Zánět uší + Pamycon

437
25.9.13 13:59

Zánět uší + pamycon

Zdravím vás maminky. Včera jsme byli s tříletou dcerou na pohotovosti, protože si stěžovala, že jí bolí ouško. Pichali jí, ale to druhé, než na které si stěžovala. To bolavé prý ještě na píchnutí nebylo, to druhé už se píchnout muselo.Byla tam taková zvláštní doktorka, moc nekomunikovala, dcera do toho řvala, tak nevím, jestli jsem všechny informace správně pobrala. Napsala nám pamycon, že máme kapat a teď nevím, jestli do obou uší. Navíc na nálezu napsala 5 x denně, v lékárně říkali 4 x denně. Máte někdo zkušenost po píchání uší, či při zánětu s pamyconem? Myslíte, že to nepíchané ouško se dá zachránit kapáním pamyconu nebo stejně skončíme na ORL, aby jí ho píchli? Děkuji za všechny reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
442
25.9.13 14:14

Ahoj, kapej do obou uší po kapce 5× denně. Pamycon jsou antibiotické kapky, takže by měly to nepíchnuté ouško zachránit. Ale vždy se to nepodaří…
Kapejte a jestli Ti můžu ještě poradit, na noc dej malé do ucha smotek z vaty namočený ve vodičce z cibule / tak, aby jsi to vytáhla, ale aby opravdu smotek byl co nejdál / - nádherně to vytahuje zánět a dětem se uleví od bolesti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24171
25.9.13 14:23

Nepíchané ouško opravdu lze zachránit. Dceři taky píchali jedno ucho a druhé jsme rozkapávali. Ale teď si uvědomuji, že atb jsme kapali jen do toho nepíchnutého a píchnuté ouško jsme čistili borovou vodou. Jen jsme měli jiné atb než máte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
26.9.13 20:35

Děkuji za reakce. Dcera je v pohodě, teplotu nemá, ouška prý nebolí, řádí tady doma jako čert. Ještě jsem raději volala jinému doktorovi na ORL a ten říkal, že pokud není to druhé ouško píchlé, tak nemá cenu do něj kapat ten Pamycon, že se to stejně nedostatne, tam kam má. A když jsem se ho ptala, jak teda zachránit to nepíchané ouško, tak říkal, že vše záleží na péči o nosní dutiny, takže vystříkat mořskou vodou, vysmrkat a pak stříknout nasivin. A do toho píchaného kapat ten pamycon. Taky jsem se zmínila, že dcerce z toho píchaného ouška skoro nic neteklo, tak říkal, že to se někdy může stát, že tam toho je málo anebo, že to tam v oušku zůstane a ucpe se to, ale to by byla neklidná, bolelo jí to a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí