Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych poprosit o radu ohledně brýlových obrub.nechala jsem si udělat v optice svoje první brýle.když jsem si je zkoušela,tak se mi líbily,ale teď si na ně nějak nemůžu zvyknout.včera jsem viděla nádherné,takové jsem chtěla,ale v optice takový typ neměly.myslíte,že by šly nějak vyměnit skla nebo tak něco?byly to takové ty volně prodejné na čtení,ale fakt moc hezké.
Obruby vyměnit jdou, ale původní sklo musí být větší, jakože z původních brýlí se dá sklo zbrousit do nových, ale vždy menších obrub.
Případně pokud ty obruby mají kov jen nahoře a brýlové sklo „visí“ a dole obruba není, tak by to taky šlo.
Ale jestli se ptáš na to, jestli by ty tvoje skla šly dát do těch volně prodejných čtecích, tak to bude trochu problém, neb tyhle obruby jsou celkem nekvalitní a spousta optik ti to udělat odmítne, je tam velké riziko, že by je mohli poškodit.
Aha,no právě,já si to myslela,že tam bude problém s těma volně prodejnýma.já mám původní ty co mají kov jen nahoře a chtěla bych ty celkové,takové výraznější.
Jen ještě upozorním na jednu věc - že mě se třeba taky líbí výrazné obroučky, ale sama musím nosit defacto jen ty vrtané, protože s tím jaké se dnes nosí malé brýle vidím ty obroučky v zorném poli a strašně mi to vadí.
Aha,já je mám ale jen na práci na pc,tak snad to tam moc vadit nebude když budu pořád koukat jen před sebe,ne?možná se ptám blbě,jsou to moje první brýle,tak vůbec nemám zkušenosti
mne to taky vadi a dost, taky nosim vrtane a uz jen ty a uklidnim te, oci se zhorsuji, za chvili je budes nosit mnohem casteji ![]()