Brzké usínání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3011
23.9.06 17:13

Brzké usínání?

Ahoj,

zajímal by mě Váš názor na dobu usínání našeho prcka, jestli to máte některá také tak brzy.

Koupu kolem 18.00 h., pak nakojím a kolem 18.30 už leží v postýlce a v zápětí usíná.
Zkoušeli jsme chodit spinkat i po 19 h.,ale byl velmi rozmrzelý a uplakaný.
Přes den Ondrášek dost málo spinká, asi 2-3× po 10-15 minutách a kolem 17 h. už začíná být rozmrzelý a unavený, někdy se stane, že usne kolem 17.30, ale jen na max. 5 minut a když se vzbudí je vidět, že je unavený a opravdu po koupání a nakojení usne okamžitě a spí až do cca půlnoci.

Také se nám v noci stává, že kolem 4-5 h. ranní je vzhůru a klidně leží i hodinku vzbuzený a hraje si, brouká, a za hodinku zase usne. Vstáváme kolem 8-9 h.

Když si pročítám zpětně diskuze, připadá mi, že jiná miminka chodí spinkat o dost později.

Máte některá taky tak brzké usínání :?: Mám obavy, že až se už bude stavět a chodit ať nemašíruje po postýlce,když bude v noci hodinu vzhůru.
Neměli bychom přece jen zkusit navyknout na pozdější usínání :?:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
862
23.9.06 17:33

Katrinko , já myslím, že to nevadí, že Ondrášek usíná tak brzy. My jsme teď měli co dělat, aby náš Honza začal usínat alespoň v 9 a ne v 10 večer. Až začneš dávat k večeři kaši, tak bude Ondra i dýl ráno spinkat, uvidíš :-)

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
23.9.06 17:50

ahoj, nase mala ve vasem veku taky chodila spat okolo 19. hodiny, ale vstavala mi kompletne v tech 4-5 ráno :)), takze vy máte spinkání úplne nádherný!!
Doted chodí spát kolem půl osmé, to je jí 14. měsíců.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
24.9.06 07:22

KATRINKO,taky chodí Martínek spát mezi 18 a 19 hod.koupeme v 18h.on uz je tak navyknutý.v noci spí docela příšerně,takže jsem ráda,že aspoň jedno dítě po 18 hodině odpadne a do 21h je klid:-)takže buď ráda,že nemusís dítě ukládat pozdějc,on si to pak upraví sám,až bude starší,neboj:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
24.9.06 10:21

Vůbec se tím netrap. Vždyť jestli vám to vyhovuje a jemu taky, tak je to ta nejlepší cesta.

Za měsíc může být vše jinak. Vždyť režim se stále mění.. a bůhví, co bude v době, až bude stát :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.06 19:53

Spánek

Ahojky,
naše malá taky chodí spinkat okolo půl sedmé a když to přetahnu, tak s ní lítam po bytě do noci a nemůžu jí uspat. Probrečí mi potom dost času. Musim hlídat hodiny a do 6.45 jí uložit, jinka je to fakt děs. Ráno straší v šest nebo v sedum. Karolína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.9.06 10:16

Ahoj, naše malá mi taky chodí spát brzo. Koupeme se kolem 18. hodiny, někdy o půl sedmé, nají se, a jde spinkat kolem sedmé nebo půl osmé a spinká až do pěti rána. To se nají, taky si hodinku vykládá a hraje si, dá si nášup a spí tak do osmi. Někdy dýl, někdy kratší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
28.9.06 08:54

Tak naše malá by asi taky ráda chodila spát někdy už v 19hod, ale nikdy ji nedávám spát dřív než v osm. Radši přetrpím půlhodinku rozmrzelosti večer, než ráno vstávat v pět nebo v šest. Kromě toho máme dvakrát týdně do osmi zkoušku s kapelou, tak to jde malá spát až v devět. Někdy v pohodě vydrží, někdy už je protivná o půl sedmé. Přišla jsem na to, že asi nemá smysl dodržovat ten čas tak striktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.9.06 23:12

My máme naučený koupání kolem 18:00 hodin, pak kojit a spát- kolem 19:00. První měsíce jsme se řídily výhradně potřebami dítěte a spal, kdy chtěl, ale jelikož jsem já kvůli tomu padala únavou, tak jsme začalï se zaváděním režimu a večerního rituálu. A říkala jsem si, že i větší děti chodí spát po 19 hodině po večerníčku, tak že to naučíme Matese taky tak už od začátku. A nelituju, protože se to naučil a já tak mám ještě čas večer něco udělat sama a v klidu doma, než se mi definitvně zaklapnou oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí