Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koupila jsem Bio rýžové vločky od Country Life a ráda bych z toho uvařila Amálce její první příkrm. Znáte ty vločky ? Je z toho vhodné vařit kaši pro mimi ?
Máte prosím někdo zkušenost s vařením rýžové kaše z rýžových vloček ? Pokud ano, poraďte prosím, ať z toho neuvařím nějaký blivajs. Moc díky !
Camilla
Ahoj,
vařila jsem je často a střídala s jáhlovýma a později i s ovesnýma. Speciálně rýžové to chce na chvíli předem namočit (nejlíp tak půl hoďky), dát vařit, pak jsou hotové za pár minut. Já jsem do toho nakonec přidávala Hamilon a nastrouhané ovoce. Taky jsem to časem začala trochu sladit. U nás to mělo úspěch.
Teda me je nikdy ani nenapadlo namocit a soupnu je treba do polivky pred dovarenim a jsou hned meke. A to mam taky od Countrylife.
Moc díky za odpovědi !
První kaši máme za sebou a měla celkem úspěch. ![]()
Zkusila jsem to namočit a osvědčilo se, i když i bez namočení by to bylo uvařené rychle. Při namočení to ale nabobtnalo a rozmočilo se a při vaření z toho vlastně sama o sobě vznikla kaše.
Bylo to rychlé a bez velkého patlání. Pak jsem to ještě chvilku rozmixovala a nakonec přidala odstříkané MM.
Takže výsledek - rýžové vločky vřele doporučuji ![]()
Camilla
Prosím, kde se kupují ! Nikde jsem je neviděla- všude mají hromady různých kaší…taky tu někdo psal o nějakých křupkách, ne sladkých. Tak ty jsem taky ještě neobjevila, možná že líná h..pusa…
Pafko,
jestli máš možnost, zajdi do krámku se zdravou výživou, tam by to měli mít nebo to objednají. U nás stál pytlík Bio rýžových vloček 25,–Kč (od Country Life). Mají tam i křupky pro děti (kukuřičné), piškoty bez lepku a další zdravé dobrůtky.
Camilla