Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, byl by někdo laskavý a napsal mi zde, jak se ředí Nutriton? Malý má 4.měsíce. Děkuji. ![]()
Navod redeni najdes na obalu. Je to ale 210ml vody a 7lzicek UM nebo 240ml vody a 8lzicek UM…a s kazdemy 30ml 1 lzicka navic.
Na každých 30ml by měla přijít 1 lžička. My máme 3 týdny, pijeme 90ml a do toho dávám 2 lžičky nutritonu, jelikož se třemi to bylo jak gel a nedalo se to pít a s jednou to zas teklo jako normální mlíko. Záleží na tom, kolik malý pije.
nutriton se neředí, máš dát 2odměrky na dávku UM a nebo do 20ml vody a po lžičkách podávat před kojením
Ahoj ZUZI.
Nutrilon jsme dávaly od narození,nemohla jsem kvůli zádům kojit,
na krabici máš tabulku jak to ředit.Kupovala jsem normálně kojeneckou vodu do 4-5 měsíce,kupovala jsem pak ten 5l kanistr co mají v Tescu vody za 20-25kč,neperlivé.
Třeba naše malá pila asi už ve 4 měsíci 180ml,podle toho kolik vypije.
Jak si tak pamatuju tak by to mělo být.
Na 120ml převařené vody -4 odmněrky
150ml -5
180ml-6
210ml-7 atd.Promíchat a pak je to bašta.
vlažné až trochu teplé at si nespálí pusku. ![]()
petrag2 píše:
Ahoj ZUZI.Nutrilon jsme dávaly od narození,nemohla jsem kvůli zádům kojit,na krabici máš tabulku jak to ředit.Kupovala jsem normálně kojeneckou vodu do 4-5 měsíce,kupovala jsem pak ten 5l kanistr co mají v Tescu vody za 20-25kč,neperlivé.
Třeba naše malá pila asi už ve 4 měsíci 180ml,podle toho kolik vypije.Jak si tak pamatuju tak by to mělo být.
150ml -5
180ml-6
210ml-7 atd.Promíchat a pak je to bašta.vlažné až trochu teplé at si nespálí pusku.
a tam už se nedává nic víc, jen ta voda? žádné UM? Protože já to ještě nezkoušela, nevím ty poměry- neznám Nutriton. Malý blinklá, zkoušela jsem všechno a právě na mimibazaru jedna paní prodává tyhle věci, tak jsem si to chtěla objednat, jen nevím jaké množství, když nevím ty poměry.
Malý jinak teď pije 180.
Holky, myslím že si tady pletete pojmy a názvy. Zakladatele jde o Nutriton, to není UM, to je Nutrilon. To, co ona myslí, je něco jiného, myslím na ublinkávání.
Ježíš holky,
NutriLon
NutriTon čtěte pořádně!
Jinak teda neporadím ![]()
zuzikku píše:petrag2 píše:a tam už se nedává nic víc, jen ta voda? žádné UM? Protože já to ještě nezkoušela, nevím ty poměry- neznám Nutriton. Malý blinklá, zkoušela jsem všechno a právě na mimibazaru jedna paní prodává tyhle věci, tak jsem si to chtěla objednat, jen nevím jaké množství, když nevím ty poměry.
Ahoj ZUZI.Nutrilon jsme dávaly od narození,nemohla jsem kvůli zádům kojit,na krabici máš tabulku jak to ředit.Kupovala jsem normálně kojeneckou vodu do 4-5 měsíce,kupovala jsem pak ten 5l kanistr co mají v Tescu vody za 20-25kč,neperlivé.
Třeba naše malá pila asi už ve 4 měsíci 180ml,podle toho kolik vypije.Jak si tak pamatuju tak by to mělo být.
150ml -5
180ml-6
210ml-7 atd.Promíchat a pak je to bašta.vlažné až trochu teplé at si nespálí pusku.
Malý jinak teď pije 180.
Ahoj,
koukám, že se ti podařilo některé lidi zmást.
Podle toho, co píšeš se ti opravdu jedná o nutriTON nikoli o NutriLON.
Takže v první řadě, nemusíš ho shánět přes mimibazar, mají ho i v lékárně, pokud ne na skladě, tak ti ho jistě rádi objednají a budeš ho mít hned druhý den.
Nutriton se dává dvěma způsoby.
Buďto si z něj uděláš kašičku (gel) a tu dáš před krmením (2 pidiodměrky, která je součástí balení do 25 ml vody) a nebo 3-4 odměrky na 60-90 ml odstříkaného MM. (Někdo to dává i do UM)
Cena je kolem 250 Kč a krabička vydrží dlouho, protože se toho dává opravdu maličko.
Podrobnosti (návod) najdeš na krabičce.
Příspěvek upraven 01.11.10 v 20:28
A tady máš 2 odkäzy, jak vypadá krabička + oficiální návod k přípravě.
Takhle vypadal ten první, co jsem kupovala:
http://www.obchod-zdravi.cz/…135-g-i1759/
A tohle by mělo být nové balení:
http://www.docsimon.cz/…utriton-135g
Cena je nakonec kolem 200 Kč…
Pipet píše:
Ježíš holky,
NutriLon
NutriTon čtěte pořádně!
Jinak teda neporadím
PARDON
![]()
Lidka a Sami píše:Pipet píše:
Ježíš holky,
NutriLon
NutriTon čtěte pořádně!
Jinak teda neporadím![]()
![]()
PARDON
![]()
![]()
Zalezi jestli kojis nebo davas UM. Ja kojim a nechtelo se mi mliko kvuli tomu odstrikavat takze davam Nutriton po lzickach jako gel, na 25ml koj. vody 2 odmerky nutritonu (je prilozena v baleni).
Jinak zkousela jsem sirup Gastrotuss na ublinkavani a ten je taky super, zda se mi ze zabiral lip jak nutriton. Podle meho je s nim mene prace jak s nutritonem akorat je hned pryc.
Oboji sezenes v lekarne. Sirup mozna nektere nemaji ale objednaji ti ho.
Zuziku, normálně udělej dávku mlíka jak jsi zvyklá a pak tam prdni ten Nutriton ( ale bacha, špatně se rozmíchává a dělá cucky, takže jsme ho ještě cedili cedníčkem). A já dávala na 150 ml vody 5 odměrek mlíka a 1,5-2 odměrky Nutritonu. Vono je to pak hustý a nechce to tak pěkně téct. Každopádně počítej, že jedna krabička ti vystačí tak maximálně na 10 dní.
Ty brďo
já jsem to pochopila taky jako Nutrilon
a já tady dávám rady jak se ředí Nutrilon.
omlouvám se
![]()