Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesetkala jsem se s tím ( já bych jí poslala určitě do háje - nesnáším toto obtěžování), ale balíček určitě brát nemusíš - nedovedu si představit, že tě někdo může donutit si pro něj jít..
Já myslím, že poštovné a balné bude za tu první zásilku, další budou za prachy - mamce tak přišly jakési holicí strojky, které vůbec neholily ![]()
Tak to se přesně stalo mně, volala mi nějaká ženská, že mají hrozně výhodnou nabídku knížek a ptala se mi, jestli mám děti, tak jsem jí řekla, že jedno 5ti měsíční a ona, že to je super, tak že mi tu knížku hned pošle atd.Mluvila hrozně rychle, taky jsem ještě v tu chvíli chovala malýho, vůbec se mi nezeptala,jestli to chci poslat, prostě to brala jako hotovou věc a než jsem se rozkoukala, tak zavěsila.Já to tedy budu řešit tak, že až mi přijde nějaký balík, tak řeknu na poště, ať to pošlou zpátky, že jsem si nic neobjednala.
Bohužel myslim že si se napálila.Pokud to potvrdíš telefonicky tak jsem někde slyšela že to je je stejné jako podepsat smlouvu,alespon u telefoních operátoru to tak platí.Mužeš jedina zavolat asi do 3 dnu a vše zrušit.To bych určitě udělala já.
Posílají to PPL, ale asi to bude nějaký vodvod nevím, pak mi došlo, že říkala, že ten šek bude v balíčku, proč neplatit rovnou tomu co to dodá?? Pak to převezmu a kdoví co bude na šeku napsané.
Měla jsem ji poslat do háje, ale nějak jsem byla zvědavá co chce ![]()
Můj
takhle dostává spodní prádlo
ALe teď při poslední platbě už zasílání zrušil.
Jsem zvědavá kolikrát mu ještě balíček pošlou, protože já měla s podobnou firmou docela problémy při odhlašování předražených obrázkových kartiček pro naší Terezu. Většinou se jedná o firmy se sídlem ve Švýcarsku, tady mají akort PO Boxy a max. jim na „klientském“ čísle sedí holčina, co vyřizuje dotazy.
Kamča.dalmatinka píše:
Bohužel myslim že si se napálila.Pokud to potvrdíš telefonicky tak jsem někde slyšela že to je je stejné jako podepsat smlouvu,alespon u telefoních operátoru to tak platí.Mužeš jedina zavolat asi do 3 dnu a vše zrušit.To bych určitě udělala já.
Bohužel to tak bývá. Tchán si zřídil telefonní číslo u O2 na jméno a živnosťák mého muže. Co na tom, že můj muž má žovnosťák už jakou dobu pozastavený a žádná firma s názve XY(jméno muže) neexistuje.
Myslím, že ses nanepálila. Potvrdit zaslání telefonicky nic neznamená. Objednávka je závazná v případě, že objednávku OSOBNĚ podepíšeš. Známou odchytli v Kauflandu a pozvali ji na prezentaci nějaké biolampy. Ona tam šla a lampu si za nehorázný peníze objednala. Navíc na ni neměla cash, takže si ještě od nich vzala VÝHODNÝ úvěr (měla přeplatit skoro 50%). Tý paní je 85 let. Hned jak přišla domů, volala synovi a ten to začal řešit s právníkem. Došli k závěru, že je propadající, ale jen z toho důvodu, že prezentace proběhla v sídle firmy. Pokud by prezentace neproběhla v sídle firmy, klidně by mohla zboží vrátit. To znamená, pokud ti přijde balíček, prostě ho nepřevezmi, ať ho pošlou na jejich náklady zpět. Oni od tebe nic podepsaného nemají a žes jí to řekla po telefonu? Mohla jsi mít horečku nebo jsi to vůbec nemusela zvednout ty, ale tvoje třeba dospívající dcera. Vůbec se toho neboj, oni to zkouší. Ale určitě je lepší preventivně si s takovými firmami nic nezačínat. Hodně štěstí.
za první zásilku se platí opravdu jen poštovný a balný, další pak jsou dražší … nabízeli mi takhle už pánské spodní prádlo, vyměnitelné holicí hlavice, knihy a já nevim co ještě.
