Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chci se zeptat mé dceři (2.měsíce) slzejí očíčka nemá je nějak zahnisané ale ma pořád mokré řasy a někdy má na řasech takový lehce nažloutlý sliz myslíte že je to zánět? malá má totiž i rýmu jestli to není s toho? a ještě jeden dotaz na to slzení očíček slyšela jsem že hodně maminek kapaly mateřské mlíčko kdo s tím má zkušenost prosím poraďte kolikrát denně jste kapaly to mlíčko a pomáhá to?
Vypadá to na zánět. Moje malá to měla taky, po dvou dnech kapání očních kapek (doktorka mi předepsala Pamycon) bylo vše v pořádku.
Ahoj… To muze byt cokoliv, zanet spojivek, zanet slzneho kanalku… Ale taky pouze a jen ryma… ![]()
Kapani materskeho mleka se doporucuje pouze u zanetu spojivek, protoze pokud jsou ucpane kanalky, tak je tim hustym mastnym mlekem zacpes jeste vic.
Zkusila bych pro zacatek Opthalmoseptonex. Je volne prodejny a je to jen dezinfekce, kapat muzes cca petkrat denne do kazdeho oka…
Pokud by se to nezlepsilo ani po odezneni rymy, navstivila bych ocare…
Ahoj, nedávno jsem to taky řešila. Pomáhá potírat očička Světlíkem (kup v lékárně, v bylinkách..). Čtverečkem (jakým se vytírá po narození pupík) jsem vytřela jedno očko, pak vzít novej a vytřít druhý (abys to nezanášela furt z jednoho do druhýho..). Případně kup Ophtalmo septonex. Když to nepomůže, chce to k dr pro kapky. My už takhle byli u dr dvakrát. Teď to má zase - ale z ohromný rýmy, kterou máme doma všichni. ![]()
Díky za rady skusím ten ophtalmoseptonex a uvidíme
jinak u nás všech taky řádí rýma ![]()
Dobrý den, prosím o radu, mám 6 měsíčního syna a neustále mu slzí pravé očíčko někdy tam má i žlutý výtok, byli jsme na proplachování slzních kanálků, ale bohužel to nepomohlo. Všimla jsem si že mu do oka zasahují spodní řasy a tím ho nejspíš dráždí, doktor mi řekl že jak porozte tak se kůže napne a tím se to vyřeší, má někdo s tímto zkušenost?
@veru8 ahoj, někde jsem nedavno četla podobné příznaky a psali u toho, že to je příznak zánětu spojivek… Naše Týna si jedno očičko dokola mne. a jednou denně si i všimnu, že jí z něj ukápne slzička, červené ho nemá. Ale jestli Vás má i hnis (výtok) tak to je divné, tam bude nějaký zánět… ![]()
Malej si očíčko nemne, vůbec si ho nevšímá, ale nevím jak mu pomoct aby se mu řasy otočili zprávným směrem ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Našemu synovi 2r. slzí očička každé ráno při pití mléka s flašky v leže. Jinak ne. Po svátkcích chci k dr. Ale myslíte že má ucpané kanálky, nebo se to stává? Jinak lehce rýmuje. Děkuji za odpověď.