Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se koukala,ja jsem na tom byla v min. těhu. Měřila jsem se od 25 tt,to jsem měla přes bříško 90 cm.( o 5 cm méně,než tedˇve 22 tt) Ale váhově jsem byla v tomto týdnu už o kilo těžší…
Rodit jsem šla se 108 kolem pasu a celkově váha nahoru 9 kg. Je pravdou,že od cca 33 tt jsem nepřibírala. Tak uvidíme,jak tohle těhu se mnou zamává, malá je podle uz v normě, stále jeden tp, takže asi u nás jde vše jen do bříška ![]()
berry: a kdy máš termín porodu? já 13.12.2010, tak doufám, že na Vánoce už budeme s malou doma ![]()
já 24.12.
To neva,že jsi ji rozvinula,já ji uvítala, já se s těmahle problémama potácím taky a jsem z nich překvapená, vím,že ty naše holčeny to nejspíš nechápou, jsou vesměs prvo, takže se není kde svěřit,že to třetí je trochu záhul…:-)
to je fakt
, někdy mi připadá, že když člověk oznámí, že čeká už třetí dítě, skoro každej odpoví: vy jste blááázni
, jako by to bylo něco nenormálního
. A těhotenství se dvěma dětma, moje jsou ještě navíc malé…to je fakt záhul. Utěšuju se ale tím, že si snad díky tomu budou rozumět…
To věřím, já mám doma už jen odrostlou 12 ti letou holčenu a psy,takže mně relativně nic netrápí… U mně je to spíš o věku, cítím,jaký je to rozdíl,být těhu před 30kou a tedˇ… Předtím jsem mohla skály lámat, makala jsem v práci až do konce, stíhala i v těhu práce dvě… Tedˇjsem ráda,že jsem na rizikovém a můžu si zvolit tempo.
Na lidi prdˇ, jim do toho nic není,pokud máte podmínky a zabezpečení,taky bych šla klidně i do čtvrtého,u nás jsme limitovaní rozměry bytu. Řešit se to z mnoha důvodů nedá…
Jinak díky,ale předpokládám,že jestli ten tp vyjde,malá nás jednoho krásného dne prokleje
![]()
Nechci vás nijak zneklidňovat, už jsem psala berry, že vám rozumím, protože já jsem byla jak vzducholoď, dva balóny nahoře, jeden megabalón uprostřed
Tchán tehdy poznamenal, že mi Danny v břiše snad stojí naštorc
S výchozí váhou 53kg a 165cm výšky jsem přibrala 19kg, přibírala jsem hodně už od začátku, naštěstí ke konci se to zbrzdilo. A to jsem se opravdu nijak nepřejídala, ani to moc nešlo, žaludek byl stlačený. A váha byla hlavně v prsou a břiše, bohužel po úbytku váhy po porodu se to na obojím podepsalo ![]()
Mirkar neberu to jako děšení,každá jsme nějaká,každé těhu je jiné…Já to první taky měla s megabřichem,ještě jsem 14 poctivých dní přenášela,jenže hloupoučká 18 ka,žijící v sladkém nevědomí a poznávání svého těla… Druhé: paradox, šla jsem rodit s menším břichem,než jaké jsem měla v 7 mém měsíci
,nějak se mi ztratilo ![]()
Ted´je to spíš fakt o těch letech, je to složitější,zato se nemůžu vynadívat na bříško,prostě krááásnej předpisovej melounek, no provorodička hadra ![]()
No uvidím,jak to se mnou zamává, halt dala jsem se na vojnu,tak to dotáhnem do zdárného konce,atˇto stojí,co to stojí ![]()
jj, já si taky říkám, že na to, že čekám třetí dítě, mám bříško jako prvorodička
, hlavně od manžela mě to vždycky potěší, když mi řekne, že mám krásné kulatoučké bříško
, to mě vždycky zahřeje
.
Berry neboj, to zvládneš, já rodila v 45letech a až na komplikace při porodu, resp. po něm, bylo vše téměř ukázkové, jak říkala dr. Místo břicha sice balón, ale poctivě jsem mazala, takže žádná strije. Akorát se mi úměrně se zvětšujícím se břichem hůř dýchalo, hlavně chůze do schodů a do kopce byla ke konci dost záhul. A taky mně natékaly nohy, praskaly žilky a občas mě dost bolely, právě v těch místech kde praskly žilky s kde jsem mívala i horké fleky. Měla jsem víc odpočívat, víc si dávat nohy nahoru a mít pohodlné boty, jenže já jsem v práci končila 3týdny před porodem a tohle moc nešlo.
Mirkar tak to je mazec!
Já jsem teda na rizikovém a to vzhledem k tomu,že pracuji jako kuchařka a to je pomale sebevražda tam dělat v těhu a navíc jsem otěhotněla těsně po prodělání trombozy,tudíž nechtěně a neplánovaně a to je tedˇpo čase snad jediné plus,protože si tedˇmusím píchat do konce těhu nízkomol. heparin,takže zatím problémy s nožkama vcelku zažehnány( DÍKY HEPARINU),ale to ještě neznamená,že to nepřijde. Znám to- celodenně elastický punčochy a polohovat jak to jde…Min. těhu jsem ke konci skončila rovnou se zánětem žil ve špitále,takže vím,jaké to celé je…
Já jsem zatím,až na ten balvánek,celkem v poho,jen mně posledních 14 dní trápí permanentní pocit plného žaludku,když sním třeba půl rohlíku. Nutí mně to jídlo
,tak se držím zuby nehty,aby nee, prostě je to nějaké zrychlené, tohle znám až před porodem ![]()
Punčochy jsem v lékárně taky vyfasovala, ale v práci jsem je nosit nemohla, takže jsem se zkrášlovala jen o víkendu
Mně naštěstí praskají jen ty menší žilky, zato ovšem vytrvale, takže mám kotníky a lýtka moc pěkně modře a červeně pomalované
Ale proti tvým problémům jsou ty mé prkotina, i když občas nepříjemně bolavá.
A problémy s žaludkem taky znám, ale já jsem je měla jen na začátku - klasické těhotenské nevolnosti a pak ke konci, zřejmě už byl žaludek hodně utisknutý. Ale já mám s žaludkem problémy dlouho, mám ho hodně citlivý a při vyšetření střev mi sdělili, že to tam mám natěsnané a nepřehledné, žaludek nějak jinak uspořádaný než ostatní,… ale další vyšetření jsem odmítla, protože to „střevní“ mi fakt stačilo. Když to žaludek zvládnul celých 46let, zvládne to i dál. Jen si holt musím některé pochoutky odpustit ![]()
A ještě jsem si vzpomněla, že kosmetička mi poradila mazat na nohy Hirudoid gel, nevím jestli to znáš, je to i na zánět žil.
A co takhle fotečku?
já jsem taky drobná a měla jsem obrovský břicho už při prvním těhu, o druhém dvojčecím ani nemluvě ![]()
znám,ale ted´nemám nic užívat,kvůli tomu heparinu,pokud by se vyskytly komplikace,zvýší mi dávky. ![]()
No nemáme to my ženský lehký, ale ty výsledky za to každopádně stojí ! ![]()
Nějaký fotky mám u sebe na profilu ve fotogalerii,teda naposled 18 tt, zatím mně nikdo nevyfotil… ![]()
Kdo to tu tuhle psal, že šel rodit se 109cm? Dneska jsem se měřila: 17tt - 106cm
Jsem sice dost vysoká, ale teda že bych byla bývávala nějak při těle… Že by mi doktor tajil trojčata? ![]()