Nespavost u dětí s ABKM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
25.9.13 09:19

Nespavost u dětí s ABKM

Mám 10 měsíčního chlapečka a od narození trpí ABKM, přišlo se na to až ve 3 měsících, protože se nejdříve zkoušelo, jestli to nejsou jiné alergie jako na laktózu, sóju apod. V 8 měsíci jsem začala zkoušet pribiňáky a vypadalo to celkem dobře, jenže před týdnem měl zase stolici typickou pro ABKM. S nespavostí se potýkáme dlouho ale teď to začalo být mnohem horší. Ve 20 hodin usne a ve 22 hodin se probudí s ukrutným pláčem a nejde utišit. Nakonec to dopadne tak, že si jdu lehnout s ním. Dřív semnou v posteli spát nechtěl. V noci se často převaluje a budí se. Podstatně míň, než když spinká sám v postýlce. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
25.9.13 09:22

Nedávat pribiňáky, když má ABKM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 09:22

A jsme na Neocate ale to absolutně odmítá pít. Ani v jiných formách ho nepozře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 09:23

Už nedáváme absolutně nic kde je jen nepatrná složka mléka, už 4.den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
25.9.13 10:14

No, tohle mi dělala dcera. šla spít a ve 20:00 se vzbudila, buďto řvala nebo si chtěla hrát ale prostě usla až když jsem si šla lehnout. Měla to vždy cca 3-4měsíce pak byl na měsíc klid a znotu :zed: Taky teda měla ABKM ale nemyslím si, že by to bylo tím :nevim: Jinak i když jsem ji dala spát třeba v 19:30 tak ve 20:00 byla vzhůru. Nevím čím to je-radu nemám-nedám. Ale u nás to bylo to samé a přešlo to cca v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 10:34

Uju, a to taky spala s tebou v posteli? A píšeš že měla taky ABKM. To už ji nemá? A kolik je dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
25.9.13 10:51

@slon1234 jo, normálně dřív neusla nikde jinde než v kočárku a nebo právě ve své postýlce ale najednou se začala hrozně „kvartýrovat“ do naší postele (tak mi připadlo jako by ji v tý její byla zima-fakt jsem měla takovej pocit) Jinak ABKM už nemá. Malá byla na nutrilonu alergy digestive care asi v roce jsem začala prubovat jogurta, sýr v malém množství a bylo to vesměs dobrý, tak mudra řekla ať dám i jiné mléko(ne pro alergiky) no a to byl průser. Takže u nás to od toho cca roka fungovalo tak, že malá měla mléko pro alergiky ale normálního jogurta sýr atd..snesla v pohodě. Nakonec cca v roce a půl už mlíko nechtěla tak už jí normálně-vše a je dobrá-nic ji není. Teď ji je 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 11:02

@Uju tak to je fajn, že už jste bez alergie. Malý už mléko nechce ale teď mě tak napadlo, že bych mu mohla zkusit dát Nutrilon AC, třeba by ho vzal a nedělalo by to problém. Tak to taky za čas zase vyzkoušíme ten sýr a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.9.13 11:39

Šílený neutišitelný noční pláč - první co mně napadne, je zda nebylo dítě krátce předtím očkované. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.13 11:41
@slon1234 píše:
Už nedáváme absolutně nic kde je jen nepatrná složka mléka, už 4.den.

projeví se nejdřív po týdnu. Rozhodně ale nedávej ani ty pribiňáky, kontroluj složení. Mám kluka s abmk, problémy se spánkem měl, ale netuším, jestli je to kvůli tomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 11:47

@martina.se nám se to projevilo až za 1,5 měsíce tím, že měl hlen a krev ve stolici. Dřív jsem všechno pečlivě kontrolovala. Právě že je mi divné, že se to projevilo až za takhle dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.13 11:49
@slon1234 píše:
@martina.se nám se to projevilo až za 1,5 měsíce tím, že měl hlen a krev ve stolici. Dřív jsem všechno pečlivě kontrolovala. Právě že je mi divné, že se to projevilo až za takhle dlouho.

ono je to jak kdy. U nás se občas stane, že když mladý sní nebo vypije něco, co nemá, tak reakce, buď okamžitá, ale taky klidně za 2-3 dni :zed: to je fakt těžko říct… hlídej složení, víc asi nepomůžu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 11:57

To určitě, zase nějaký čas se mléku úplně vyhneme. Spíš mě víc trápí, že už nechce Neocate a násilím to do něj nutit nemůže. A zkušenost s kaší Sinlac nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
25.9.13 12:25

@slon1234 ty hele já bych zrovna to AC moc neprubovala, nám nesedl totálně ale i Mudra na gastru mi říkala, že je to haj*l a že nesedí spousty dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.9.13 12:41

@Uju tak se asi vykašlu na celé mléko. Zkusíme ten Sinlac a rýžové a ovesné dezerty. Amunáček už máme vyzkoušený a to je v pohodě. Sojové taky baštil ale v kombinaci s klasickým pribiňákem tak nevím, jestli to sedlo nebo ne. Ale bezprostřední reakci na to neměl. To je jak pokusný králíček :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí