dojít, Navíc je mi jetě pořád zle, jakmile se nenajím, takže jít jak malej co 3 hod aspon krajích chleba. Nooo po porodu mi asi bude ten malej dvorek a přítelovi dlouhej bič dobrej ![]()
Jo a holky čekám teda 4 mimi, První kluk má 19let, druhej 17 let a třetí kluk 13měsíců, a ted počítám, že čekám 4 kluka, ale nenecjáme si to říct, fakt se toho bojím a když ho uvidím budu ho milovat a bude mi to jedno, aaaale ta holčička noooo
.
Holky vy máte krásný bříška já se nechám zítra někým vyfotit, to mi příjde že vypadám v zrcadle tluštější než když se fotím sama.
Vám krásně bříška vyčnívají, ale já jsem jakoby slitá v jednu kulu, nebo jak to mám popsat, nooo
Já v prvním i druhém těhotenství ve 20tt neměla nic, před porodem zhruba stejně velké břicho. Obvod 94cm ve druhém, ale jen 8kg nahoře. Pouštěli me sednout až v 9mesici ![]()
Tak já u druhého těhotenství měla břicho výrazně menší, než u prvního a až do 20tt. na mně nikdo nic nepoznal. Potom tedy vylezlo pořádně a doslova přes noc. Paní z vedlejšího vchodu byla zděšená, když mě tenkrát jednou potkala.
Ovšem třetí, to mi to vynahradilo komplet. Tam to břicho rostlo rychle, ještě jsem nebyla ani ve 12tt. a už na mě bylo těhotenství poznat. Kde jsem se nechtěla prozradit, tam jsem nesměla rozepnout bundu.
Věčně si každý myslel, že mám už před porodem a ony zbývaly ještě 3-4 měsíce. O slonech a dvojčatech jsem taky slyšela kde co. Pro ilustraci, třetí těhotenství v 19tt. a 4 dny před termínem. Dítko se narodilo ještě víc jak týden po termínu, tak to bylo labůžo. ![]()
@Fima no tak to je to čeho se bojim abych v termínu nedopadla jako ty už do toho nemám daleko. No tak jen pro zajímavost kdyz bylo pořádný břicho byl pořádný prcek.
téééda to už je bubínek, to já bych už fakt asi přepadávala. No určitě to budu dokumentovat a budu podávat zprávy. Ale stejně kratase krásně oblékneš, já jsem slitá už teď a z XS už nosím něco i L a neumím se vůbec hezky oblíkat bo tuto modu neznám, a vždycky jsem si říkala i u silných žen, že se některé krásně oblékají a vůbec ta tlouštka na nich nevadí, ale mě nic v obchodě nepadá do oka. Jsem spíše sportovní typ a ted vlastně spíš domácí ![]()
@Tejy Já měla větší všechny děti. První dítko 4490 g, druhé 4130 g a to třetí mělo krásných a rovných 5000 g.
U všech hodně plodové vody, velké placenty. I díky tomu břichu mi ještě pár dní před porodem udělali UTZ. Domlouvali jsme se totiž na vyvolání a už jsem byla mezi dveřmi, když mě doktor ještě vrátil zpátky, že to břicho je obrovské a že ještě raději dítko přeměří. A bylo. Naplánovali mi hned císaře. A vlastně mi to břicho v podstatě zachránilo dítě. Vůbec nechci domýšlet co by bylo, kdyby mě nechali rodit normálně. Oni i tak to vypadalo, že má „jen“ 4,60 kg, ale velké bříško a hrozila dystokie ramének, což je fatální komplikace.
@Fima no mě podle utz a váhy vychází ze je prcek o 10-14 dní větší tak jsem na něj zvědavá a doufám ze když první je po akutním císaři tak že mi opět udělají císaře vůbec se mi do přirozenýho porodu nechce.