V případě, že jsi se zavázala k odběru prvního balíčku, tak zkus zavolat zpět (nevýš, jaká firma to byla?) a případně přeber balíček za to poštovné a tam budou údaje, kde je možné se od dalších odběrů odhlásit.
Issabell28 píše:
Tak to se přesně stalo mně, volala mi nějaká ženská, že mají hrozně výhodnou nabídku knížek a ptala se mi, jestli mám děti, tak jsem jí řekla, že jedno 5ti měsíční a ona, že to je super, tak že mi tu knížku hned pošle atd.Mluvila hrozně rychle, taky jsem ještě v tu chvíli chovala malýho, vůbec se mi nezeptala,jestli to chci poslat, prostě to brala jako hotovou věc a než jsem se rozkoukala, tak zavěsila.Já to tedy budu řešit tak, že až mi přijde nějaký balík, tak řeknu na poště, ať to pošlou zpátky, že jsem si nic neobjednala.
Jsem pošťák
nemusíš na poště nic říkat, stačí si to prostě nevyzvednout a oni to pošlou po 15ti dnech automaticky zpět odesílateli. Horší je, kyž to přijde obyčejně do schránky, na to bacha…nerozbalovat a mazat s tim hned na poštu že to odmítáte!!! Většinou je tam totiž přiložená složenka!!!
Mě volal chlap. Stojí to prý 79kč, to poštovný a balný, 3* do roka nějaký šper. teď se jednalo o náhrdelník. Zrušit to můžeš hned po první zásilce. A buď v klidu, já se nechala umluvit taky..
balíček odmítni, nepřevezmeš ho a pošta ho pošle zpět, řekni, že ho nechceš.
Mně se jednou stalo, když jsem si objednávala zboží (na konci září) přes net na Vánoce, že mi zboží přišlo až v lednu
a tak jsem ho nepřevzala. Byla jsem naštvaná na danou firmu, i mejly jsem jim posílala před Vánoci, kde je zboží atd.
Když jsem pošťačce řekla, ať balík pošlou zpět, za pár dnů mi volali z firmy, proč že jsem si balík se zbožím nezvala. a já jim odpověděla jedno a to, že věci byly naplánované darovat rodině k Vánocům a že již o ně nestojím a končím s nimi. Musela jsem tehdy samořejmě nakoupit jiné zboží ve městě.
snad si vzala firma ponaučení …já tedy ano.
Já bych to taky nepřevzala, potvrzení do telefonu podle mě absolutně nic neznamená! Kde bychom to potom byli, vždyť takovejch otravů volá…
Už mě to pěkně štve jak mi furt zvoní telefon a někdo mi něco nabízí, když něco chci tak si to zařídim sama ne?
Jsem pěkné tele. Včera mi volala nějaká ženská, prý mi budou posílat nějaké šperka třikrát ročně, že je trezentace a že zaplatím jenm poštovné a balné. Pak jsem nad tím přemýšlela a nic neni zadarmo, že..
Nevím co to jako je, asi jse hloupá, že jsem vůbec souhlasila, že mi pošlou dopis.kde mi napíši co a jak a pak pošlou šperk.
To víte rychlo vařit vedle malý, tak jdním uchem sem, druhým tam.
Co myslíte, nic jsem nepodepsala, mluvila jsem jenom z ženskou přes telefon a když mi přijde zásilka můžu ji odmítnout. No a ni nevím, kdo to byl a tak jsem přemýšlela, že říkala, bude tam balíček a v balíčku šek na zaplacení jenom balného a poštovného a co když tam bude nějaké tisíce na dárek..
VOlal vám někdo podobný…Sranda to nebyla, mluvila vážně