Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Buď to vyzkoušíš, nebo to nezjistíš
. Já třeba při kojení Marušky můžu od začátku jíst cokoliv. Brokolici jsem zkusila až trochu později, ale Máje nevadila ani cibule, česnek..
Pokud budeš chtít zkoušet a budeš ji vařit, tak dost pomůže dát tam jen samotné růžičky brokolice, bez těch košťálů.
Nadýmá, ale každé dítě je jiné. Staršímu nevadilo zelí, cibule, česnek, fazole, ani čerstvé pečivo. Mladší vadilo cokoliv jen potenciálně při kojení nevhodného a když jsme začali s příkrmy, vadila jí brokolice, fazolky a červená čočka - prý nenadýmá, ale jí vadila ![]()
Podle me, kdyz je brokolice spravne uvarena, tak tolik nadymava neni, urcite ne tolik jako kvetak.
Ale musi se varit celou dobu odkryta.
Jinak dokud nevyzkousis, tak to vedet nebudes, dej si trosku a uvidis.
Jinak pokud je zenska na rohlicich od vcera a vode a dite stejne rve a krouti se, tak to neni tim, co snedla, ale nezralosti traviciho systemu.
rBokolice podle mě nendýmá, vařím jí ynovi i sobě na x způsobů a nikdy jsem nadmutí nepocítila, květák jo ten nadýmá to samé luštěniny ale brokolice??
Já si taky myslím, že by tolik neměla vadit. Vždyť se přece dává prckům jako jeden z prvních příkrmů - mrkev, brokolice, brambor…
Brokolice by podle mě nadýmavá být neměla, aspoň jsem to na sobě nikdy nepocítila a jestli sis všimla tak jsou příkrmy pro děti od 4. měsíce třeba brambory s brokolicí
tak snad by to nedělali kdyby nadýmala ne??
Gladys píše:
Podle me, kdyz je brokolice spravne uvarena, tak tolik nadymava neni, urcite ne tolik jako kvetak.
Ale musi se varit celou dobu odkryta.
Jinak dokud nevyzkousis, tak to vedet nebudes, dej si trosku a uvidis.
Jinak pokud je zenska na rohlicich od vcera a vode a dite stejne rve a krouti se, tak to neni tim, co snedla, ale nezralosti traviciho systemu.
Jak píše Gladys, je nadýmavá míň než květák a je důležitý způsob přípravy.
Brokolice nenadýmá pokud jí uříznete košťály. To samé platí i při vaření prvních zeleninových příkrmů pro kojence-uřízkout košťály a je to v poho. Vyzkoušela jsem to už na dvou dětech a funguje.
Dobrou chuť.
jak bylo řečeno každé dítě je jiné,moje dcera hodně trpěla na bolení bříška jí vadilo skoro všechno,teda i brokolice,ted uz ma mala 10mesicu a dam si brokolicovou polevku a vpohode,ale zase uz tak casto nekojim.
Dle kuchařky v porodnici brokolice nenadýmá. Byla jsem hodně překvapená, když jsme dostali na oběd brambory s takovou brokolicovou kaší k tomu. Tak jsem se podivovala a kuchařka mi řekla, že to je doporučená nedělkovská dieta. Dneska jsem uvařila rizoto s brokolicí, tak jsem zvědavá, co tomu pak řekne náš 4týdenní prcek ![]()
Ahoj,zajímalo by mě jestli můžu jíst při kojení brokolicovou polívku?Květákovou ne to vím,ale brokolici