Laryngitida a vyšetření

26
24.9.13 21:38

Laryngitida a vyšetření

Zdravim vsechny.
Dcera (3r) opakovate trpi na zachvaty Laryngitidy (8× behem roka a pul).
ByL jste nekdo na vysetreni ORL nebo alergologie-imunologie. Co toto vysetreni obnasi? Docetla jsem se, ze pri opakovanych zachvatech je dobre tyto vysetreni podstouit, ale nase obvodacka mi nikdy nic takoveho nerekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65336
24.9.13 21:47

@GREKSI taky máme stále dokola. Ale na alergologii už chodíme přes rok. Testy dělali klasické kožní.
Taky se dělá vyšetření na reflux ale to v malého nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947

Jo, na obojím a dvojmo(mám dva kluky). Co tě zajímá? jak to probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336

Malému nedělali jsem chtěla napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
24.9.13 21:49

Take trpime. Ted jsou synovi ctyri roky. Loni mel laryngitidu dvakrat do mesice a vzdy byl po ni dlouho nemocny :-(. Chodili usme na alergologii, ale je v poradku. Pry mame vydrzet, ze z toho vyroste. Ted ji mel v sobotu a je samozrejme od te doby nemocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
24.9.13 21:51

@GREKSI syn měl i 8× za rok, byli jsme na ORL, zjištěna zvětšená nosní mandle, ne nějak enormně, ale byla. Bylo mu zhruba 3 a půl, když byl na vytržení a od té doby se záchvaty snížily o polovinu. Je alergik, astmatik, mohl to mít i z toho, ale těžko říct. Jemu to vytržení pomohlo. Dnes je mu skoro 15. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.9.13 21:52

No my dnes v noci a snad to byla jen nejaka rychovka a neprijde to dnes v noci zas. Jinak byvame tez odrovnani tak na 5-6 dni. Hrozna ryma a podobne, ale to asi nemusim popisovat. Kazdopadne jsou ty testy k necemu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
24.9.13 21:59

Nektere deti na to trpi cca do 6ti let, pak uz to ma lehci prubeh… tedy obvykle… Pokud moje dcerka byla nemocna, tak vzdy jen s laryngitidou, nevime, co je to angina, chripka…ale laryng. zname jakosve boty. Kdyz mela 1rok, skoncila na jipce, protoze se ji uz zavirala hrtanova priklopka… Na testech jsme byly na alergologii, doporuceni jsem si vyzadala od detske hlavne kvuli tomu, ze casto po ranu kychala a smrkala. Byly to normalni testy na kocky, psa, brizy apod. Zjistili, ze je alergicka snad na vsechno. Uzivala pak aerius, ale nerekla bych, ze to melo nejaky vliv na laryng. Prece jen laryng. je viroveho puvodu a kdo je na'to nachylny, tak to chyti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
24.9.13 22:00

@GREKSI teď jsem si vzpomněla, že syn měl jednou záchvat po pobytu v jedné místnosti se svou sestřenicí, která byla celá od psích chlupů. A on alergii na psa má. Ale je fakt, že už v té době měl dýchačku na astma a léky na alergii a stejně laryngitida přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
24.9.13 22:01

@GREKSI no podle mě nejsou. Stejně je to virové
My jsme teď byli 6 týdnů v léčebně ale matyáš k tomu má často průdušky a bronchitidy.
a dr nám tam říkala že jen doufat…že z toho vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
24.9.13 22:03
@GREKSI píše:
No my dnes v noci a snad to byla jen nejaka rychovka a neprijde to dnes v noci zas. Jinak byvame tez odrovnani tak na 5-6 dni. Hrozna ryma a podobne, ale to asi nemusim popisovat. Kazdopadne jsou ty testy k necemu??

jo, řekla bych, že jo- u nás se zjistila velká nosní mandle a astma bez příznaků, dostal přechodně léky ahodně se to vylepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
24.9.13 22:04

Taky mame casto bronchitidy uz i zapal plic :-(. A take mame velkou smecku psu a dikybohu se alergie na psi chlupy neprokazala, takze psama to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
24.9.13 22:08

@cernobilka taky byl i zápal plic
No denně teď inhaluje vincentku když začne kašlat tak ventolin a k tomu má dejcháky od dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.13 22:16

U nás obě děti a já.
Za sebe hodně jsem trpěla, když mi začali pichat vakciny na alergii. To jsem měla lar. po každé vakcině. Jinak každý kašel odnesu larynditidou, sedne mi to na hlasivky tak, že nemluvím.

Děti - syn od cca 4 let, až po vyndání nosní mandle, ale zato do dneška (10 let), kolikrát je to na hraně u otevřeného okna, naposledy před týdnem (cca 3-4× za rok).
Dcerka v noci „štěká“ pravidelně, má astma, pokud se to nerozjíždí, beru to jako její projev astmatu, přes den bývá v pořádku. Nicméně je to nepříjemné.

Na alergo jsme byli, máme potravinou intoleranci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA