Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajimaly by me vase zkusenosti… jsem v 11.tydnu, zatim jsem pribrala 1.5 kg (at zije cukrovi!!!
) a bricho uz mam fakt velky, vsichni uz jednoznacne poznaji, ze jsem tehotna a porad posloucham, jaky uz mam velky bricho ![]()
Nijak moc me to netrapi, jsem podruhe tehotna a i poprve mi bricho narostlo relativne rychle, ale ted mi to prijde jeste extremejsi nez minule. Mozna je to jidlem??! Jak jste na tom vy?
Mimochodem, taky vas tak stve, jak si vsichni mysli, ze vam najednou muzou sahat na bricho a komentovat, jak pribirate? ![]()
Ahoj vůbec se nestresuj
to je normální že u druhýho je to bříško vidět dřív a je větší. Já měla s prvním břicho v 10 t že to ne mě taky bylo znát a bylo hodně trapně, ale jídlem to fakt není jen papej dál ![]()
20.12. jsem byla na KO ve 21tt a zatím mi tam váha ukázala 2,5kg navíc, jsem zvědavá co bude po Vánocích, asi váhu strhnu ![]()
Nijak se nestresuj
![]()
Diky
Ja jsem na bricho dost citliva, protoze mi po prvnim porodu trosku zustalo, takze ted ty poznamky dost tezko nesu. Je super vedet, ze uz mam na brisko
„narok“
Ja jsem na zacatku 13tt, cekame druhe ditko a mam bricho jak v 5. mesici! U druheho je to asi fakt normalni ![]()
Já jsem v 15.týdnu a všichni mě tipují na konec 6.měsíce
Bříško mám velké už od 8.týdne. Jsem teď těhotná po třetí a u druhého to bylo úplně stejné. Neboj, je to normální. Po prvním těhu jsou svaly více povolené a rychleji se začneš „nafukovat“. Taky záleží na postavě. Já jsem odjakživa hubená, takže o to víc to jde vidět. Jídlem to rozhodně není. Toho si dopřávej jak je libo
Na řeči se vykašli. Není nad krásnou baculatou těhulku
Užívej si to a přeji ať je vše bez problémů. ![]()
Já čekám také druhé mimi…teď jsem něco málo po 15tt. Agátku jsem porodila duben tohoto roku…takže celkem rychlovka
). Ale musím říct, že to stále na mě nejde poznat…a to jsem si myslela, že při tom druhém poroste rychleji…a ještě, když jsou tak brzo po sobě…Ale ono to příjde ![]()
Tak já jsem to čekala přesně jako ty, ale mám to naopak. U syna v těhu gatích už ve 12tt., břicho opravdu strašně brzy, teď čekáme druhé, končím 11tt., bříško už teda mám - obzvlášť večer, ale rozhodně je menší než u syna a i s kg jsem na tom trošku lépe. Tak třeba bude i menší a né takové, jako bych tam nosila zase slona. ![]()
My teprve tento týden rodině řekli, že čekáme dítě a to už jsem 22tt a dneska jsem oznámila známým na fb, no nechápali
břicho už mám, ale nikdo si nevšiml ![]()
Ahoj! Budu končit 11 tt, nedělá mi dobře s ohnutým břichem, nejlépe se rozvalit jako lachtan, břicho už nezatáhnu
poznám to na sobě celkem dost. A není to už nafouklé břicho, asi si půjdu koupit těhu kalhoty, cokoli v pase mě dost překáží
tak jsem ráda že v tom nejsem sama
v rodině jsme měli vždy miminka cvalíky a jak babička, tak mamka se tahali s břichem jako by čekali trojčata, takže očekávám stejný problém ![]()
Ono je to fakt hodně individuální…u druhého těhu jsem měla bříško menší než u prvního, přibrala jsem trochu víc, protože u prvního přišlo první kilo nahoře až po 20tt a u druhého bylo hore už v 16tt. Nějaké jakože minibříško bylo znát až kolem 22tt. V obou těhu byly vánoce
Lidi naštěstí jen koukali, maximálně si šáhli ale většinou se zeptali. Asi jsem nevypadala vyloženě přístupně, že by mi dělalo radost ošmatlávání ![]()
Já jsem teda přibrala relativně málo (poprvé 7,5kg podruhé 11kg), takže se lidi spíš ptali, jestli dost jím a jestli je mimi v pořádku ![]()
Jsem 17tt nebo 18tt, druhý těhotenství a mám nahoře 7 kg. Břicho jak ve 30tt, ale je mi to fuk. Nikdo na mě nesahá, to bych taky nesnesla a komentáře si nechávají pro sebe, znají, že se nedám.
Ahoj, já měla v obou těhotenstvích břicho hodně brzy. V první kolem toho 10TT a v druhém už kolem osmého jsem nosila kalhoty. Váhový přírustek vždy kolem 13-14kg.
Ale spíš ti chci napsat vzhledem k tomu sahání na břicho. Já to nesnášela, takže jsem si vždy, když byl někdo „rizikový“ stoupala s rukama před břichem. Abych jej odradila a nebo prostě při viditelném pohybu směrem ke mě důtazně říkala NESAHAT!.Měla jsem ve svém okolí málo lidí, kteří se zeptali.
![]()
Každýmu to příjemné být opravdu nemusí.
Každý to má jinak, mě se 3 dny před porodem ptala známá, která mě po dlouhé době viděla, jestli jsem těhotná nebo se jí to zdá, a pak mě lidi zastavovali s kočárem, jestli je to moje. A to jsem jako netěhotná hubená a s vyloženě propadlým břichem.
Teď končím 18.tt s dvojčaty, teď při návštěvách to oznamujeme rodinám a známým a všichni se diví, že na mně nic není znát, a kdo neví, ten nepozná vůbec nic. Ale je to něco jiného oblečená a nahá a hlavně asi jen my s mužem víme, jaké břicho mám normálně.
Takže si užívej, že vypadáš těhotně
A třeba ti teď bříško vyskočilo a potom se nebude dlouho dít nic.