Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn bude nosit brýle, pravděpodobně na celodenní nošení na jednom oku má dioptrie do 1 a na druhém přes 2 a astigmatismus(po mě samozřejmě
)takže brýlím se určitě nevyhneme jen musíme ještě na jedno měření pro jistotu. Můj dotaz je jaké brýle mu koupit, jsou mu 3 a půl…má smysl mu kupovat drahé ohebné plastové nebo raději nějaké obyčejnější…ty ohebné asi jen tak nerozbije? a za jak dlouho z nich vyroste? já sama sem nosila brýle až od 4té třídy a nebyly tenkrát v nabídce ty ohebné takže s nimi nemám zkušenost tak bych chtěla poprosit nějakou maminku co zkušenost má jestli se opravdu vyplatí investovat a opravdu něco vydrží
@cizova kámoška koupila holce ty vylepšené, má je od 3let doteď (7), takže ta investice se vyplatila. Jen otázka, zda je někde nerozfláká, tedy sklíčka. To se občas podaří každému /já si je pravidelně rozsednu
/.
Kluci bryle nenosi ale ja ano, kazdopadne bych koupila ramecky na netu v zahranici, vyjdou mnohonasobne levneji, takze muzes koupit vic nahradnich.
Kupuju na coastal.com nebo zenni optical
Ahoj tak dcera nosí brýle cca od 3,5roku. Taky má astg. My jsme koupily brýle asi za 1000kč, jsou kovové. Náš problém byl v tom že děti nemají nosní kůstku vyvinutou a tak ji brýle neustále sjížděli z nosu. To jsme nakonec vyřešili silikonovou gumičkou. Bohužel problém byl v tom že byla malá a sundávala jen jednou rukou a prose nám dvakrát stalo že je moc propružila a u nosu praskli. Vše jsme vyřešili reklamací a výměnou dílu (dobrý výrobce, samo že to byla naše chyba). Navíc děti rostou a z brýlí docela rychle vyrostou. Takže za mě nekupovat nic extra drahého ale dobrého výrobce
. Přeji pevné nervy.
@jizvíková píše:
Kupuju na coastal.com nebo zenni optical
Ahoj, zaujaly mě brýle nabízené na zennioptical.com a ráda bych si objednala. Můžu se zeptat na tvé zkušenosti - jde mi hlavně o to, jak je to při té objednávce se clem / DPH - přece jenom částka, u které se to neřeší, je teď bohužel hodně nízká
Děkuji.
@zu.syk píše:
Ahoj, zaujaly mě brýle nabízené na zennioptical.com a ráda bych si objednala. Můžu se zeptat na tvé zkušenosti - jde mi hlavně o to, jak je to při té objednávce se clem / DPH - přece jenom částka, u které se to neřeší, je teď bohužel hodně nízkáDěkuji.
No je to jednoduché, nesmíš přesáhnout 20 euro ![]()
ze zenni mam ja slunecni dioptricke
@jizvíková No právě 20 resp. 22 € - jenže já jsem si vyhlídla takový pěkný kousek za 23 USD + doprava cca 9 USD, no a to je už více než ta hodnota 22 €, do které se DPH neřeší.
Tak jsem právě chtěla vědět, jestli nemáš zkušenost s objednávkou, která tuhle (bohužel dost nízkou - vzhledem k tomu, že se to bere včetně poštovného) hodnotu překračovala? ![]()