Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
budu klukům (4 a 6) kupovat první brusle. Zvažuji, jestli nekoupit rostoucí, ale nevím, jak je to u nich s kvalitou? Máte zkušenosti? Koupit raději normální na 1 sezónu, nebo rostoucí?
Díky.
Ty prvni brusle mely deti z Decathlonu rostouci, na tech par sklouznuti a nauceni mi prislo, ze to zcela splnilo ucel. Mam tri deti, i se brusle dedi, jen na jednom paru ze 4 (ktere jsme meli) se rozbila prezka. Sezonni kupuji nejstarsi od 3.tridy, ta navic chodi pravidelne bruslit listopad - brezen, jeste zajdem i my na stadion nebo i na rybnik, uzije je.
Kupujeme synovi nastavitelné, vždy z druhé ruky, chodíme bruslit 1× týdně a žádný problém jsme nikdy neměli. Takže až vyroste druhorozene noha, budeme zase brát nastavitelné.
@ProfZav píše:
Kupujeme synovi nastavitelné, vždy z druhé ruky, chodíme bruslit 1× týdně a žádný problém jsme nikdy neměli. Takže až vyroste druhorozene noha, budeme zase brát nastavitelné.
A mate nějakou oblíbenou značku? Děkuji
Za mě ne. Resp. také na nich první dítě začínalo, ale velmi rychle přešlo na netostouci. Raději koupit na bazaru za 200-300 Kč sezónní.
@Cuddy píše:
Za mě ne. Resp. také na nich první dítě začínalo, ale velmi rychle přešlo na netostouci. Raději koupit na bazaru za 200-300 Kč sezónní.
A proč ne? Dík
Navíc máš kluky o dva roky, to se ti dřív nebo později trefí oba do stejné velikosti a výhoda růstu bot bude pryč.
@Limi123 kupovala jsem je loni v lockdownu, tudíž po netu, bez prohlédnutí, vyzkoušení. A ty naše měly problém s těžištěm resp. délkou nože. Nůž byl jakoby dobře jen pro největší velikost, pro tu nejmenší byl moc dlouhý a vepředu „překážel“.
Měla jsem jako malá nastavitelné kolečkové brusle Fila a byly super. Nesmrtelný a pohodlný. Dokonce mi vydržely do teď, noha mi moc asi ne vyrostla od té doby. ![]()
Kupovala jsem synovi 2 x rostouci a loni jsem udelala vyjimku a koupila mu „kanady“ Nemel je kvuli kovidu ani jednou na noze a letos uz mu byly maly. Takze letos jsem mu koupila zase rostouci
@Cuddy píše:
@Limi123 kupovala jsem je loni v lockdownu, tudíž po netu, bez prohlédnutí, vyzkoušení. A ty naše měly problém s těžištěm resp. délkou nože. Nůž byl jakoby dobře jen pro největší velikost, pro tu nejmenší byl moc dlouhý a vepředu „překážel“.
Aha, to by mě nenapadlo. Děkuji.
@dg80 píše:
Kupovala jsem synovi 2 x rostouci a loni jsem udelala vyjimku a koupila mu „kanady“ Nemel je kvuli kovidu ani jednou na noze a letos uz mu byly maly. Takze letos jsem mu koupila zase rostouci
A jakou značku? Děkuji
@Limi123 píše:
A mate nějakou oblíbenou značku? Děkuji
Nemáme, vždycky jsme je po někom podědili. Můžu se zítra podívat, co máme.
Asi záleží, jak se tomu chcete věnovat a jak staré dítě. Pro větší bych to určitě nekupovala. My přihlásili dítě na kurz a předem říkali, že nastavovací radší ne (říkali to trochu nepěkným tónem), ikdyž by nás s tím nevyhodili
Koupili jsme za 300 Kc v bazaru normální, pak zas prodáme. Je s tím víc práce, to ano.
Důvody jsou: 1. délka nože. 2. synek má užší nožku a nastavitelné by se mu špatně utahovaly v menší velikoti. 3. instruktor říkal, že se v tom obecně blbě bruslí, ale to neumím posoudit.
Synovec začínal v nastavovacích a šlo to. Pro prťata je to asi jedno, hlavně, že se seznámí s ledem.